HAZMAN vs FOOD (Nasi LEMAK + AYAM + BRIYANI PASAR MALAM SEROJA)

Minggu nie adalah giliran saya kerja syif pagi…

Dan inilah peluang untuk saya singgah di pasar malam untuk beli makanan bagi slot makan-makan HAZMAN vs FOOD…. Ye laa.. kalau minggu depan turn keje petang dah sah-sah tak boleh kan sebab kena bertugas di pejabat kan….

pasar malam taman seroja

Kalau nak diikutkan semalam ada terlintas untuk saya beli yong tau fu…. tapi apabila melihatkan orang yang jual tu macam lambat jee…malas saya nak menunggu… so terus cari gerai yang jual NASI…. dan inilah hasilnya….TIGA BUNGKUS NASI saya beli….

NASI LEMAK PASAR MALAM SALAK TINGGI

pasar malam taman seroja salak tinggi

Mula-mula saya makan nasi lemak ayam berempah …. amik bahagian dada dan mintak diletakkan sambal lebih….sambal tu nampak pekat kan… tapi takde la pedas sangat sebab ada rasa manis-manis bawang rasanya….

pasar malam taman seroja salak tinggi

Dah habis makan nasi lemak sebungkus tu…. amik pulak nasi briyani ayam masak merah nie…. tertarik dengan bahagian kepak yang agak besar nie… memang sedap la rasanya… cuma nasinya agak keras so saya kena panaskan dulu sebelum menikmati nasi briyani nie….dan saya stop makan jap sebab nak gi solat maghrib….

pasar malam taman seroja salak tinggi

Then… dah selesai menunaikan solat maghrib saya sambung pulak makan nasi ayam dan sekali lagi bahagian isi dada ayam juga jadi pilihan….walaupun time masa budak-budak dulu suka makan bahagian ‘drumstik’ .Semua nasik nie saya beli di gerai yang sama dan dijual dengan harga yang sama rm4 setiap satu….Dan untuk rekod inilah kali pertama saya makan tiga jenis nasi dalam masa sejam…. hehehehe

 

p/s : Antara ketiga-tiga nasi di atas yang mana satu nampak lebih menyelerakan anda ???

1,319 total views, 5 views today

Comments

  1. says

    memang sangat2 menarik dan sangat2 menyelerakan.. TETAPI bro! Banyaknya makan.hahaha. dalam masa sejam pulak tu!! hehehe.. kalau saya, 3 bungkus ni mungkin kena amik masa dalam 20 jam baru dapat habiskan..
    boni´s last blog post ..Lagi Serangan Anjing Liar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam