Dilema untuk menghadiri ujibakat pengacara rancangan “tempat makan best”

Screenshot 2014 10 15 19 11 42 Dilema untuk menghadiri ujibakat pengacara rancangan tempat makan best

Dua minggu yang lalu….

Salah seorang small giant blogger yang dikagumi oleh ahmad faizal dot com telah “tag” saya di facebook mengenai info rancangan pasal makan-makan.Sebenarnya…. maklumat tersebut telah dikongsi dalam group fb BLOGGER ZONE ( kalau tak silap ) .Dan saya sempatlah hantar email kepada yang berkenaan walaupun pada mulanya tersilap alamat email ….

… 

Read More »

195 total views, 63 views today

Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

DSC 0377 Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

Gaya pose freestyle !!!

Apabila melihatkan gambar semasa food review The Federal Kuala Lumpur Hotel tempohari baru say a perasan badan saya sudah kembali berisi ( gemuk ).Agak merisaukan saya kerana semenjak dua minggu lepas saya telah menerima jemputan food tasting setiap minggu dan pastinya akan menyumbangkan kepada kenaikan berat badan.

Lalu saya bertanyakan pendapat rakan yang amat prihatin mengenai tips diet ni lantas beliau mencadangkan untuk amalkan teknik diet menu ikan dan kurangkan lauk pauk berasaskan daging.Katanya lagi… foodblogger macam saya ni tak boleh la nak buat amalan diet ekstrem sebab ianya akan memberikan kesan yang tidak baik untuk badan ( betul jugak kan…. )

… 

Read More »

149 total views, 9 views today

Gadis gitar elektrik jadi gimik pembukaan The Picnic Table by Simply Sandwiches

The picnic table kota damansara Gadis gitar elektrik jadi gimik pembukaan The Picnic Table by Simply Sandwiches

Maaf , lupa nak snap guna DSLR

Semalam…

Saya berkesempatan untuk menghadirkan diri ke majlis pembukaan rasmi The Picnic Table by Simply Sandwiches – merupakan sebuah cafe baru dengan menjadikan menu sandwich sebagai hidangan utama.Dengan landmark utama- The Strand Encorp Mall jadi tiada masalah untuk saya cari lokasi cafe ni.Jom lihat apa yang ada di cafe gaya moden ni….

… 

Read More »

187 total views, 7 views today