Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Alhamdulillah….

Tercapai jugak hasrat saya untuk makan di Restoran Saba Cyberjaya memandangkan sebelum hanya pernah makan sekali di ofis…. Itupun sebab arrangement by member sepejabat mintak diorang buat delivery ( charge rm30 kot ) masa jamuan untuk bos…

DSC 0274 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Kepada sesiapa yang pernah sampai ke restoran SABA CYBERJAYA pastinya perasan papan tanda nie….cuma saya sampai time lewat petang dan langit masih cerah so diorang tak pasang la lampu lagi kan….

DSC 0272 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Untuk minum pastinya saya pilih minuman PAK ARAB nie…. nak puas hati saya pesan ADANI TEA POT…. yang diperkayakan dengan ramuan herba ( kayu manis  + cengkih )

DSC 0278 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Ni dia….. set teh yang saya pesan…. actually ianya untuk 2,3 orang minum tapi gelasnya kecik je pun so saya minum sorang-sorang je…. best wooo…..rasa teh berempah

DSC 0284 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Okey….

Inilah set yang saya pesan Grilled Fish ( IKAN SIAKAP ) dengan ramuan perencah dan rempah ratus dari YAMAN….dan yang putih tu rasa macam yogurt laa sebab ada rasa masam-masam skit….

DSC 0285 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Kali pertama rasanya saya  makan IKAN + FRENCH FRIES di restoran makanan ARAB dan rasanya orang lain pun jarang nak order ikan kan… sebab pastinya akan makan nasi arab ( MANDI ) … betul tak ?

DSC 0286 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Isi IKAN SIAKAP yang telah dipanggang nie sememangnya lembut rasa isinya dan lebih sedap bila dimakan dengan sambal cili + tomato yang disediakan…. Harga untuk set ni adalah RM30 yea kawan-kawan…..

DSC 0288 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Sebenarnya untuk set ikan grilled nie memang dah ada SEKEPING ROTI tapi diorang berikan roti tambahan untuk saya…. makna kata takde la ratah isi ikan semata-mata kan…. hehehehehe

DSC 0290 Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

So bila dah ada kepingan roti tu…. teknik makan saya ialah campurkan ikan + french fries dalam gulung roti tersebut… dan cicah dengan sambal cili + tomato…. MEMANG SEDAP SIOT !!!!

Sebagai rujukan nie alamat RESTORAN SABA CYBERJAYA :

CyberJaya

      4800 Suite 0-2, Ground Floor, Block A1, Jalan Perdana,
CBD Perdana, Cyberjaya, 63000 Selangor.

Tel : 03 83202544

Laman web : SABAHOLDINGS.COM.MY

PETA LOKASI RESTORAN SABA CYBER JAYA

====================================================

52c7380a 3e0f 4c62 bdcf c86eacb9e59e Grilled Fish ( Ikan SIAKAP ) @ Restoran SABA CYBERJAYA

Dan untuk TIGA HARI mendatang saya RAYU UNDIAN rakan-rakan dan PEMBACA BLOG

HAZMANFADZIL.COM untuk vote saya untuk

NUFFNANG FAVE MAKAN MAKAN EXPERT

Sila klik pada BANNER atau LINK di atas untuk berikan UNDIAN anda…. Segala undian

anda amatlah saya hargai….semuanya akan berikan perangsang untuk saya jadi

FOOD BLOGGER YANG HEBAT….

1,315 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    meleleyh air mata, air idong, air lio nengoknyew…dkt je ptrajya tu tp xprnh2 g ronda ke sana..lg la nk tau ada kedai SUPERBEST CENGGINI..

    air teh dia xbleyh thn woooooo slrrpppp~~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam