Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Semalam ….

Pasti anda semua dah baca mengenai famili saya bersarapan pagi di TAMAN BOTANI PUTRAJAYA kan… Dan disebabkan hari masih awal lagi kami semua meneruskan perjalanan ke KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur ) Dengan rasa yakin je kitorang ingat harga tiket tu dalam rm15 kan….

DSC 0598 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Serius saya kata….

Inilah kali pertama kebanyakan dari kami jejakkan kaki ke sini….dan apabila tengok harga tiket tue ( berkelip-kelip mata ) kejap…. DUA PULUH LIMA RINGGIT yea….untuk dewasa dan DUA BELAS RINGGIT untuk kanak-kanak…. So kiranya berapa yang perlu kami bayar kalau dah LAPAN DEWASA dan DUA BABY….. huhuhu 

DSC 0600 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Inilah adik bongsu saya si MALY bersama mak saya….

Dia kata dah pernah datang ke sini time di sekolah tadika SEPULUH TAHUN dahulu….tapi yang penting katanya dia seronok ke KL BIRD PARK nie sebab bawak badan je sebab segala perbelanjaan abang dan kakaknya yang keluar DUIT WANG TUNAI….

DSC 0628 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Sambil jalan-jalan di Taman Burung Kuala Lumpur nie… saya ingatkan nak beli la makanan ringan untuk kudapan… tapi bila tengok harga satu CORN IN CUP pun dah rm4… terpaksalah batalkan hasrat saya tue….

DSC 0670 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Dan untuk rakan-rakan yang nak datang ke Taman Burung Kuala Lumpur nie pastikan senarai harga minuman ni pastikan akan menjadi rujukan yang amat berguna….dan harga AIR MINERAL tu adalah untuk yang botol kecil yang biasa tu yea….Kalau untuk 1.5 Liter tu mungkin boleh cecah rm10 la rasanya….. huhuhu

 

p/s : Pendapat anda … adakah wajarkah harga minuman yang dikenakan itu berpatutan ?

2,217 total views, 15 views today

Comments

  1. rjidzwan says

    bagi saya melampau sangat harga tu sangat sangat melampau!…dah la x bagi masuk makanan dari luar jual kat dalam sampai rm4 – rm5….i think better u buat satu laporan kat Biro Pengaduan Awam pasal perkara ni.

    • hazman says

      Rozuan : rasanya memang dah boleh agak harganya cenggini…. cuma kalau pergi kat sini air memang sangat diperlukan….

  2. hazman says

    Myvitrd : Ye la kan… kena plan la kira2x budget tu awal2x la kan….tambah pulak NO OUTSIDE FOOD allowed kan…. nanti jangan lupa bawak HARRAZ ke sini yea

  3. says

    Dah la masuk pun tiket mahal, harga makanan dalam tu pun cekik darah..

    Kalau masuk tiket 2-3 ringgit make sense la kalau makanan mahal kan..

    Mmg tak berbaloi :)

    • hazman says

      Myra Jay : Gitulah harga zaman skang…. tambahan pulak saya percaya semuanya adalah untuk cover kos operasi harian tambahan pulak ianya terletak di PUSAT BANDAR KUALA LUMPUR kan…. dan memang betul harga segala jenis barangan memang MAHAL

    • hazman says

      ASLAM : Gitulah term and condition untuk sesuatu premis perniagaan kan….. event kedai makan pun ade tempek NO OUTSIDE FOOD ALLOWED kan….

    • hazman says

      Nurul : Itu la pasal…. kalau orang dewasa tak la nak seronok sangat cuma happy bila tengok anak2x buah suka hati…

  4. Ummi ajmaldamiadahliaamjad says

    Tq dik…bru survey2 tmpat ni….mak aii…tiket agak melampau kot…burung je kan…luas ke dlm tu? Minuman pun agak cekik darah harganya….Cuba lah brsikap sedekah sikit kat bdk2…kita org tua mmg la blh tahan lau haus…bdk2..??? Nk bwk lak brderet niiii….yg ini mintak itu, yg itu mintak ini….mati mak..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam