Jumaat yang penuh Informasi….

seminar+majalah+im Jumaat yang penuh Informasi....
Saya adalah salah seorang daripada 10 + 1 ( last minute ade additional ) perserta yang menghadiri MINI SEMINAR PERNIAGAAN INTERNET anjuran MAJALAH IM kelolaan TEAM FLAREBIZ ( adly aka labanon & zhafran ) pada 30/9/2009.Program ini adalah sempena ulangtahun pertama.

Kebiasaannya seminar dianjurkan pada hari Sabtu atau Ahad namun secara kebetulan harijadi MAJALAH IM jatuh pada hari ini maka sebab itu ia dilaksanakan.Dengan menaiki komuter dari kajang n terus naik teksi ke DIAMOND SQUARE BUSINESS CENTRE – opis TEAM FLARE BIZ sampai lah saya di destinasi yang dituju.

map teamflare+biz Jumaat yang penuh Informasi....

Di sambut oleh bro IDRIS – seorang super senior dalam bidang INTERNET MARKETING.Dia yang sebelum ini lebih menjurus kepada kerja-kerja di sebalik tabir telah melihat potensi yang ada pada TEAM FLAREBIZ di mana mereka ini perlu diketengahkan ke dunia MAINSTREAM (macam aliran muzik la pulak ).

Antara skop yang dibentangkan ialah overview mengenai :

Panduan Buat Duit Dengan Produk Fizikal

  • Ketahui bagaimana ingin menjual produk fizikal di Internet.
  • Apakah produk fizikal yang sesuai di jual di Internet?
  • Apakah ciri-ciri produk yang laris di Internet.
  • Bagaimana cara ingin mendapatkan produk.
  • Ketahui rahsia bagaimana kami menjual produk fizikal tanpa perlu menyimpan stok.
  • Perkongsian bagaimana kami menjana ribuan ringgit dengan produk fizikal di Internet dengan modal yang sedikit.

Panduan Buat Duit Dengan Produk Digital

  • Ketahui bagaimana ingin menjana wang dengan produk digital.
  • Apakah produk digital yang laris dijual di Internet?
  • Bagaimana hendak mencari idea untuk mencipta produk digital.
  • Tak pandai menulis? Ketahui cara menghasilkan produk digital, walaupun anda tidak pandai menulis!
  • Bagaimana caranya meningkatkan kredibiliti anda sebagai pakar dan penulis ebook supaya orang percayakan anda dan membeli ebook anda!
  • Perkongsian bagaimana budak sekolah(labanon ler tu) menjana pendapatan 5 angka sebulan dengan produk digital.

Panduan Buat Duit Dengan Servis/Perkhidmatan

  • Langkah demi langkah bagaimana untuk memulakan servis di internet dengan modal RM0! seperti yang saya lakukan pada 2 tahun lepas.
  • Bagaimana untuk membuat kajian dan mengetahui jenis servis yang sangat popular dan mendapat permintaan tinggi di internet.
  • Casestudy bagaimana saya mendapat client pertama dari UK selepas 3 hari melancarkan khidmat servis design.
  • Sudah mendapat klien? Apakah langkah seterusnya yang perlu anda lakukan?
  • Laman web komuniti yang digelar “syurga servis” di internet yang anda WAJIB tahu.
  • Apa yang anda perlu buat jika mendapat terlalu banyak tempahan.

Kesimpulannya penganjuran seminar ini telah mencapai matlmatnya.Saya memang berpuashati dengan penceritaan yang diberi.Sungguh bertuah kerana ADLY aka LABANON dan ZHAFRAN sudi berkongsi cerita dan pengalaman masing-masing.Semoga MAJALAH IM dengan kelolaan TEAM FLAREBIZ dapat mengadakan SEMINAR penuh ( FULL VERSION) di masa akan datang.Apapun saya lebih berbesar hati kiranya TEAM FLAREBIZ dapat mengadakan SEMINAR secara praktikal – hands on training.


45 total views, no views today

GEMPAR..! Strategi baru cara sebenar buat duit di internet dibongkarkan !!!

KETAHUI STRATEGI RAHSIA SEORANG

PELAJAR IPTA MENGHASILKAN

PENDAPATAN 5 ANGKA SEBULAN

DARI PERNIAGAAN PRODUK DIGITAL

FAKTA: 90% seminar perniagaan internet hanya menunjukkan ‘APA’ itu perniagaan internet, tapi saya akan tunjukkan ‘APA‘ dan ‘BAGAIMANA‘ caranya menghasilkan pendapatan 5 Angka melalui Produk Digital secara langkah demi langkah!

Ya ….itulah serba sedikit teaser yang telah dilakukan oleh MY GURU – Saudara
AMMAR ZAHAR tentang seminar JUTAWAN PRODUK DIGITAL yang bakal
berlangsung pada bulan FEBRUARI nanti….

Suatu lagi peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui
selok belok penghasilan pendapatan melalui produk digital yang kini sememangnya
terbukti sebagai alternatif menjana sumber kewangan.

Saya percaya ….kepada sesiapa yang bakal menyertai seminar yang dikendalikan
oleh beliau nanti pasti dapat ILMU dan TEKNIK yang menarik lagi praktikal.
Semoga tuan tuan dan puan puan di luar sana yang berminat untuk mengetahui
lebih lanjut tentang seminar ini…akan saya update nanti….

p/s : di sini saya lampirkan testimoni salah seorang perserta yang telah menghadiri

seminar tersebut bulan lepas ( macam kenal jee … )

41 total views, no views today

Derma :: Zakat :: Wakaf :: Sedekah ::

Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, seumpama seperti sebiji benih yang mengeluarkan 7 tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi 100 biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (Rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.(surah al-Baqarah, ayat 261)

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda:

“Apabila seorang anak Adam mati terputuslah amalnya kecuali tiga perkara : sedekah jariah atau ilmu yang memberi manfaat kepada orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya.” (Hadith riwayat Muslim) Jom buka ‘akaun pelaburan’ di akhirat, dividennya 7000%!!

Madrasah Al-Yamani Kg.Baru Kuala Lumpur

yamani Derma :: Zakat :: Wakaf :: Sedekah ::

Terletak di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur – flat tinggi pasar minggu Kg Baru berdekatan Stesyen LRT.Madrasah ini berkonsepkan pondok dan telah ditubuhkan 12 tahun yang lalu oleh Ustaz Mohd Fadzli, seorang pendakwah bebas dan pakar rujuk fiqh yang banyak memberi kuliah-kuliah ilmu di masjid-masjid serta pejabat-pejabat kerajaan dan swasta.Dalam keadaan yang serba kekurangan ini Ustaz Fadzli tetap gigih mendidik anak-anak tahfiz dan tahfizahnya. Pada masa ini terdapat 51 orang pelajar lelaki dan perempuan di samping 5 orang ustaz dan ustazah sepenuh masa. Dengan perbelanjaan lebih RM35,000 sebulan adalah sesuatu yang agak berat bagi madrasah ini untuk terus bergerak tanpa bantuan dari orang ramai.

yamani2 Derma :: Zakat :: Wakaf :: Sedekah ::
Nama Akaun : Madrasah Alyamani
No Akaun : 1415-3010-0014-53 (Bank Islam)
5648-0100-6689 (Maybank)
Tel : 019-3838730 (Ustaz Mohd Fadzli)

66 total views, no views today

Seni Yang Mengasikkan

Gempar! E-Book Panas Terbaru Mendedahkan…

Bagaimana untuk mendapatkan hubungan intim yang paling seronok di dalam hidup anda,
pada umur apa-apa pun… dengan rahsia dan pendedahan di dalam e-book yang dengan dramatik akan mengubah hidup lelaki dan perempuan dengan satu bacaan sahaja…

Dengan izin anda,

saya ingin cadangkan satu e-book yang akan mengubah hidup seks anda
selama-lamanya. Dan yang paling penting, dalam 21 hari
Anda boleh membacanya secara PERCUMA !!!

Dapatkannya SEKARANG ( Klik kat SIDE BAR untuk maklumat lanjut )

42 total views, no views today

Hanya untuk orang-orang yang mahu nikmat kahwin!

Apa khabar?

Ringkas jee…

Semalam time saya surf-surf internet, aku terjumpa satu website nie.
Nampak macam best je.. website pasal orang yang nak rasa nikmat kahwin .

Dengar cerita, ia memang beri kesan yang bagus !!!
Cuba lah try ushar website nie.. manalah tahu dapat membantu ke?

KLIK SEKARANG

38 total views, no views today