WORDLESS WEDNESDAY : DUNKIN’ DONUTS @ 10 SEN

Photo0181 WORDLESS WEDNESDAY : DUNKIN DONUTS @ 10 SEN

194 total views, no views today

Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Sesungguhnya….

Bila sambutan majlis harijadi…antara acara kemuncak ialah semasa potong kek

la kan…

DSC 3177 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Pada mula-mulanya saya agak keberatan untuk amik gambar semasa upacara potong

kek ulangtahun ke 5 NUFFNANG nie…sebab fikiran lebih kepada NAK MAKAN

di bahagian yang disediakan….

DSC 3180 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Sebenarnya…

Pada ketika nie…semua orang dah nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY tapi bila dah nak

habis lagu baru MC perasan takde lilin yang dipasang pada kek tue….hahahahha…

so kena ulang balik semula….

DSC 3181 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Bila lilin dah dinyalakan…( ye ke lilin tue )

Baru la bos TIMOTHY TIAH pamerkan senyuman di wajah beliau….Dan THARA pula

mengarahkan lagu SELAMAT HARI JADI NUFFNANG dalam versi Inggeris dinyanyikan

semula….hehehehe

DSC 3183 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Nak amik gambar group photo untuk para nuffies….tapi gambar BIG BOSS pula telah

terlindung oleh LIMA TINGKAT KEK BIRTHDAY yea….

DSC 3186 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Nuffies dengan gaya STICKMAN POSE …..

DSC 3184 Upacara POTONG BIRTHDAY CAKE NUFFNANG 2.0

Dan…. Inilah BIRTHDAY CAKE NUFFNANG KE – LIMA……

 

195 total views, no views today

Video gol MALAYSIA vs SABAH 2012- Perlawanan Persahabatan

Post ringkas di hari minggu….

rajagobal%20L Video gol MALAYSIA vs SABAH 2012  Perlawanan Persahabatan

Jurulatih K RAJAGOPAL  lega ianya hanyalah perlawanan persahabatan….

Video gol MALAYSIA vs SABAH 2012 – Friendly Match

 

211 total views, no views today

Teknik TAMBAH PEMBACA BLOG cara HAZMANFADZIL.COM

Di antara topik yang menjadi kegemaran para blogger MELAYU ialah….

” TIPS TRAFIK DENGAN KADAR MAKSIMUM “

Anda boleh sahaja taip di search engine GOOGLE … dan pastinya ada banyak post entry

yang menceritakan mengenai perkara tersebut….BETUL TAK ?

 

TRAFIK BLOG MENCANAK Teknik TAMBAH PEMBACA BLOG cara HAZMANFADZIL.COM

GAMBAR HIASAN – Minggu nie trafik blog agak stabil….

Selain menulis mengenai post entry yang mempunyai CIRI-CIRI SEO dan yang

mengandungi HOT KEYWORD … saya ada beberapa teknik untuk menambahkan lagi

bilangan pembaca mengikut cara saya la kan….

- FACEBOOK GADIS DAN WANITA

Umumnya… kita memang tahu bahawa rakyat MALAYSIA adalah pengguna FACEBOOK

yang paling tinggi di ASIA malah di DUNIA juga…Dan pastinya gadis dan wanita adalah

pengguna facebook yang sentiasa online sepanjang hari…So kalau anda perasan ramai

FRIENDS saya adalah perempuan…Ini kerana mereka adalah golongan pembaca blog

yang paling ramai dan konsisten….

 

- TOPIK KEGEMARAN WANITA

Yess…. 

Masih lagi berkaitan dengan gadis dan wanita…. Cerita mengenai MAKANAN , SHOPPING

dan CONTEST mengenai produk WANITA pastinya akan menarik minat golongan ini….

Konsep yang sama dalam perniagaan….jika anda ‘MENJUAL’ sesuatu yang boleh menarik

perhatian gadis dan wanita… sudah tentu BLOG atau BUSINESS akan lebih berjaya

 

- JOINT EVENT ANJURAN NUFFNANG

Anda sebagai blogger NUFFNANG pasti sedar bahawa pihak NUFFNANG sentiasa

menganjurkan pelbagai aktiviti dan contest setiap bulan untuk anda sertai…Cubalah

terlibat sebanyak mungkin…Ada rezeki anda akan dapat invitation…dan berpeluang untuk

menemui rakan blogger yang baru…dapat tambah networking yang baru…

Boleh anda bertukar business card atau URL BLOG dan saya yakin rakan baru anda

itu akan jadi salah seorang pengunjung setia blog anda….

 

- JADI PENAJA CONTEST ( SPONSOR )

Ini boleh dilakukan sekiranya anda ada budget kewangan bulanan yang mencukupi…. idea

untuk menjadi sebahagian penaja contest rakan blogger saya apabila banyak dapat 

backlink setelah menjadi SPONSOR utama untuk blog adik saya – SHAKIDDO . Setelah

itu saya akan cuba jadi PENAJA UTAMA anda ada yang menganjurkan contest atau

giveaway….

 

- PAY PER POST ( PENGIKLANAN ) 

Cara nie saya gunakan semasa tahun 2010 yang lalu… di mana saya pilih DUA

BLOGGER yang establish bagi diri saya untuk promosikan giveaway saya untuk mencari

50 ORANG BLOGGER LELAKI dan 50 ORANG BLOGGER WANITA untuk dapat

SEPASANG DETOX FOOT PAD secara PERCUMA dengan penghantaran POS

EKSPRESS tau…Tapi setiap post tu adalah bayaran dikenakan dan ianya memang

berbaloi…

 

Ada tak IDEA atau CARA lain yang boleh saya buat untuk TAMBAH PEMBACA BLOG nie…

219 total views, no views today

Cabaran saya dalam usaha menjadi FOOD BLOGGER

Untuk menjadi blogger …

Adalah suatu kelebihan sekiranya jika kita ada MAJOR NICHE atau fokus topik mengenai penulisan di blog kita…Kalau suatu masa dahulu saya cuba dengan topik teknologi dan gadget namun ianya kurang berjaya….Maka dalam pertengahan tahun lepas…saya terfikir untuk menjadikan blog HAZMANFADZIL.COM ini lebih kepada MAKANAN dengan harapan dapat membentuk saya sebagai FOOD BLOGGER MELAYU yang aktif dan dikenali ramai…Sehinggakan saya saya tukar HEADER BLOG saya yang berunsurkan FOOD REVIEW dengan hasil karya DUTA SAMSUNG GALAXY NOTE

design1 Cabaran saya dalam usaha menjadi FOOD BLOGGER

design2 Cabaran saya dalam usaha menjadi FOOD BLOGGER

design3  Cabaran saya dalam usaha menjadi FOOD BLOGGER… 

Read More »

284 total views, no views today