Lawatan Kampus Universiti Taylor’s




Semalam … saya dan sekumpulan blogger NUFFNANG berpeluang untuk

menyertai lawatan kampus Universiti Taylor’s selepas menghadiri

mesyuarat NUFFNANG Glitterati Plus.

gadis kolej taylor Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Inilah gadis Universiti Taylor’s yang jadi tour guide kami-

Lokasi pertama yang kami kunjungi ialah MAKMAL KEJURUTERAAN

info chemical eng Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Antara peralatan kegunaan pelajar kejuruteraan

lily putih n teratakarmo Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Cik Lily Putih n Bro Jijei….. Apakah…..?

enggineering tool Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Peralatan kejuteraan yang tidak diketahui namanya …… ????

model rekacipta model f1 Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Model prototaip pertama kereta ciptaan pelajar Universiti Taylor

sessi penerangan makmal Lawatan Kampus Universiti Taylors
-Para blogger tekun mendengar sessi penerangan

grinding machine Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Grinding machine yang DALAM ‘MAINTANANCE’

safety first signboard Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Papan tanda yang penting cuma lebih efisien kalau diletakkan

‘paras mata’ … takde la sampai kena mendongak

model pemenang rekacipta Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Model JOHAN pertandingan rekacipta ……

Seterusnya kami meneruskan perjalanan ke MAKMAL BIOLOGI

mayat awet makmal anatomi Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Inilah mayat manusia ( awet ) yang digunakan untuk pembelajaran…hohoho

Next…. MAKMAL JURUSAN KOMUNIKASI & MULTIMEDIA

32 inch apple mac monitor Lawatan Kampus Universiti Taylors

Tu dia…. rasanya 32 inch Apple MAC monitor nie….  Dan kitorang

diberitahu Universiti Taylor adalah satu-satunya kolej swasta yang

mempunyai fasiliti sebegini untuk jurusan MULTIMEDIA di malaysia.

Destinati seterusnya adalah tempat yang ditunggu-tunggu……

library sign Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Bukan aper setelah jauh perjalanan….. baru la dapat merasa nikmatnya

PENDINGIN UDARA….. hehehehe

barangan jualan kolej taylor Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Barangan jualan Universiti Taylor

Oleh kerana agak keletihan …. masing-masing mencari port yang sesuai

untuk berehat sebentar….

eyriqazz pose Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Bro Eyriqazz kata nak tapau balik umah kerusi tue….. ekekeke

candid pose amoi Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Opsss… candid pose ( lupa lak name dia ) tapi saya penah baca la entry post

blog dia untuk Vaseline Contest – nice one…

Tanpa menyedari sebenarnya kami berada di perpustakaan itu maka suatu

papan tanda yang amat sesuai untuk SEMUA ……

QUIET signboard Lawatan Kampus Universiti Taylors

Tolong senyap yea wahai kengkawan semua….. ngeh3x….

rak buku perpustakaan Lawatan Kampus Universiti Taylors

-Design rak buku yang unik dan menarik

Habis sessi di perpustakaan suatu aksi yang menarik tau….

aksi terlampau jilat aiskrim Lawatan Kampus Universiti Taylors

Aksi daring pelajar yang menyiapkan replika AISKRIM…. nice one….

Dan destinasi terakhir kami ialah Dewan Besar UNIVERSITI TAYLOR

dewan besar koley taylor Lawatan Kampus Universiti Taylors

Kalau tak silap anggaran keluasan dewan ini lebih kurang TIGA COURT

BADMINTON la rasanya.

Di sinilah diadakan pelbagai aktiviti unversiti seperti… sesi peperiksaan para

pelajar,majlis graduasi dan HARI TERBUKA UNIVERSITI TAYLOR.

discussion dewan besar kolej taylor Lawatan Kampus Universiti Taylors

Kak Ina tengah fikir ….. best kalau sewa dewan nie time anak die nak

kawin nanti….. hihihi ( gurau2 je kak… )

Akhirnya …. kami semua amik gambar ramai2 kenangan kat dewan nie…..

gambar kenangan blogger nuffnang Lawatan Kampus Universiti Taylors

Cuba kiranya berapa jumlah semua blogger dalam gambar nie….?

blogger melayu Lawatan Kampus Universiti Taylors

Maintain cool walaupun posing tengah panas terik….

p/s : Tiba-tiba je rindu alam persekolahan….. huhuhu

219 total views, 4 views today

Comments

  1. says

    sorrylah yer tak blurrr semalam tu…skrg nak bukak blog baru akak perasan kamu..
    memang best jumpa kat sana semalam…insyallah kit ajumpa lagi yer..

    nak sewa kat sini…tak mampulah dik oiiii

    • species1980 says

      Takpe zik…. yang penting nanti ko apply je GPlus tue…..

      p/s : Ingatan kedua : make sure ko baca post entry aku besok tau….. ngeeee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam