HAZMAN vs FOOD ( AYAM BLACKPEPPER + TOWER BURGER MARRYBROWN )

Lewat petang semalam…

Hajat di hati saya nak cari menu makan malam di pasar malam sahaja….Namun ada permintaan untuk MEET AND EAT from My Gerek….So saya cadangkan untuk makan di MARRYBROWN…

menu makan malam

Actually…. Ini adalah kali pertama saya makan MARRYBROWN setelah sekian lama….sebab satu cawangannya yang tak berapa banyak… mungkin 5-10 tahun la kalau tak silap Seingat saya kali terakhir makan adalah semasa blajar kat matrikulasi UUM suatu masa dahulu … hahahahha

menu makan malam

menu makan malam

Saya amik set MARRYBROWN BLACKPEPPER CHICK-A-LICIOUS …. Sebab bila nak amik set nasik tu macam takde feel la pulak….dan pilihan saya berbaloi sebab rasa sos blackpepper nie memang membuatkan ayam rasa sedap….Harga set bersama AIR GAS adalah rm14.65

Namun begitu….saya merasakan mungkin perut akan rasa tak berapa kenyang…. saya tambah order iaitu.TOWER BURGER MARRY BROWN…Dalam hati saya kata…setakat DUA PATTY DAGING dah dinamakan TOWER … rasa cam tak kena je…. Anyway mungkin nak jadikan ia name menu yang lebih catchy la kan…

resepi burger marry brown

Tadaaa…. Inilah rupa TOWER BURGER MARRYBROWN dengan kepingan kejunya…memang elok je terletak di antara DUA KEPING PATTY DAGING…. Dan harga untuk TOWER BURGER ALA CARTE adalah rm9.90

resepi fish and chips marry brown

So my GEREK pulak amik set FISH N CHIP ….. Nampak okey jugak laaa sebab ada DUA KEPING FILLET IKAN dalam set nie… Harganya adalah rm12.50 dan rasa kenyang muncul apabila dapat menghabiskan semua yang dipesan….Cuma ada beberapa perkara yang saya nak HIGHLIGHTkan di sini :-

 

– CAWANGAN MARRYBROWN nie ( kat LCCT ) agak kurang bersih sebab kita boleh nampak LALAT BERTERBANGAN di meja… Cuma saya tidak dapat nak tunjukkan bahan bukti sebab nak amik gambar dengan DSLR… saya nie kerana kurang kemahiran untuk mengambil gambar LALAT yang bergerak pantas….

– Saya dah LIKE FACEBOOK MARRYBROWN MALAYSIA dan melihat laman web MARRYBROWN MALAYSIA akan tetapi tidak kelihatan pun info mengenai cawangan yang lain..samada tempat mahupun alamat sebagai rujukan…Tidak pasti kalau mata saya tak perasan kan….

 

Diharapkan pihak pengurusan MARRYBROWN dapat menerima dengan hati terbuka di atas DUA PERKARA yang saya nyatakan di atas….Ia adalah pandangan dari seorang pelanggan yang datang makan DINE IN dan BAYAR untuk apa yang saya makan….

 

p/s : Anda pernah makan di MARRYBROWN … ? Apa yang anda suka ?

 

2,455 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    rasanya Nurul pernah makan Marrybrown masa g Genting highlands.. Makan nasi lemak kalau tak salah Nurul.. masa tu penuh ngan orang ramai kat restoran tu.. mungkin disebabkan harga dia yg agak murah murah sebab tu org memilih Marrybrown..
    Nurul´s last blog post ..Buah Delima Baik untuk Mata

  2. aziim says

    Yup, marrybrown kat lcct nmpk krg bersih laa.. pernah try jgak skali, tp dsbbkn byk sgt lalat, mmg dh x nk pegi lagi. Pelik jgak, dlm aircond pun ada lalat. Klau tgk Mcd kat lcct tu ok jer, bersih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam