HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Pada hari ahad yang lepas…

Saya tidak pulang ke kajang seperti biasa sebab parents saya ada hal…. so banyak masa dihabiskan dengan menonton VIDEO STREAMING tanpa sebarang BUFFERING dengan UNIFI 20Mbps….

255458 497999456877699 39827036 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Sehinggalah tiba waktu malam….

Saya membawa diri untuk mencari kedai makan yang menarik untuk dijadikan menu makan malam . Sampai ke NILAI …. terjumpa restoran TEA BOX yang terletak sebelum McDonalds DRIVE THRU menghala ke DATARAN Nilai….

306662 497999436877701 963241836 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Bila masuk jee…. macam suspen je sebab tak ramai orang…. hanya ada dua couple je yang makan kat situ… dan sekali pandang memang hiasan dan suasana restoran ini ada unsur-unsur JAWA …

419730 497999480211030 1393730350 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Mula-mula ingatkan nak order AYAM PENYET jee…. tapi bila fikirkan ianya adalah suatu yang biasa…. so saya pesan SATE MADURA – Pernah dengar masa tengok citer BEST INT THE WORLD kat 8TV…..

300905 497999506877694 180263017 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Ini SATE MADURA AYAM yang berharga rm1 setiap cucuk yea….mula-mula nak makan LIMA CUCUK AYAM + LIMA CUCUK DAGING…. tapi daging dah habis…. so amik je SEPULUH CUCUK sate ayam….Dari segi saiz tu takdelah besar sangat….dan kalau tak silap saya SATE MADURA nie tak diperap dagingnya…ianya dibakar terus cuma disiradengan sos ramuan khas…..agak unik gak rasanya….

528502 497999536877691 1646290984 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Disebabkan nak juga merasa SATE MADURA KAMBING yang berharga rm1.50 setiap cucuk nie… saya pesan LIMA CUCUK….cukup la yea….Rasa yang unik dan agak asing bagi saya apabila makan begitu saya setiap cuck sate nie….sesuatu yang baharu la bagi lidah saya nie….

577381 497999573544354 1806386273 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Cuma diorang kasi BAWANG POTONG lebih berbanding kedai sate yang biasa kita makan tu… Actually sedap gak tau makan sate dengan bawang nie….tapi mulut tu akan sedikit berbau je laaa…. hehehehhe

398185 497999563544355 1535122696 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Kuah kacangnya pula agak berlainan…. sebab kacangnya dikisar halus ,…Dah jadi macam sambal pun ada jugak…. Dan saya lupa pulak nak tanya apakah sos ( perisa ) yang diletakann di atas kuah kacang nie….tapi ianya jadi sedap apabila dimakan dengan bawang berbanding sate madura tu…. PELIK BETUL…..

548766 497999400211038 1409724502 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Untuk penghilang dahaga pula… Saya pesan AIR SODA GEMBIRA LONGAN…… bunyi macam kelakar je kan…. Dan bagi yang pertama kali dengar ianya adalah AIR SIRAP BANDUNG yang dicampur SODA + BUAH LONGAN….Dan tuan kedai nie pemurah la pulak kasi banyak buah longan dalam air SODA GEMBIRA nie….Nice…

 

Anyway …banyak lagi menu yang unik dijual kat restoran nie…. dan pastinya saya akan datang terjah lagi di masa yang akan datang….Untuk teruskan FOOD REVIEW MENU MAKANAN JAWA / SUNDA ….

 

p/s :  Anda pernah makan menu INDONESIA ? SHARE la skit….

 

3,621 total views, 4 views today

Comments

  1. JeZz says

    mcm sedap je..nnt nk try la..heheh :)
    kedai ni kalo dr lampu trafik simpang 3 (yg kiri ke Nilai 3 tu) kene belok kiri ek?

  2. says

    owhh tea box tu dekat jerk ngan opis azue dulu…..5 tahun jugak ler kitorg bertapak kat Nilai…tahun nie baru kitorg start pindah PJ balik…kalau x boleh kiter review samer2 tempat mkn2 yg best kat Nilai tu kannn…satay nie x pernah cuber lagi..selalu mkn nasi ayam penyet jerk kat situ
    azue´s last blog post ..JJCM – ROJAK MANJUNG – SITIAWAN- LUMUT-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam