HAZMAN vs FOOD ( KENNY’S ROGERS ROASTED CHICKEN + MUFFINS )

menu makan malam

Sambungan kisah SAMBUTAN HARI BERGANDA-GANDA pada post entry pagi tadi…. di mana kami sekeluarga telah pergi makan di KENNY’S ROGERS di Plaza Metro Point Kajang….Call buat reservation untuk LAPAN ORANG dewasa dan dua anak kecil….

Dah jadi kebiasaan… kalau datang mana-mana kedai makan atau restoran saya memang suka cilok tisu diorang nie.. saje buat stok…. hahahahha

Macam biasa… setakat nie kalau ada sambutan majlis kelahiran KEK SECRET RECIPE sentiasa jadi pilihan…. Ni saya SPONSOR laa dan beli awal-awal time petang takut kalau bila time malam dah habis stok pulak….

Normally beli kek perisa BUTTERSCOTCH …. tapi dah habis la pulak…. so beli BLUEBERRY CHEESE CAKE ( tak perasan ada coklat layer ) sempena hari ulangtahun perkahwinan my parents laa….Harga sebijik kek nie adalah rm82 tapi bila campurt CUKAI KERAJAAN 6 % adalah dalam rm86 tau…

Dan sebagai perancangan majlis makan-makan nie saya dah plan awal dengan adik bongsu saya … kitorang akan amik KENNY’S ROGERS yang harga lebih murah kalau kita amik individual set  kan….

Hanya ICE LEMON TEA dan MOCHA CAFE LATTE je yang sempat saya amik sebab air nie tidak datang / hidang serentak ( glass by glass )

Set family meal nie boleh amik 4 mangkuk side dishes adik bongsu saya amik macaroni dan keje manakala ahli keluarga lain sepakat makan nasik jee….

So inilah lebih kurang apa yang kami makan malam tadi… nampak simple je kan….

Ayam nie belah empat ( 1/4 ) dan portion nie pun dah cukup buat anda semua rasa kenyang ditambah lagi makan dengan nasi KENNY’S ROGERS yang lembut tue….

Bahagian kegemaran pastinya peha a.k.a drumstik la kan… cicah dengan sos lada hitam ( blackpepper ) amat sedap….

Dan hidangan menu makan malam tadi diakhiri dengan muffin tiga perisa…PISANG , COKLAT dan VANILA….. sungguh lembut dan enak dimakan begitu saja…Lebih kurang pukul 10 malam ( kedai nak tutup dah… ) kami sekeluarga pulang…. Saya rasa berbesar hati kerana PEMEGANG KEYWORD CHECK UNIFI COVERAGE

(sila google ) telah sudi untuk taja bil set KENNY’S ROGERS nie yang berjumlah rmXXX Selamba je hulur NOT LIMA PULUH ringgit semasa buat pembayaran….Apapun….Saya pun amat berharap kami sekeluarga akan dapat peluang makan-makan lagi di masa yang akan datang…. For me tidak salah kita belanjakan sejumlah wang untuk aktiviti makan-makan yang boleh buatkan ahli keluarga kita gembira kan….

 

p/s : Nak cuba buat rekod makan AYAM KENNY ROGERS seekor ….seorang diri…

 

1,525 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    memang saya suka jenis minuman mcm Mocha cafe latte tu.. sedap!
    lagi2 dgn family members makan2 memang best!

    saya sokong kalau encik blogger nak buat rekod makan seekor ayam KRR seorang diri sampai habis.. saya tunggu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam