NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Ini adalah posting mengenai terjahan pertama ke sebuah kedai makan yang baru

dibuka lebih kurang sebulan yang lalu.Ia lebih kepada kedai masakan panas dan

tomyam la ….dekat dengan kawasan perumahan saya

Photo0286 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Untuk perhatian gambar-gambar dalam post entry diambil dengan SAMSUNG CORBY

II je ( 2 MEGAPIKSEL )….. so kualiti agak kureng skit la yea….Firstly saya amat tertarik

dengan NAMA kedai makan nie… singkatannya macam nama satu sistem yang ofis

saya gunakan…. Cuma kalau ianya digunakan untuk DOMAIN macam tak sesuai sangat

…. sebab orang mungkin keliru dengan ejaan kalau nak taip kat GOOGLE…

Photo0291 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Kalau dilihatkan menunya …. memang lebih kurang sama je dengan kedai makan tomyam

yang terdapat diluar sana…. cuma diorang nie bukan orang kelantan la rasanya….Dan

pada hari tu saya tergerak hati nie nak cuba NASI CLAYPOT…. sebab biasa dengar tapi

belum lagi pernah rasa….

Photo0297 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Photo0298 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Tadaaaa…. Inilah rupanya NASI CLAYPOT yang baru je keluar dari dapur …. panas-panas

dan berasap-asap…. memang gaya sizzling la kan….

Photo0294 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Photo0295 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Lepas tu… untuk menambah lagi selera makan …. saya order la pulak AYAM MASAK

MERAH…..perghhh…. memang berbaloi laaa…. dengan hanya rm4.00 hidangan AYAM

MASAK MERAHnya adalah dalam hirisan daging ayam yang besar jugak…. dan kuahnya

memang sedap laaa…. ( sebab dah biasa makan style kelantan ) kan…

Photo0296 NASI CLAYPOT FLMC Taman Seroja Salak Tinggi

Dan untuk melegakan dan membasahkan tekak yang haus nie…. saya minum air yang

biasa dipesan dalam drama atau filem melayu….. FRESH ORANGE…. hahahahha.Dan

ringkasnya kedai makan nie ada potensi untuk berkembang dengan lebih baik lagi….

Cuma ada beberapa perkara yang boleh dipertingkatkan lagi di masa akan datang

seperti siaran televisyen ( tv ada -astro takde ) , business/name card kedai dan promosi

hebahan untuk sebaran penduduk taman-taman sekitar…

 

Sesungguhnya kalau ade kedai makan / restoran yang baru buka di kawasan rumah

saya memang saya akan buat coverage…. cuma masih RAMAI LAGI PENIAGA

MAKANAN MELAYU yang kurang gunakan potensi teknik pemasaran online untuk

kembangkan bisnes mereka…. Apatah lagi nak keluarkan budget untuk panggil

blogger buat review atau coverage….

 

p/s : BUSINESS/NAME CARD adalah suatu keperluan dalam setiap perniagaan….

1,006 total views, 1 views today

Comments

    • says

      Myra Jay : Tima kasih la sebab baca sampai habis yea…. nasi claypot tu kena tunggu sejuk skit baru leh masuk mulut… anyway kalau kedai makan melayu nak buat promo kat blog nie… saya buat FOC jee… bagi yang baru nak mulakan bisnes kan

  1. says

    Nasib baik eden dah makan…

    peniaga malu banyak yang nak cut cost je…kalau nak advertise pun, dah kasi harga murah cut 50% pun, still nak kurangkan lagi…Contoh.. nak advertise blog eden, eden kena ambil masa at least dlm 1 jam nak reviewkan produk etc… nego2…member punya rege, kasila dlm rm50…

    siap boleh tanya, boleh minta diskaun lagi tak? RM10 ke? Umm…. Satu jam saya lebih berharga dari RM10….
    eyriqazz´s last blog post ..Anmum Materna Kini dengan Probio DR10 dan Prebiotic

    • hazman says

      Eyriqazz : Itu lah berlaku secara realitinya….. rasanya kita perlu usaha lagi untuk MEMASYARAKATKAN potensi pengiklanan internet/blog dengan lebih giat lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam