Navigasi sentuhan intuitif

GAJET terbaru HTC ini dijangka mampu bersaing di pasaran.


MEMEGANG HTC Magic buat kali pertama tentu membuatkan anda teruja untuk meneroka apakah keistimewaan yang ditawarkan oleh telefon bimbit pintar ini.

Daripada namanya sahaja, ia menggambarkan alat telekomunikasi itu mampu mengetengahkan prestasi luar biasa untuk aplikasi hiburan, multimedia dan juga perhubungan.

Bukan setakat itu, rekaannya yang sofistikated juga bakal menjanjikan pengalaman penerokaan cemerlang yang ditransformasikan daripada teknologi sebelum ini.

Menurut Pengurus Negara HTC Malaysia, SK Wong, implementasi teknologi pada telefon bimbit itu bakal memperluaskan aktiviti pelayaran pengkomputeran sesuai dengan gaya hidup pengguna moden.

“Gaya kompak dan kuasa platform canggih yang diperkenalkan sudah tentu memberi sentuhan ajaib dan kepuasan kepada pengguna,” katanya pada pelancaran HTC Magic di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Mengetengahkan sesuatu yang baru, model berkenaan kali ini didatangkan dengan pemproses Qualcomm MSM7200A 528 Mhz dan sistem operasi Android.

Dari segi paparannya, ia menawarkan skrin TFT-LCD sentuhan sensitif 3.2 inci bersama resolusi HVGA 320 x 480.

Bagi memastikan pengguna sentiasa dikemaskinikan dengan kemasukan e-mel peribadi atau pejabat mereka, telefon bimbit ini disempurnakan dengan sistem pengurusan akaun emel mudah.

Ia merangkumi sokongan kotak mel pelbagai Microsoft Exchange Server yang diselaraskan bersama kalendar dan senarai nombor kontak.

Fungsi multimedianya juga mempunyai keistimewaan tersendiri menerusi tawaran kamera pemfokusan automatik 3.2 megapiksel serta peningkatan prestasi rakaman video yang boleh di hantar terus ke laman web YouTube.

Menerusi butang bebola trek kawalan pula, segala aplikasi pada telefon bimbit itu dapat digerakkan dengan mudah dan lancar.

Selain itu, untuk memastikan kemudahan navigasi pelayaran Internet secara mobiliti, gajet ini turut dilengkapkan bersama fungsi putaran skrin automatik.

Kelebihan lainnya, ia dilengkapi antena sistem penentu kedudukan global (GPS) binaan dalam, pendail pintar, sambungan Bluetooth 2.0, Wi-Fi dan USB mini 11 pin.

Menawarkan kesempurnaan fungsi untuk tujuan tugasan dan kegunaan peribadi, HTC Magic didatangkan dengan pakej rangkaian telekomunikasi daripada Celcom.

Untuk itu, ia kini boleh diperolehi melalui cawangan kedai Blue Cube yang mengambil bahagian dengan tawaran harga RM2,699 bersama memori kad microSD lapan gigabait (GB).

-utusanmalaysia
219 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam