Mee Udang BANJIR Kuala Selangor




Ya seperti yang saya nyatakan semalam …. hari saya nak sambung cerita

mengenai kisah MEE UDANG BANJIR….

Actually apabila meneruskan perjalanan setelah membeli KEREPEK

di Sungai Besar tidak lama selepas itu ternampak banner yang menarik

perhatian kitorang….

Mee udang banjir k sgro Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-banner MEE UDANG BANJIR Kuala Selangor

Whoaaa…. dalam hati masing-masing menyatakan hasrat untuk mencuba

Mee udang nie walaupun perut masih lagi kekenyangan.So untuk tidak mahu

membazir….. order dua pinggan sahaja.Ayah kongsi ngan mak manakala

saya kongsi ngan adik perempuan saya -Maly.

Menu makanan mee banjir Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-Menu makanan yang ada di kedai tersebut

Rupanya-rupanya kedai nie tak la menjual Mee Udang semata-mata yea…..

Terdapat banyak juga pilihan makanan yang lain….. bagus jugak kan….

At least pelanggan ada variety menu makanan pilihan.

Masa order Mee tu dalam  pukul 3.30 petang …. dan orang tak berapa

ramai la kat kedai tu..Lebih kurang 15-20 minit Mee udang yang dipesan pun tiba…

Gambar mee udang banjir Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-Gambar close up Mee udang banjir

Hmmmm…besar betul udang dia kan…. saya kira ada lebih kurang 6-8 ekor

la kalau tak silap saya….  fresh jeee…. terasa gak manisnya…Akan tetapi

kuahnya agak cair membuatkan gred permarkahan untuk mee udang ni jatuh

pada pandangan kami sekeluarga…. Namun begitu

Gambar air tembikai n kasturi Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-Gambar air tembikai laici + kasturi ( asam boi )

Dek kerana cuaca yang agak panas ketika itu…. saya dengan confidentnya

order 2 minuman di atas untuk melegakan kehausan tekak di kala itu….

Memang kenyang gila la bila combine bersama mee udang sepinggan

Posing mee udang banjir Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-Saya bukan peminat LIVERPOOL yea….. icon wink Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

Nana n mee udang banjir Mee Udang BANJIR Kuala Selangor

-Aksi ini dirakam untuk membuatkan kakaknya >>> MAR <<<  akan

berasa sedikit jealous

Maka memang benarlah kata-kata pantun DUA kerat :-

GENDANG GENDUT TALI KECAPI

KENYANG PERUT SENANG HATI

Kesimpulannya….. MEE UDANG BANJIR yang kitorang makan kat

Tanjung Karang( masuk JJCM ) taste better laa…. siap makan dengan

otak-otak lagi.Yang penting rasa seronok apabila berpeluang makan

bersama dengan keluarga…..

Alamat gerai MEE UDANG BANJIR KUALA SELANGOR :-

* MEE UDANG BANJIR,
LOT 652 KM 1 OFF JALAN KLUANG, KUALA SELANGOR
DEPAN MASJID JAMEK SULTAN IBRAHIM K. SELANGOR
0196644235(HJ BAHARUDIN)

p/s : Kat mana kedai MEE UDANG yang besh yang anda tahu ???

2,147 total views, 8 views today

Comments

    • species1980 says

      hmmm…… kalau guna GPS – garmin @ papago boleh membantu…. kalau segan nak tanya arah jalan… hehehehhe

  1. cikgu says

    mee udang kat kuala selangor.. nanti try kat jambatan timbang JPJ tuh..
    takpun nnt kita tangkap udang2 kat kuala selangor.. hehehe

  2. species1980 says

    owhhhh… ada tempat lain lagi ker… menarik nie…. lepas nie boleh la buat post entry tempat makan menarik kat selangor lak….

    • species1980 says

      kedai tu rasanya baru bukak je kot…. asalnya kedai tomyam…. hmmm bab amik gambar tu biasa laa…. nanti ada kesempatan kita amik gambar together yea… ;-p

    • species1980 says

      Alamakkk…. takde la pulak… sebab aritu singgah kebetulan je nampak banner tue…. ade rezeki saya akan update…. dan rasanya area Kuala selangor kedai tue je yang ade….

  3. dak ijok.. says

    ni kat kuala selangor laa…. bkan tnjung karang.. dkat sbrang jalan masjid kuala selangor…
    punye lah cari kat tnjung krg,,, org sane pun xtau ade kedai ni.. rugi minyak i.. hikhikhik…

  4. ganukite says

    penah try kat kuala sepetang ataw port well kt taiping… udang besaq2 dlm 12 ekor… harga rm8 rasenye….sedap…

  5. rider makan says

    kat mana nie? nak try gak heehe .. majid kuala selangor ada bnyk.. kt google ada masjid pekan ? masjid jamek? masjid jami' sultan ibrahim? aduus..

  6. mohd affandy says

    mak jah mee udang kuala sepetang lg syok wei….

    pekat dan terbaik… wangsa maju sec 2… blakang wangsa walk :)

    • ramli says

      boleh try mee udang banjir dan ikan bakar kat klang sentral pulak.pehhhhh memang terangkat mee udang dia.

      udang dia fresh dan besar gila.Nama restoran D`king mee udang banjir dan ikan bakar.Dekat traffic light bertentangan dengan Sani Bus terminal.

      • ramli says

        Kena try mee udang kat Klang Sentral,udang dia mak datuk punya besar,fresh gile,sotong,ketam semua king size. Fresh lagi semua.

        Ikan bakar ,ketam masak apa ntah..pehh mengancam.

        layanan pun bagus.

        yang penting CEPAT.tak sampai 10 minit order dah sampai..staff pun ramai.

        Berbalaoi bawa family datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam