TIGA movies , TIGA kali MAKAN

Pada hari ISNIN yang lepas saya sekali lagi telah berjaya melakukan aktiviti riadah feveret saya iaitu movies marathon.Seperti biasa tempat lokasi untuk tayangan panggung wayang gambar saya ialah di GSC MIDVALLEY.

Yea….saya mulakan dengan bersarapan di FOOD COURT tingkat atas MID VALLEY.Menu kuetiaw gorang AYAM potong……dengan harga RM7.00 tidak tidak termasuk cukai yang berkaitan…..

Movie PERTAMA – AKU MASIH DARA suatu filem yang berbentuk keagamaan mengenai permasalahan gadis remaja mengenai gaya hidup bebas sehingga ada sanggup gadaikan mahkota ( DARA ).Penuh dengan mesej yang boleh menginsafkan kita.Salah satu darinya ialah BILAKAH KALI TERAKHIR KITA  BACA AL QURAN ? Adakah anak-anak kita pandai dan fasih membaca al-quran?

Persoalan yang ditujukan secara tidak langsung kepada kita semua…..

Movie KEDUA ialah GULLIVER’S TRAVEL – mengenai cerita salah satu kisah lagenda inggeris tentang seorang manusia yang terdampar di suatu pulau yang didiami oleh suatu kelompok manusia amat kecil…Diolah dengan cara yang lebih moden berbanding versi kartun yang biasa saya lihat semasa zaman kanak-kanak……

Menu makan tengahari – NASI GORENG DAGING MERAH dan air NESCAFE AIS.. Yang menariknya saya beli set makanan nie kat FOOD COURT bawah MID VALLEY di mana selama ini saya terlepas pandang.Harga makanan seperti kedai tomyam di luar…..ya amat MURAH berbanding fastfood tau….Nasi =RM4.50 dan air tu RM1.70 tanpa apa-apa kos cukai.

Movie KETIGA – filem HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH suatu filem arahan MAMAT KHALID merupakan sekuel kepada filem ZOMBIE KAMPUNG PISANG.Dengan mengekalkan kebanyakan pelakon yang terdahulu filem ini juga ada mesej tersirat yang nak disampaikan melalui dialog Menu TERAKHIR ialah Nasi putih + ayam masak merah bersama SUP KOSONG.Sungguh mengenyangkan apabila dimakan bersama TELUR BUNGKUS….hehehhee

p/s : Tengah belajar teknik ambil gambar makanan supaya lebih menarik

331 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam