PERANCANGAN & PELAN TINDAKAN

Seperti yang kita maklum dalam mengendalikan majlis amat perlu kepada perancangan …sekurang-kurangnya ade guide/fokus yang boleh ditumpukan….Namun persediaan secara spontan juga tidak dinafikan dapat memberikan idea/kesan yang lebih menarik….terpulang kepada kita di mana hendak mencari sumber rujukan….

yang+biasa+dan+lain majlisimpian PERANCANGAN & PELAN TINDAKAN

maka wujudlah ebook…..

ebookMajlisPerkahwinanImpian PERANCANGAN & PELAN TINDAKAN

Urusan majlis tersebut berkaitrapat dengan ilmu pengurusan kewangan…..

bajet kahwin PERANCANGAN & PELAN TINDAKAN

Oleh itu ebook ini mungkin dapat memberi cadangan :-

coverbaru maskahwin PERANCANGAN & PELAN TINDAKAN

- Sekadar berkongsi idea sahaja…… -

p/s : Semoga kita semua sentiasa dimurahkan rezeki….dan banyakkan bersedekah / derma / zakat jika ade lebihan dari sumber pendapatan kita

249 total views, no views today

Masalah Teknikal……

Okey….dah jumpe la sikit gambar saya time majlis akad nikah – day 1.Majlis akad nikah tu lepas asar 20 december lepas….seperti yang saya pernah cite dalam post sebelum nie….so my picture as per below ….. ( macam ayat report @ pre alert la pulak…hehehe)

Akan tetapi bile nak upload gambar jeee….connection problem ajee….dekat sepuluh kali server asyik down jeee…haus betul laa…maybe next time la nampaknya…maleh dah saya nak tunggu server ok….maybe saya akan cuba upload kat photobucket @ fotopages laa…..itupun kalau rajin.

Actually gambar untuk majlis kat KAJANG nie takde la banyak sangat sebab kitorang sume agak sibuk melayan tetamu yang hadir.Kalau gitu kita sambung balik cite menyambut pengantin baru la yeee….

So mengikut aturcara majlis yang tertera di kad jemputan kahwin / walimatulurus tu tertera majlis makan beradap akan bermula dalam pukul satu tengahari….maka saya mengambil inisiatif untuk call adik saya dalam pukul 12.30 tengahari menanyakan di manakah lokasi beliau ketika itu ??? ” Baru lepas tol PUTRAJAYA katanya….rombongan dari pihak perempuan bertolak dari SUNGAI BESAR pukul 10 pagi yang diiringi oleh 12 bijik kereta.

Pukul 1.10 petang rombongan yang ditunggu-tunggu telah pun tiba….geng kompang yang terdiri dari budak-budak sekolah telah pun siap sedia.Saya pula di dalam kekalutan menjemput tetamu masuk ke dewan untuk menjamu hidangan berhenti seketika apabila majlis berhenti sebentar bagi memberi laluan kepada laungan azan ZOHOR yang berkumandang.

Sementara itu member2x adik pun dah mula datang…..ada yang datang awal dan setia menunggu menantikan kehadiran adik untuk berarak masuk ke dalam dewan.Sedara mara sebelah ayah saya ( PENANG MARI….) pun dah sampai nampaknya….Then rombongan SUNGAI BESAR menuju ke dewan untuk makan beradab.

Setelah selesai menjamu selera…ada la sedikit sesi fotografi bersama ahli keluarga yang terlibat…sebelum mereka berangkat pulang….Pengantin yang diraikan pun mingle around dengan tetamu yang hadir…..Para Hadirin datang dan pergi….Dan dalam pukul 4 petang catering yang prepare makanan dan kemas 2 daripada 3 meja makanan…..di kala itu…yang bagusnya dalam pukul 4.30 petang ade gak member adik saya yang sempat sampai….so die kenalah layan….pukul 5.15 petang majlis settle dan selasai….So kemas ape yang patut dan bawa pulang segala barang + hadiah + goodies yang lebih2x….Then it’s a WRAP UP !!! ( istilah yang biasa digunakan oleh pengarah filem bile shooting selesai ).

Alhamdulillah….majlis berlangsung tanpa ada MASALAH BESAR…..syukur sesangat…..

p/s : Dapat gak layan borak ngan A.Y.A.N.G time balik……

95 total views, no views today

Kerja Kahwin = SELESAI =

Alhamdulillah…..pada 27 disember 2008 settle la sudah majlis kenduri kesyukuran ( makan2x jee…no sanding2x) adik saya di kompleks sukan PENJARA KAJANG.Lega jugak la rasanya bile majlis tersebut berlangsung dengan baik…

Di sebalik persiapan last minute mengenai paperbag + bunga telur + dadih …kami sekeluarga sempat jugaklah tiba dengan full dress yang ditaja khas oleh JAKEL ( adik saya sponsor daa….) pakaian masing-masing dengan warna yang sedondon…nice….Adik perempuan saya yang dua tu standby kat bilik VIP bagi melakukan kerja-kerja goodies bag mengikut kategori dan label yang telah ditetapkan….

Nasib baik jugak time majlis tu saya datang dengan MODENAS sentimental value ( banyak kenangan…) = 8 tahun dah umurnya.Sebabnya….sempat jugak runner pegi amikkan capal ayah saya + kasut adik perempuan saya yang tertinggal kat umah.Kiranya sharp pukul 12 tengahari saya sekeluarga sudah siap sedia menyambut tetamu yang hadir.Tak sempat pun saya nak jamah nasi minyak sebelum majlis bermula….busy sesangat.

Early in the morning dah buat panggilan kat A.Y.A.N.G so takde la rasa lapar sangat…cume bibir nie je rasa kering sikit….mungkin kurang minum ayaq kot….Anyway walaupun saya complete baju melayu + sampin tetapi saya sekali lagi lebih selesa mengenakan kopiah putih berbanding songkok di kepala.Hmmm…..Memang saya akan pakai kopiah putih berserban je time saya kahwin nanti….songkok tu maybe time amik gambar …boleh la nak pakai….

Hish….kita break kejap….saya nak pergi cari koleksi gambar saya untuk majlis kahwin nie…tak banyak pun….so to be continue…….

124 total views, no views today