HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Sebelum ini…

Saya pernah makan macam-macam jenis roti kalau singgah makan di restoran

mamak untuk sarapan pagi atau minum petang….sehinggakan saya pernah

makan ROTI CANAI + ROTI TELUR + ROTI SARDIN dalam slot

HAZMAN vs FOOD suatu masa dahulu ….

598714 498906696786975 1294024609 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Cuma pada hari selasa yang lepas…. saya terlintas mengenai ROTI TAMPAL di fikiran

saya… Bukan apa… biasa dengar dan lihat kawan-kawan makan tapi belum lagi pernah

nak cuba makan….So dengan rasa ingin tahu  saya singgah ke RESTORAN AS SALAM

NILAI untuk makan ROTI TAMPAL nie….

421284 498906716786973 1718595532 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Bagi sesiapa yang pertama kali dengar pasal ROTI TAMPAL nie…. ianya adalah roti canai

biasa yang diletakan TELUR MATA KERBAU dibawahnya.. so lebih kurang seperti gambar

di atas la rupanya….Dan saya pesan DUA KEPING untuk percubaan pertama kali….

526023 498906743453637 759846407 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Cicah dengan kuah kari dan kuah dhal…..macam kita makan roti canai jugak… tapi kuah

nie nampak macam cair la pulak….. walaupun still rasa sedap….haishhh…

156563 498906763453635 1832380462 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Namun begitu perut saya belum cukup kenyang lagi…. maka mulut nie ringan je pergi

order MAGGI GORENG AYAM – Mamak Style…. haahhahaha…. Kejap je dah siap….

60647 498906770120301 1884515677 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Mengikut rasa… macam diorang guna yang perencah ayam punya…. walaupun feveret

saya ialah perisa kari….anyway sedap la jugak rasanya bila dimakan dengan ayam goreng

potong tu kan…..Tapi mahal gak harganya dalam rm7 tau (maggi goreng )….campur

dengan harga roti tampal tu dalam rm2 sekeping….

487489 498906676786977 1970538104 n HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Dan saya cuba TEH TARIK TIGA LAYER mamak version nie….. dan mengikut rasa tekak

saya ianya terlebih manis sedikit….Dan tak pasti adakah ia disebabkan oleh diorang letak

terlebih air gula ataupun saya nie yang sweet memberikan kesan pada air tersebut… icon wink HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

 

Walaupun bagaimanapun…

Bagi saya kalau nak makan roti canai / roti tampal cenggini pasti restoran mamak adalah

tempat pilihan orang ramai kan….mostly bukak 24jam dan siap ada WIFI PERCUMA lagi

kan….

 

p/s : ROTI TAMPAL vs MAGGI GORENG AYAM….. mana satu pilihan anda ?

321 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam