Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Hai kawan-kawan….

Ada sedikit lagi story pasal TAMAN BURUNG KUALA LUMPUR nie…. ye la kan… nak pergi kat KL BIRD PARK nie mungkin dalam SEPULUH TAHUN SEKALI kan… so kenalah share kat blog sebagai kenangan dan rujukan….Kita biasa dengar pepatah KERA DI HUTAN DISUSUKAN…. anak di rumah mati kelaparankan….. Kali nie untuk KL BIRD PARK nie saya buat satu yang baru :-

BURUNG DI TAMAN DISUSUKAN , RM2 UNTUK NIKMATI PENGALAMAN….

DSC 0657 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Okey…

Sebenarnya ini adalah FEEDING SESSION di mana pengunjung dibenarkan beri minum susu kepada burung kakak tua by hand.Setiap bekas susu tu dijual dengan harga rm2 sahaja…Ni mak saya cuba nak beri minum susu kat burung tapi mungkin sebab dia dah kenyang kot…. boleh buat relaxxx jeee

DSC 0658 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

DSC 0659 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Lepas tu beralih kepada burung kakak tua merah nie…. baru laa ada seekor yang nak minum sedikit demi sedikit….

DSC 0649 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Ni pulak si DADDY ILHAM nak buat gaya yang COOL la untuk berikan susu pada burung kakak tua nie… stylo jugak kan… tapi kalau ada BURUNG HELANG lagi hebat….

DSC 0650 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Hurm…. tertunduk-tunduk burung kakak tua nie minum susu sambil adik bongsu saya si PEMINAT MAT LUTFI nie posing…. hehehehhe…Actually pada awal-awal tu adik saya SECRET ADMIRER USTAZ DON dapat berikan susu nie terlebih dahulu tapi bila dah dekat DUA , TIGA ekor burung sekali hinggap terus dia cemas dan cepat2x berikan bekas susu kepada KID…. hahahhahha

DSC 0652 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Asyik dok amik gambar adik beradik menyusukan burung …. so giliran saya pulak beri minum susu di tapak tangan saya dengan penuh kasih sayang….

DSC 0654 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Melalui permerhatian saya….

Mula-mula burung kakak tua nie akan gunakan lidah untuk cuba rasa apakah yang saya berikan dalam bekas tue…setelah dia kenalpasti bau dan rasa yang tidak membahayakan baru dia minum….Cuba tengok PANJANG JUGAK LIDAH BURUNG nie yea…. hihihihi

DSC 0655 Teknik menyusukan BURUNG KAKAK TUA @ KL BIRD PARK

Kali nie boleh tahan banyak jugak la burung nie minum …. sampai nak habis la susu dalam bekas minuman nie….Lepas tu saya tengok burung nie steady jee…. bukan apa risau gak takut dia MUAK SUSU ( chehh…. ingat macam baby ker ) hik3x…Overall…Pengalaman beri minum susu burung nie adalah suatu pengalaman baru pada saya….Cuma saya pelik ada BLOGGER TERKENAL cakap sebenar kumpulan UMBRELLA adalah berasal dari NAMA BURUNG ? Betul ker ?

Cuba tengok >>> ASAL USUL KUMPULAN UMBRELLA <<<

 

p/s : Anda ada pernah berikan makanan / minuman pada haiwan atau binatang peliharaan tak ?

1,034 total views, 1 views today

Comments

    • hazman says

      Eliss : Mungkin susu tu ade campuran yang sesuai untuk burung nie minum kot…. tu yang boleh tue…. ( maybe laa )

  1. says

    faz penah bg makan ikan je. ikan kecik dlm bekas kaca…seronok bile bg diorg makan..

    bg kucing makan pon penah….kasi ayam or ikan…seronok tgk diorg makan….

    eh arnab pon pernah masa kat langkawi ada p taman apa ntah.kene beli carrot then kasi arnab makan………seronok…
    afasz´s last blog post ..Cool Blog @ RnR Tapah

    • hazman says

      Niza : Cuba la pergi sana time sabtu or ahad ke kalau free…. Seronok jugak burung – sumthing yang dekat alam sekitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam