HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

Kalau nak ikutkan syif bekerja….

Sepatutnya minggu nie saya turn keje petang…. tapi DUA HARI nie ade member opis

mintak tukar …saya masuk keje pagi… maka sebab itu dapatlah saya singgah

ke PASAR MALAM untuk beli makanan bagi slot HAZMAN vs FOOD….

DSC 00821 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

Kali ini saya memilih ABANG kepada burger iaitu OBLONG… Burger yang mengingatkan

saya akan rupa PROSPERITY BURGER mcD jee bila first saya tengok once upon a

time dulu….Beli dengan sorang brother jual burger kat taman rumah saya… di mana

dia dah tahu apabila saya cakap “BIASA BANG” – maknanya BURGER AYAM SPECIAL

laa maksudnya….

Tapi bila saya pesan BURGER OBLONG sampai TIGA memang terkejut mukanya…

Selamba je saya mintak dia buat kan burger OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING

dan total harganya just rm7 je…MURAH kann !!!

DSC 00913 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )DSC 00901 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

Memulakan kunyahan pertama… saya amik OBLONG AYAM dulu….isinya lembut dan

mudah untuk saya habiskannya tak sampai LIMA MINIT..dan apa yang saya suka dengan

brother burger saya nie ialah semua daging burger @ oblong yang kita beli dari beliau

akan BELAH DUA dan diletakkan serbuk lada + sos blackpepper di dalamnya….

berbanding orang yang jual burger lain yang just masak daging ATAS + BAWAH sahaja

( faham kot apa yang saya maksudkan ) ye…..

DSC 00831 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

DSC 00841 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

Kalau ada perasan di gambar bungkusan OBLONG yang pertama di atas tue….brother

tu dah siap-siap TANDAKAN oblong mengikut jenisnya…..K = KAMBING dan A untuk

AYAM manakala yang TIDAK BERTANDA tu adalah DAGING….

Anda semua boleh tengok kan kepingan DAGING OBLONG yang telah dibelah dua tu

kan….boleh nampak blackpepper sosnya bukan….Dan jangkamasa saya makan

OBLONG AYAM + DAGING nie lebih kurang LIMA ENAM minit laa…dah settle…

DSC 00871 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

DSC 00881 HAZMAN vs FOOD ( OBLONG AYAM + DAGING + KAMBING )

Dan ini pula OBLONG KAMBING…. isi dagingnya lebih skit je dari AYAM ataupun DAGING

brother tu pulak baik hati letak MAYONIS EXTRA la pulak kan…. yang terus membuka

selera saya untuk makan OBLONG KAMBING nie….

Disebabkan tekstur daging tak selembut AYAM…. so saya amik masa skit untuk kunyah

dan menikmatinya….Dan semua daging yang dijual adalah keluaran RAMLY BURGER

yang memang terkenal dikalangan rakyat MALAYSIA….

Untuk perancangan akan datang saya akan cuba makan BURGER KUKUS pulak…tapi

kat mana yea ada jual kat area LEMBAH KELANG nie ???

 

p/s : Semalam SUAMI KESUNYIAN dah offer nak belanja saya makan BURGER

KAW KAW….

 

293 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    uhuk2 byk nye makan. sila jg kesihatan anda(peringatan sekali lagi)

    oblong tu mmg sedap lg2 kalau mcm prosperity tu….

    burger kukus faz penah makan kat kelana jaya ni, sedap wooo…dia wat mcm prosperity gak…pedas dgn lada itam..mmg superb la !
    afasz´s last blog post ..Selamat Hari Lahir Mama & Atin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam