HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Yesss….

Hari ini saya meneruskan lagi menu yang saya terjah di restoran makan mamak

akibat RESTORAN TOMYAM CUTI SEMINGGU . Semalam ada saya mintak

cadangan dari anda tapi takde yang berikan pendapat…

396280 510096169001361 1682909686 n HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

So saya dengan beraninya mencuba CHAR KUEW TIOW ala mamak style….hahahahha

197374 510096205668024 1844576012 n HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Bila datang je hidangan ( char kue tiow ) ni kat meja dah nampak meriah gak laaa…..tapi

kuahnya macam agak banyak…Dan lebih rasa macam kuah sos tomato berbanding

yang biasa kita makan tue….

550272 510096212334690 1277051553 n HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Mengekalkan ciri masakan char kue tiow nie…. diorang pun ( mamak ) pun ada jugak la

letak udang tue….

549125 510096222334689 610987285 n HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Udang kecik – rasa tetiba pulak malas nak buang ( kopek ) kulitnya….. terus saya makan

masuk terus ke mulut…sedap jugak laaa…macam nak mintak tambah udang tu lagi…. icon wink HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Alhamdulillah…. dapat jugaklah mengalas perut saya….

564973 510096239001354 5773390 n HAZMAN vs FOOD ( CHAR KUE TIOW MAMAK STYLE )

Air pulak saya pesan KEDONDONG ASAM BOI…. berkelip-kelip mata saya minum sebab

masam tapi SEDAP… hheehhehe

 

p/s : Arini ada pasar malam so tak payah makan kedai mamak lagi….hihiihi

294 total views, no views today

WW : Samsung Galaxy Note PENDRIVE 4GB

306587 510090799001898 1576588452 n WW : Samsung Galaxy Note PENDRIVE 4GB

223711 510090819001896 1879863069 n WW : Samsung Galaxy Note PENDRIVE 4GB

158 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Seperti yang dijangkakan….

Apabila menjelma hari raya aidiladha maka boleh dikatakan SEMUA kedai

makan tomyam akan ditutup selama seminggu….Maka tempat makan pilihan

sudah pastinya restoran MAMAK la kan….

522790 509684432375868 786761628 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Pada mulanya…

Saya pesan mee goreng ayam ala mamak…. sebab malas nak makan nasik….dan

seperti biasa SOS CILI dijadikan sebagai bahan penambah selera…. hehehehhe…

Namun perut nie rasa tak kenyang la pulak….

69171 509690712375240 1875234874 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Last-last….

Saya pesan roti nan SPECIAL… saje je laa nak tengok yang lebih roti nan nie berbanding

yang biasa saya makan… Rupa-rupanya kat roti nan nie ada letak kismis + bijan dan

semacam cecair manisan seperti madu… Boleh la rasanya cuma jadi rasa manis skit

la kan….

550377 509684479042530 2070542422 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Dan sudah semestinya…. kalau makan roti nan mesti ada AYAM TANDOORI

155386 509690685708576 1141767266 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Saya suka jugak la set ayam tandoori yang ada bawang besar….dikunyah bersama

dengan roti nan tue…

183918 509684395709205 1471717945 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Dengan memesan air TEH O AIS LIMAU + LIMAU SUAM …. Saya berharap la dapat

potong skit lemak yang berlebihan dalam badan…. hahahahaha…. siap amik limau potong

dalam pinggan ayam tandoori tu letak dalam gelas minuman tue….kononnya nak tambah

rasa LIMAU tue….

550435 509684545709190 1068603575 n HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Tapi rasanya takde pun rasa perbezaan bila saya tambah LIMAU POTONG kat

minuman saya tue… cuma rasa kenyang perut je la setelah berjaya menghabiskan semua

roti nan + ayam tandoori tue….kah3x…

 

p/s : Tengah fikir nak makan aper kat mamak lagi malam nie … Any sunggestion ???

315 total views, no views today

Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

bnw2 Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Semalam….

Terpesona jap dengan gambar baby hasil OFFICIAL PHOTOG FAFAU FAN CLUB

Teringat pulak sangat beberapa gambar yang saya amik ketika kami ( famili )

lepak makan lunch kat pantai port dickson on the way hantar adik perempuan

saya pulang ke rumah sewa di seremban

527521 509661569044821 894280297 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Sampai time pukul 12 tengahari – matahari terik terang benderang membuatkan saya

pun malas nak pergi ke pantai…. apatah lagi nak naik BANANA BOAT walaupun kelihatan

beberapa gadis remaja di situ… hehehehhe

Jom tengok beberapa pose BABY SAKINAH – anak perempuan PEMINAT MAK JEMAH

247666 509661359044842 619676590 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

323 509661392378172 1432549808 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

564926 509661429044835 392532411 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Time nie baby SAKINAH dilayan oleh adik perempuan bongsu saya…..

993 509661609044817 307654531 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Test shot gambar saya kejap… itupun bawah pokok ( abaikan six pack ) saya tu yea….

12819 509661699044808 1362594503 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

304361 509661752378136 638190802 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

10447 509661812378130 1915401014 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

253154 509662455711399 513552738 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Gaya manja BABY SAKINAH bersama tok wan …. dan menariknya ayah saya nie kalau

nak suruh amik pose gambar memang susah…. Tapi kalau dengan cucu dia siap standby

or suruh kitorang ( adik beradik ) snap gambar lagi…..

22301 509662325711412 740508020 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

BABY SAKINAH bersama parents beliau….. ( mata dah stim ) tue….hahahahaha

320395 509662389044739 866971135 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Suka tengok muka mak saya happy dan seronok pose gambar situ sana sini bersama

dengan anak-anaknya…..

319003 509662055711439 1355505054 n Gambar Aksi BABY SAKINAH di PANTAI PORT DICKSON

Lastly ….

Pose syok sendiri saya dengan T SHIRT AARON AZIZ DADDY DUNK yang saya dapat

selepas kalahkan HERO DRAMA ADAM DAN HAWA pada sambutan HARI BAPA tahun

lepas…..

 

273 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Pada hari ini….

Rata-rata semua rakan setugas dan rakan blogger yang kerja office hours

sudahpun kembali bertugas seperti biasa setelah cuti panjang sempena

HARI RAYA AIDILADHA tempohari

391612 509127142431597 892537411 n HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Namun bagi saya….

Bertugas di waktu hari perayaan sebegini adalah suatu perkara biasa sejak kerja syif lebih

kurang LIMA TAHUN yang lepas…dan setelah sekian lama sambut hari raya kat pejabat

nie…dapat jugak la saya makan BIHUN SUP UTARA….best woo sebab tu guna daging

dan tulang sembelihan korban ( MEMANG RASA DAGING SEGAR )

304305 509126835764961 647979442 n HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Dah settle makan BIHUN SUP UTARA…. saya makan pulak nasi macam nasi bukhari tapi

sekali imbas gaya macam nasi arab pun ada….tukar kebiasan amik lauk kurma ayam

dan ayam masak merah buat ratah jee….Owhh ye ade jugak daging masak hitam sebagai

lauk tambahan….

26664 509127112431600 449345397 n HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Dan pada malam hari raya AIDILADHA …. murah rezeki saya apabila ada rakan ofis yang

baik hati nak belanja makan malam sebab tahu KEDAI MAKAN TOMYAM tutup kan… So

saya order nasi beriani AYAM MASALA….

3837 509127049098273 1249931269 n HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Kalau anda lihat portion ayam masala nei memang agak besar skit….. dan telur rebus

memang diorang kasi kalau kita order set nasi beriani… Dengan campuran kuah kari dan

dhal secukup rasa memang buatkan perut saya kenyang sangat….. Alhamdulillah….

 

p/s : So bagaimana pula hidangan makanan anda di hari raya tempohari…..???

 

 

 

 

232 total views, no views today