Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE




Pada tahun ini saya telah memberanikan diri untuk terlibat dan belajar pasal

dunia fotografi.Antara langkah awal yang saya ambil ialah membeli kamera

DSLR ( second hand ) dari kawan opis saya untuk permulaan.Ala …. just kamera

NIKON D3000 je… okey la untuk budak baru belajar macam saya nie…. Itupun

asyik pakai AUTO MODE  jee…. setting manual tak pandai lagi….

Dan apabila dah amik gambar tu kena la pandai juga pasal edit gambar agar

hasil paparan menjadi cantik dan menarik…. Itu juga yang saya masih perlu

belajar dalam masa yang sama…. jadi saya cuba cari software atau website

yang boleh membantu.Dengan bantun En.Google maka saya jumpalah laman

web PICNIK.COM

header picnik Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

Terdapat pelbagai features yang membantu saya yang masih merangkak lagi

dalam bab edit gambar.Dan kita juga boleh create effect yang kita mahu ke atas

gambar kita.Semuanya dilakukan secara online dan gambar yang kita nak edit

boleh juga diambil dari akaun FACEBOOK atau PHOTOBUCKET.

Rasanya ia akan dapat membantu adik saya – blogger SHAKIDDO untuk edit

gambar anaknya si ILHAM.Dan inilah hasil saya baru buat semalam…..

ilham12 Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

FOCAL SOFTEN

ilham7 pencil sketch Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

PENCIL SKETCH

ilham8 circle splash Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

CIRCLE SPLASH

ilham9 lomo Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

LOMO VIEW

ilham10 cinemascope Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

CINEMA SCOPE

ilham11 nightvision Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

NIGHT VISION

Bila dapat hasilkan gambar dengan effect yang sedemikian rasa macam best jeee..

Nampaknya sekarang saya akan jadi pengguna setia PICNIK.COM disebabkan

masih belum cekap nak edit gambar guna PICASA ataupun PHOTOSHOP

123 total views, 2 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam