Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Setiap hujung minggu….

Kebiasaannya saya akan pulang ke rumah parent saya di kajang…. dan selalunya nasi lemak menjadi makanan kegemaran saya untuk bersarapan pagi….

DSC 1927 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Ahad pagi yang lalu saya sempat singgah ke Hailam Kopitiam di Kajang untuk makan bekfes di pagi hari….

DSC 1928 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

DSC 1930 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Ini adalah di antara hiasan dinding yang terdapat di Hailam Kopitiam yang memang kena dengan konsep ‘kedai kopi’ 

DSC 1934 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Saje je saya order air barli ais…. di luar kebiasaan saya yang selalu minum teh o je kalau time bekfes….Bukan aper sebab cover ‘rasa pedas’ bihun goreng tomyam yang saya order….

DSC 1935 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Kalau tak silap saya…. mengikut ilmu hiasan dalaman , apabila kita letak cermin besar di dalam sesuatu bilik….secara tidak langsung akan memberikan rasa atau membuatkan ruang bilik itu nampak lebih besar…. Betulkan saya kalau saya salah yea….hehhehehe

DSC 1936 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

So apabila bihun goreng tomyam saya sampai…. perlahan-lahan saya cuba rasa bihun tu…..sebab dalam menu tue diorang highlightkan HOT N SPICY…. Akan tetapi takde la rasa pedas mana pun….sekadar rasa pes tomyam ajee….siap saya mintak sos cili lagi sebagai penambah perisa….hahahaha

DSC 1937 Bihun goreng Tomyam Restoran Hailam Kopitiam

Banyak jugak udang yang terdapat dalam bihun goreng udang nie….dah siap kupas pulak tue…. memang saya asingkan awal-awal untuk diratah kemudian…..Dan di Hailam Kopitiam nie juga ada menyediakan menu makanan western selain set roti bakar pelbagai jenis – sinonim dengan tema kopitiam itu sendiri…

 

p/s : Bila nampak je udang pasti saya akan teringat kat A.Y.A.N.G

515 total views, 2 views today

Comments

    • species1980 says

      eliss : rasanya tak kenal kot… biarlah ianya menjadi misteri buat masa nie…. dan bihun tu kalau ade udang or ayam mmg lagi sedap aaa

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam