Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Photo0244 Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Pada hari sabtu yang lepas saya terbaca mengenai MEE CELOP di blog ABANG 

SILVER BAR  di restoran tomyam yang berhampiran area tempat tinggal beliau….Dan

saya baru sedar MEE CELOP nie adalah menu  di kedai makan tomyam yang masih

belum saya cuba…

Photo0247 Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Maka oleh sebab itu….

Lepas habis kerja terus saya singgah RESTORAN PRIMA TAMAN SEROJA untuk order

MEE CELOP untuk food tasting la kononnya…. Then sekali imbas apabila dihidangkan

nampak macam MEE SUP je….dah memang panas sebab boleh nampak asap terhasil

bila cuba nak hirup kuahnya….

Photo0250 Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Bila saya rasa kuahnya tak berapa pedas …. so saya tambahkan serbuk cili nie… sambil

amik gambar MEE CELOP nie dengan hanya gunakan handphone yang ada DUA

MEGAPIKSEL kualiti gambarnya…. Perasan juga ada dua tiga customer lain dok jeling

kat saya melihatkan gelagat saya dok amik gambar MEE CELOP nie…

Photo0245 Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Kalau dilihat MEE CELOP yang ABANG JEJAI makan tu ada POTONGAN AYAM

seketul…. Tapi yang saya makan nie ada hirisan daging dan FISHBALL….

Photo0246 Mee Celop @ Restoran Prima TAMAN SEROJA

Manakala hirisan daging ayam pula macam yang kita order lauk AYAM MASAK MERAH

jee…cuma apabila saya dah tambah serbuk cili tadi digaul dengan kuah MEE CELOP

nie…ianya memberikan rasa yang lebih sedap untuk saya hirup kesemuanya….BEST !!!

 

p/s : Minta rakan2x untuk VOTE SAYA untuk MALAYSIA TOURISM FOOD BLOGGER

okey…. >>>> UNDILAH SAYA <<<

459 total views, 2 views today

Comments

  1. says

    Haaa apa kata pasni nnt sahut cabaran makan buffet kat Shabu One, Lot 10. RM20/pack je..Lebih dari 100 jenis seafood, meat & veggie utk dicelup ke dalam sup hehehehe harga asal RM30.80/pack. Diskaun boleh dapat kat jvbuyer website jer .. Utk maklumat lanjut sila la ke http://www.jvbuyer.com.my .. thank you ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam