HAZMAN vs FOOD ( 2 ROTI TAMPAL + MAGGI GORENG AYAM )

Sebelum ini…

Saya pernah makan macam-macam jenis roti kalau singgah makan di restoran mamak untuk sarapan pagi atau minum petang….sehinggakan saya pernah makan ROTI CANAI + ROTI TELUR + ROTI SARDIN dalam slot HAZMAN vs FOOD suatu masa dahulu ….

Cuma pada hari selasa yang lepas…. saya terlintas mengenai ROTI TAMPAL di fikiran saya… Bukan apa… biasa dengar dan lihat kawan-kawan makan tapi belum lagi pernah nak cuba makan….So dengan rasa ingin tahu  saya singgah ke RESTORAN AS SALAM NILAI untuk makan ROTI TAMPAL nie….

Bagi sesiapa yang pertama kali dengar pasal ROTI TAMPAL nie…. ianya adalah roti canai biasa yang diletakan TELUR MATA KERBAU dibawahnya.. so lebih kurang seperti gambar di atas la rupanya….Dan saya pesan DUA KEPING untuk percubaan pertama kali….

Cicah dengan kuah kari dan kuah dhal…..macam kita makan roti canai jugak… tapi kuah nie nampak macam cair la pulak….. walaupun still rasa sedap….haishhh…

Namun begitu perut saya belum cukup kenyang lagi…. maka mulut nie ringan je pergi order MAGGI GORENG AYAM – Mamak Style…. haahhahaha…. Kejap je dah siap….

Mengikut rasa… macam diorang guna yang perencah ayam punya…. walaupun feveret saya ialah perisa kari….anyway sedap la jugak rasanya bila dimakan dengan ayam goreng potong tu kan…..Tapi mahal gak harganya dalam rm7 tau (maggi goreng )….campur dengan harga roti tampal tu dalam rm2 sekeping….

Dan saya cuba TEH TARIK TIGA LAYER mamak version nie….. dan mengikut rasa tekak saya ianya terlebih manis sedikit….Dan tak pasti adakah ia disebabkan oleh diorang letak terlebih air gula ataupun saya nie yang sweet memberikan kesan pada air tersebut… 😉

 

Walaupun bagaimanapun…

Bagi saya kalau nak makan roti canai / roti tampal cenggini pasti restoran mamak adalah tempat pilihan orang ramai kan….mostly bukak 24jam dan siap ada WIFI PERCUMA lagi kan….

 

p/s : ROTI TAMPAL vs MAGGI GORENG AYAM….. mana satu pilihan anda ?

2,051 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam