Telefon untuk kanak-kanak 4 tahunKANAK-KANAK di Britain yang berumur empat tahun akan mempunyai telefon bimbit mereka sendiri apabila ia dipasarkan tidak lama lagi.

Telefon jenama Firefly yang mempunyai warna-warna terang itu akan hanya mempunyai dua butang panggilan.

Dua daripadanya ialah untuk memanggil ibu dan ayah mereka.

Walaupun terdapat dakwaan yang menyatakan telefon bimbit berbahaya untuk kanak-kanak kerana masalah radiasi tetapi sebahagian besar kanak-kanak di negara maju kini memiliki telefon bimbit.

Lebih daripada 7,000 unit telefon bimbit Firefly berharga RM493 itu telah dijual di Ireland dan dirancang pelancaran di United Kingdom selepas ini.

Maklumat lanjut mengenai FireFly Communication Inc., syarikat pengeluar telefon bimbit tersebut dan berpangkalan di Miami Beach, Florida itu boleh diperoleh di laman web http://www.fireflymobile.com/

-utusanmalaysia

196 total views, 1 views today

Trackbacks

  1. Telefon untuk kanak-kanak 4 tahun | HazmanFadzil.Com…

    KANAK-KANAK di Britain yang berumur empat tahun akan mempunyai telefon bimbit mereka sendiri apabila ia dipasarkan tidak lama lagi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam