Mee Goreng Ayam BANGLADESH

Setiap kali saya nak pegi movie marathon di GSC MID VALLEY kebiasaannya

saya akan sampai dalam pukul 10.15 – 10.30pagi.Tayangan filem pertama

sudah pasti pukul 11 pagi.

Dan kebiasaannya saya akan bersarapan dahulu di FOOD COURT untuk

mengalas perut.Oleh kerana agak sukar nak cari kuih muih so just makan apa

yang saya gelarkan…. MEE GORENG AYAM BANGLADESH…..

DSC 0531 Mee Goreng Ayam BANGLADESH

Nescafe ais yang agak pahit….

DSC 0532 Mee Goreng Ayam BANGLADESH

Inilah set MEE GORENG AYAM BANGLADESH…. bukan apa sebab tukang masak

most of kedai makan kat FOOD COURT MIDVALLEY nie adalah rakyat

bangladesh….huhuhu

DSC 0534 Mee Goreng Ayam BANGLADESH

SOS CILI mesti ada…. suatu kewajipan dalam hidangan

DSC 0533 Mee Goreng Ayam BANGLADESH

First time makan mee goreng siap ada sekali PAPADOM…. kalau keropok tu

kira okey la kan…so makan je laa…..

Cuma bila kira jumlah total set mee + air  kat food court nie lebih kurang je

ngan harga satu set FAST FOOD….so better beli set makanan segera kan…tapi

nak harga ekonomi pergi kat THE MAKAN PLACE ajeee…..

280 total views, 2 views today

Manusia cenderung bergosip




ke 02.1 Manusia cenderung bergosip

BERBUAL hal negatif tentang individu lain sudah dianggap lumrah oleh sesetengah orang.


BERGOSIP bukan amalan yang sihat namun masih ramai yang berdepan kesukaran untuk menghindarinya. Walaupun minda mengarahkan kita supaya tidak mendengar perbualan tentang orang lain, arahan itu seperti tidak dipedulikan, malah kita menjadi semakin teruja untuk mendengar gosip tersebut, lebih-lebih lagi jika ia berkaitan dengan orang yang kita kenali.

Hanyut dalam lingkaran gosip memang susah untuk dibuang. Salah satu penyebabnya adalah sistem visual manusia yang telah diprogram untuk fokus kepada gosip negatif yang kita dengar.

Selain itu, minda manusia lebih mudah untuk mengingati gosip yang negatif berbanding perkara baik.

“Secara semula jadi, manusia lebih sensitif kepada informasi yang mungkin berpotensi mengancam kehidupan kita,” beritahu pakar sains neuro dari California, Amerika Syarikat, Irving Biederman.

Tambahnya lagi, walaupun topik dalam gosip itu mengenai orang lain, misalnya pertelingkahan antara rakan sepejabat, kita akan menjadi semakin teruja untuk mendengarnya.

Kajian sebelum ini menunjukkan manusia cenderung untuk menghakimi dan senang bercakap tentang orang lain.

Walaupun gosip telah lama berada dalam lingkungan sosial, tetapi manusia tidak lahir untuk bergosip. Walaupun kecenderungan itu ada, sebagai ibu bapa, kita perlu menjahi gosip dengan cara menjaga pertuturan dan mengelak daripada bercakap hal negatif orang lain.

113 total views, no views today

Lirik Kau dipaksa Aku Terpaksa – Scan

Lirik Lagu Kau Dipaksa Aku Terpaksa

Artist: Scan
Hati siapakah mampu menahan rasa terkilan
Setelah percintaan dihujani halangan
Sia-sialah aku berkorban selama ini
Andai dirimu tak mampu aku miliki

Pernah jua ku terluka dihiris belati tajam
Walaupun rasa pedih masih mampu ku menahan
Tapi kini aku luka erti luka perasaan
Walaupun tak berdarah bisa buat aku gundah

Kutahu cintamu amat kuat untuk diri ini
Namun tak memberi erti
Jurang pemisah di antara kita
Makin hampir ketara

Hina sangatkah aku pada pandangan keluargamu
Hingga sewenang tohmahan dilemparkan
Engkau hanya bisu melihat aku
Yang bermatian seorang menepis hinaan

Oh kasih andai ini kesudahan
Ikhtiarku tiada lagi
Walau kita saling sayang
Terpaksa kuundur diri
Agar tiada pihak terluka kerna kita

Kau dipaksa lupakan aku
Dengan rela kau menurut
Ku terpaksa lepaskan mu
Walau sayangku bertaut

Muzik lagu Lirik Lagu Kau dipaksa Aku Terpaksa – Scan

232 total views, no views today

Lirik Lagu Niat Hati Tak Nak Berpisah – Kumpulan Arrow

Lirik Lagu Niat Di Hati Tak Nak Berpisah

Artist: Arrow
Dah lama tak berjumpa
Rindu rasa hati
Inginku bertemu denganmu
Biarpun hati ini
Menyatakan benci
Namun hakikat
Kau masihku sayang

Mengapa kita berjumpa
Dan mengapa kita bercinta
Niat hatiku nak kekal lama
Hidup denganmu wahai kasih
Niat hatiku tak nak berpisah
Apakan daya jodoh tiada

Kenangan demi kenangan
Menjelma diingatan
Sukarnya melupakan dirimu
Rintihan demi rintihan
Menyeksakan hidupku
Aku derita… keranamu
Oh kekasih

Sungguh tidakku sangka
Akhirnya begini
Sebuah ikatan asmara
Engkau yang aku sayang
Yang aku kasihi
Mungkinkah bersatu kembali

Muzik video Lagu Niat Hati Tak Nak Berpisah

511 total views, 1 views today

Lirik Tinggal Kenangan – Mode layan feeling….

Lirik Lagu Tinggal Kenangan – Saleem

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku

Chorus
Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku

Ulang Chorus 2X

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan

Muzik video Lagu Tinggal Kenangan – SALEEM

129 total views, 3 views today