Fungsi multimedia tanpa batasan
RESOLUSI kamera 12.1 megapiksel pada Satio pasti akan menawarkan kepuasan maksimum kepada penggunanya.TELAH lama rasanya pengeluar peranti selular terkenal, Sony Ericsson tidak tampil dengan model terkini bagi siri telefon bimbit mereka.

Mungkin kerana itu, syarikat tersebut baru-baru ini telah melancarkan tiga model sekali gus untuk portfolio produk telekomunikasi dengan fungsi hiburan.

Memberi fokus kepada kepelbagaian aplikasi multimedia, kehadiran model yang dikenali sebagai Satio, Aino dan Yari itu pastinya ditunggu-tunggu oleh para pengikut setia Sony Ericsson.

Satio didatangkan dengan paparan skrin sentuh definisi tinggi seluas 3.5 inci serta mempunyai nisbah 16:9 bakal menawarkan pengalaman multimedia terbaik kepada penggunanya.

Untuk ekspresi imej sempurna, ia dilengkapi kamera 12.1 megapiksel bersama beberapa kelebihan lain seperti lampu flash xenon, pemfokusan sentuhan intuitif dan fungsi pengesanan senyuman.

Model tersebut yang dipacu oleh sistem operasi Symbian S60 edisi kelima bakal membenarkan pengguna mengakses beribu-ribu aplikasi secara dalam talian.

Bagi permainan muzik, Satio mempunyai fungsi PlayNow untuk membolehkan aktiviti memuat turun kandungan multimedia daripada komputer atau telefon bimbit dijalankan secara secara serentak.

Melihat kepada produk Aino pula, model yang turut didatangkan bersama skrin sentuh bersaiz tiga inci itu mempunyai kelebihan capaian kepada fungsi PlaySatation 3 (PS3).

Menerusi aplikasi Remote Play, pengguna Aino akan dapat mengawal kandungan media pada PS3 daripada telefon bimbit itu sendiri pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Kelebihan itu membolehkan pengguna menikmati pengalaman multimedia seperti mendengar muzik, menonton video dan juga televisyen secara mobiliti.

Menerusi aplikasi Media Home yang baru diperkenalkan pula, ia mempunyai keupayaan menyelaras kandungan media dan komputer melalui sambungan Wi-Fi.

Sementara itu, bagi penggemar permainan video, mereka pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk memiliki Sony Ericsson Yari.

Ini kerana, model berkenaan yang dilengkapi dengan teknologi pengesanan isyarat tubuh bakal memberi pengalaman permainan yang cukup unik dan menyeronokkan.

Antara permainan yang ditawarkan adalah seperti tinju, boling dan juga tenis. Ia secara tidak langsung akan membantu pengguna menjalankan aktiviti cergas dan sihat.

Model Satio, Aino dan Yari masing-masing kini boleh diperolehi di pasaran dengan tawaran harga RM2,499, RM1,999 dan RM1,099.

-utusanmalaysia

341 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam