Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari




Setelah saya merasa agak sedikit ralat sebab kalah kepada seorang

ONE DAY BLOGGER saya pun bawak diri untuk makan malam

sambil menikmati udara luar sepanjang perjalanan ke destinasi yang

hendak dituju….

DSC 1882 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

So lebih kurang sejam perjalanan dari Hotel Federal Kuala Lumpur saya pun sampai

di Restoran Umami Steambot.So setelah lebih EMPAT LIMA bulan barulah berpeluang

nak makan steambot nie…Kali terakhir makan ialah bersama famili saya kat Cameron

Highlands….itupun yang biasa-biasa ajee…

DSC 1884 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Meja untuk Lapan Orang….Kalau plan nak buat makan-makan atau gathering memang

cukup sangat sebab ruang makannya memang luas….

DSC 1891 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

DSC 1893 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Selain terdapat pelbagai jenis hasil laut ( ikan ,udang ,sotong ) untuk hidangan steamboat

ada banyak juga pilihan side dishes seperti gambar di atas

DSC 1889 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Dengan konsep EAT ALL YOU CAN – Restoran Umami Steamboat ini juga memberikan

CHICKEN WING dan ais kacang secara percuma untuk setiap pelanggan

DSC 1915 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Tu diaaaa…. Inilah sebahagian makanan laut yang saya ambil untuk hidangan steamboat

pada malam tue….Adakah anda kenal semuanya ???

DSC 1923 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Hurmmmm…1st time saya makan satay yang agak manis rasanya….

DSC 1916 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Pinggan pertama nie lebih kepada side dishes sebagai pembuka selera….

DSC 1918 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Kalau saya nie memang kena ada makan nasi jugak skit…..barulah ‘kejap’ skit perut

tu bak kata orang utara….

DSC 1920 Restoran Umami Steamboat Dataran Mentari

Kepada penggemar kepak ayam ( chicken wing ) nie memang boleh belasah makan

tanpa henti secara marathan….EAT ALL YOU CAN la katakan….

Pada saya dengan harga rm26.80 termasuk minuman memang la berbaloi untuk anda

cuba….So sesiapa yang berminat boleh la pergi ke alamat ini :-

12A (Ground Floor), Jalan PJS 8/17, Dataran Mentari
46150 Petaling Jaya, Selangor
03-5622-2663
Hours: Mon-Sun 5pm–12am
p/s : Dah kenyang makan steamboat dapat la tenangkan perasaan yang tiba-tiba
emosional pasal kalah dengan ONE DAY BLOGGER

324 total views, 2 views today

Comments

    • species1980 says

      eliss : no hal ….cuma kalau kalah dengan kena cara okey laaa…apek tu bukan qualified blogger pun…. tak wujud dalam google pun

  1. amy says

    nie bru syiok tgk…steamboat!!! Mayoh2x….Thks ye…boleh g with my family coz I nie pengemar udang tegar!!! hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam