Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Nampaknya….

Cuti sekolah sudah bermula bukan… dan saya pasti ramai yang dapat jemputan kenduri

kahwin pada hari sabtu dan ahad yang lepas…. Bagi saya siap dapat offer jadi

wedding photographer lagi cuma belum cukup ilmu di dada ni….Setakat amik gambar

makanan tu okey laa…. hihihihi

DSC 0488 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Saje je saya amik gambar nie …. sebab ianya semacam suatu yang simbolik buat diri

saya sekarang…. agak-agak ada yang faham tak maksud saya ???

DSC 0459 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Pada hari ahad yang lepas saya berkesempatan yang hadir ke majlis perkahwinan rakan

saya di pekan MANTAU NEGERI SEMBILAN…. ( Sila google maps yea ) Menariknya ia

adalah perkahwinan yang menyatukan DUA HATI dan berlainan bangsa ….Suka saya

tengok pelamin diorang nie… simple dengan tone color cantik bagi mata saya….

DSC 0462 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Rakan saya nie yang pengantin perempuan….. ALICE namanya yang kini dikenali dengan

nama ALYA SAFYA ….. Memang nampak sweet sangat laa bila tengok dia nie pakai

tudung….Semoga dapat jadi isteri yang solehah….

DSC 0476 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Inilah ringkasan lauk kenduri kahwin yea….. memang sedap dan mengenyangkan saya

pada tengahari tue….tambah pulak bila minum air kenduri ( air sirap ) la kan….

DSC 0475 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Tender untuk basuh pinggan mangkuk dan gelas minuman dibuat oleh budak-budak yang

muda remaja…. Rajin sungguh la diorang nie….

DSC 0478 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Antara lauk pengantin untuk makan beradab….. nie kalau tak silap IKAN BAWAL MASAK

SWEET SOUR rasanya…. Betul ker ?

DSC 0480 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Ni mengikut pandangan saya adalah AYAM GOLEK BLACKPEPPER la kot…. hihihihi

DSC 0477 Udang Panjat Nenas dan Ayam Golek Taman Mantau

Lauk UTAMA yang sering jadi perhatian mata saya kalau untuk menu makan beradab

pengantin… UDANG PANJAT NENAS + TELUR PUYUH lagi….Menarik kan….

 

p/s :Lauk PENGANTIN ( makan beradab ) manakah yang jadi kesukaan anda ???

2,803 total views, 9 views today

Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam