JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya




Pada hari AHAD yang lalu ada offday saya pada jadual syif saya yang lepas….

memang perancangan saya DUA MINGGU sebelum tu sebab nak buat gathering

adik beradik famili saya yang melibatkan adik bongsu saya -blogger MALY.

Bukan apa masa kitorang buat makan kat SEKINCHAN IKAN BAKAR kat

Kajang tempohari dia masih lagi kat kampus…..So itu pasal saya plan nak buat

makan-makan kat Putrajaya rumah adik lelaki saya -blogger SHAKIDDO

memang parents saya pun tinggal kat situ sementara rumah di Kajang tu dalam

proses renovation…..

So setelah difikir-fikirkan untuk memudahkan perjalanan saya decide untuk

belanja kat JM BERIANI HOUSE aje kat Alamanda…

Next time kalau belanja diorang MANHATTAN FISH MARKET pun okey gak

Pose manja adik bongsu saya – blogger MALY

Pemandangan depan pintu masuk JM BERIANI HOUSE….Cantik kan….

Inilah PAPAN TANDA RESTORAN JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA

Menu makanan – Sesetengah MENU ISTIMEWA adalah pada hari tertentu ajeee

Hiasan perabot yang ada….

Tengok gambar menu yang terpampang buat rasa lapar…..

Adik saya blogger SHAKIDDO bersama anaknya ILHAM yang terjaga dari

tido…..

Telur pindang – sekadar hiasan di meja..rasanya takde sape yang interested nak makan telur nie….huhuhu

GAMBAR FAMILI…. Masa nie saya siap bawak TRIPOD kamera DSLR untuk amik

gambar keluarga la kan.Ruang kedai yang agak sempit membuatkan saya kena

cari angle yang sesuai untuk shoot gambar guna TIMER….

Dalam masa yang sama ada satu famili yang lain  juga nak makan situ….

diorang jeling2 dan pandang2 je kitorang nie….Siap sound tu :-

Ni photoshoot official untuk restoran nie ker ?

Ek eleh…kata dalam hati saya…. gaya bahasa tubuh diorang menunjukkan rasa

kurang senang bila kami nak amik gambar kat situ….Sebenarnya diorang tu

angin kat budak restoran tu sebab tak nak entertain diorang untuk sambung

meja ( sebab diorang pun ramai ) siap suruh makan kat meja luar yang

panas terik tu…..

Apa laa….. MARAHKAN NYAMUK KELAMBU DIBAKOR !!!! HEHEHEE…At

last dapat gak la saya amik satu snap gambar tu kan….

Dari kanan : wife SHAKIDDO bersama adik2 perempuannya…..

Adik perempuan saya yang tengah pregnant bersama en. somi ….Kalau tak silap

ujung bulan JULAI dapat la saya anak sedara orang lagi…dia nie pun blogger

gak >> DHIYA86 <<

Nasi beriani biasa je ngan sedikit acar buah….. Kalau nak nasi beriani gambar

ada time ari JUMAAT dan SABTU je kot….

Semangkuk kuah dalca untuk saya…..

Ayam masak merah ???….. Minyak lebih siot… lain kali kena bawak OIL FILTER

sekali nie…. Parents saya dan SHAKIDDO makan lauk kambing…..

Teh o ais limau…….

Sirap o laici ais….

Kopi tarik kurang manis…

Air sirap bandung cincau….

Dan jus mangga segar untuk saya….. Time musim panas nie dapat minuman

sejuk cenggini memang best la kan…..

Tapai aiskrim untuk pencuci mulut…..

Mak saya hanya tersenyum bila tengok bil yang kitorang makan…. siap buat

comparison dengan bil SEKINCHAN IKAN BAKAR tu….

1st time amik gambar berdua ngan mak saya….In person ngan ayah je belum lagi

Rumusan makan kat restoran nie :-

Makanan biasa-biasa aje tidaklah gempak macam branding dia…. mungkin selera

saya tak sama ngan orang lain kan….

-SHORTAGE OF MANPOWER – itu masalah yang saya dapati sebab ada sorang

staf tu dia buat keje multipurpose ( tukang amik order,susun kerusi meja ,angkat

makanan dan jaga kaunter ).Sudah pasti berlaku aksi tidak menang tangan bila

customer datang ramai serentak…..

-Kurang mesra pelanggan – dek kerana pelanggan datang dan pergi sesuka hati

diorang tak dapat beri tumpuan sepenuhnya disertai riak muka stress dan

tension….Upah pekerja sambilan mungkin dapat kurangkan beban kerja

staf di waktu puncak ( makan tengahari )

p/s : Mungkin esok saya buat OFFER MENARIK untuk blogger yang KAKI

WAYANG …..Tunggu post entry saya tau !!!

710 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    JM BRIANI punyer Owner yang asal member wife gua bro dan sekarang dia dah buat francais..ikutkan ok gak makanan dia..cuma kekadang kalo dah di francais tuh ada kureng sikit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam