Makan SEDULANG NASI ARAB + AYAM dan KAMBING di TANAH ARAB

Selain gambar-gambar di sekitar MEKAH dan MADINAH yang mak ayah saya tunjukkan kepada saya dan adik beradik…. saya sebagai FOOD BLOGGER nie pastikan bertanyakan mengenai makanan di sana….hehehehhe

menu makanan arab

Ni… kalau tak silap saya mak ayah saya beli tapau makan kat bilik hotel diorang….dengan lauk kari kambing …. dan nasi arab yang BANYAK tue adalah untuk SEORANG MAKAN orang arab tapi kita nie orang MALAYSIA kongsi dua orang la kan….itupun jenuh kalau nak menghabiskannya….

MENU MASAKAN NASI ARAB MEKAH DAN MADINAH

menu makanan arab

Menurut ayah… dua atau tiga hari yang terakhir mereka telah menghadiri satu jamuan yang melibatkan semua peserta umrah yang sama agensi dengan mereka…sebanyak ENAM DULANG BESAR telah disediakan ….

menu makanan orang arab

Nasi yang diletakkan dalam dulang besar nie memang penuh dengan daging kambing yang besar besar ketulan dagingnya…. anda boleh lihat gambar di atas… siap boleh nampak betapa lembutnya daging kambing tue….dalam kuantiti yang banyak…

menu makanan arab

Dan ini pula untuk dulang yang berisi dengan lauk ayam…. tengok tu penuh satu dulang yang dipenuhi dengan ayam ….rasanya ada dalam DUA TIGA EKOR nie untuk setiap dulang….Dan dikatakan kalau orang arab makan SEPULUH ORANG boleh habiskan nasi dan lauk nie…. tapi kalau orang MALAYSIA… DUA PULUH puluh pun tak tentu lagi boleh habis licin makanan dalam dulang besar tue…..

menu makanan orang arab

Diorang punya pinggan plastik pun saiz besar kan….. memang kena la dengan selera makan mereka yang di sana…. apa yang pasti menu makanan arab sebegini pasti SEDAP , LAZAT dan MENGENYANGKAN…… Alhamdulillah….

 

p/s : ORANG ARAB BOLEH HABISKAN AYAM SEEKOR tau…..

2,218 total views, 1 views today

Comments

    • hazman says

      Boni : Kalau orang malaysia makan orang arab cenggini hari-hari confirm boleh MEMBESAR SATU BADAN….. hahahhaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam