HAZMAN vs FOOD ( Chicken Chop Hailam + MILO ICE DINOSAUR )

Kali nie ubah selera pulak …makan malam di kopitiam sebab dah kerap sangat pegi beli menu makan malam kat kedai / restoran tomyam kan….

Rasanya ini adalah kali kedua saya makan di HAILAM KOPITIAM …. first time dulu makan BIHUN GORENG TOMYAM kat cawangan di KAJANG….

Mengamalkan konsep OPEN KITCHEN yang bagus pada saya …. cuma apabila restoran ini dikategorikan B dari segi kebersihan ( keseluruhan ) mungkin….nampaknya masih ada yang perlu diperbaiki lagi…

Dalam 10 minit pesanan housemate saya pun sampai….. Dia order BIHUN SUP UDANG SPECIAL…. sekali tengok macam kuah tomyam pun ada….Harga rm8.50 semangkuk besar

Sementara tunggu makanan saya…. dari suatu sudut kelihatan satu pasangan couple – ada macam drama RELA KU PUJUK la pulak…. ekekekeke…Malas nak ganggu diorang terus saya mintak waiter password wifi kopitiam nie….

Sempatlah update status kat TWITTER kejap…. then makanan saya pun tiba ke meja makan kitorang….Inilah yang saya pilih – CHICKEN CHOP HAILAM KOPITIAM perisa asli ( original )…

Maksud perisa ASLI ialah kuah untuk chicken chop nie adalah ramuan khas tukang masak HAILAM KOPITIAM nie….Okey gak la kan sebab dah biasa sangat makan dengan kuah sos blackpepper…..Harga set nie adalah rm14.20 …agak overpriced sikit la bagi saya dengan rasanya biasa je kot….

Untuk minuman…. LEMON JUICE ( rm5.50 ) untuk housemate dan MILO ICE DINOSAUR (RM5.60) untuk saya…..Dapat gak saya cuba setelah kerap nampak kat tv jeee…..

Apa yang saya faham….. MILO ICE DINOSAUR nie adalah extended version MILO TABUR yang selalu kita dengar tu kan….dengan gelas yang lebih besar dan kandungan serbuk MILO yang lebih banyak….

 

p/s : MILO TABUR yang mana lagi best…. ? Kedai mamak or restoran kopitiam ….

1,532 total views, 4 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam