Hari ke – 15

Sepatutnya kalau nak diikutkan pelan tindakan saya….sepatutnya hari ini dah kena beli domain dan hosting untuk website atau blog dot com yang profesional ( yang berbayar ).Akan tetapi budget belum ada lagi …kena tunggu la nampaknya…lagi pun kalau dapat gaji pun masih lagi kena jimat sebab bulan depan dalam 20-21 disember adik saya kawin.So memang kena jimat cermat jugak pembelanjaan….selalu kena ingat sebelum habis….tahan je la kehendak…

Hari ini member tukar offday…so tak kejelah.Sabtu nie keje direct pagi sampai malam.so tambah la satu hari lagi saya dok kat umah…yahoo !!! layan internet la jawabnyee…untuk kadar yang panjangg….xtra time lagi …

Layan wangcyber dan bicara jutawan sampai lunch break…sonok download free dan info terbaru.Ayah saya masak ikan goreng dan labu masak lemak…So tak payah beli lauk untuk makan tengahari.

Sambung layan internet sampai pukul 3.30 petang…amik adik kat sekolah die //CONVENT// 2nd last paper SPM die….hmm…terkenang time saya amik exam dulu….kalau tak silap hanya die je yang skolah 100 % sekolah harian biasa.Dan yang paling gempak dapat 8 A dlm PMR tempoh hari.Harap harap dia dapat BEST result untuk SPM nanti.Momentum harus dikekalkan….

On the way balik singgah beli makanan kat gerai area umah….ade org jual APAM BALIK.Boleh kate peberet adik saya gak ler…kebetulan die just makan roti jee time break masa die exam tadi…sian betul…dan gerai yang berdekatan ade jual PAU dan PUTU PIRING.

Sampai umah jeee sambung balik layan forum….nampak Shuth launch ebook PRODUK FIZIKAL -best betul…beri fikiran positif kepada saya untuk jual barang-barang di internet.

Petang …pegi kedai mamak gunting rambut dan buat skit trimming…tak lupa jugak tukar minyak hitam motor dan oil filter.Cume sedikit pelik…harga minyak turun tapi….minyak hitam tiap kali tukar pun tak kurang harganya ????

Mak pesan beli ZAPPEL …saya belasah LEMON TEA dan burger ayam untuk santapan famili.Dah masuk dua minggu rasanya saya menghidangkan burger ayam sebagai hidangan seisi keluarga…memang berbaloi…sebab masing-masing kenyang….

:: == SEMINGGU CUTI….TAKDE MASA NAK UPDATE == ::

98 total views, no views today

Hari ke – 14

Pagi nie sempat gak layan internet dalam sejam…boleh tengok apa yang patut….email kena selalu tengok.Untuk mengetahui update yang terbaru dan info yang terkini.

Breakfast beli kat akak KANCIL kuning….nasi lemak lauk gulai ayam + karipap…Kenyang laa…bleh la tahan sampai petang makan tu jee.Disebabkan ot sampai malam so banyak keja yang perlu disettlekan dulu.Dah lewat petang baru sempat nak tengok balik….download ape yang patut dan ape aje nota ….buat printing job….belambak…boleh buat bahan bacaan bercetak la…nak baca ebook nie kena mengadap pc none stop.Bile ada cetakan senang skit boleh dibawa dan baca tanpa pedihkan mata…hehehehe….

Dah abis printing….mulalah proses pembacaan yang berterusan sehingga abis timing…Semalaman yang dihabiskan maksima dengan baca jee……

97 total views, 1 views today

Hari ke – 13

Hari adalah hari yang maksima saya layan internet….rasanya macam takde keje lain yang saya buatlah….sampai saje kat umah pagi tu….hinggalah larut malam mengadap internet jee yang saya buat.

Baca dan clear segala email yang ada…blog-blog yang menarik diteliti dibaca tentang topik yang informatif…bile baca blog-blog orang nei…amalkan baca…faham…comment reply.Bila tenghari…saya tak makan pun.Parent pulak pegi kenduri kawin dekat taman umah.Saya pulak kenyang lagi…just makan bihun jee

Explore website yang berunsurkan freebies di internet.Actually memang banyak blog atau website ENGLISH yang memberikan benda-benda free lagi berguna untuk surfer internet dan newbie macam saya.Cuma kena tahu apa info yang berkualiti dan bersesuaian untuk di pilih.Kena rajin layan…sebab kekadang bile explore…rupa-rupanya ada di antara produk yang dijual di pasaran tempatan merupakan sesuatu yang percuma di pasaran internet cuma ia diolah mengikut kesesuaian.

Hari ini pun boleh dikatakan hari untuk forum….saya teliti setiap forum yang saya selalu layan.Kali ini saya beri tumpuan kepada sume tajuk yang ada…tiap cite yang ok pada diri saya akan saya reply.Satu forum saya luangkan masa ada ler dalam 2-4 jam.Banyak ilmu yang boleh didapati di forum-forum berikut.

Bile lewat petang….break kejap…ambik angin tenangkan mata….pegi kedai beli TONGKAT ALI ORANG KAMPUNG jee….untuk cover tenaga seharian saya .Continue makan malam dengan bihun untuk dinner….So terang bijik mata nie…so layan maksimum sampai midnite….HEPPY BEZDAY BABY….!!!!

90 total views, no views today