HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Seperti yang saya cakap semalam….

Hari nie saya cerita la pulak pasal kisah saya repeat makan ke WILLIAMS CORNER buat kali kedua walaupun pada pagi sebelumnya saya sudah makan sarapan pagi tanpa henti di RESTORAN JAMAL MOHAMED KELANA JAYA

williams corner kelana jaya

Bergerak dari rumah sebaik habis solat maghrib….. so budget sampai dalam waktu yang tak ramai ( kebetulan lepas hujan ) …..tapi orang yang datang memang ramai jeee….

tempat makan best kelana jaya

Kali nie my GEREK suruh saya cuba minum AIR SODA HERB…. turut dipesan oleh housemate saya yang sentiasa baik hati bawak saya ke sini….owhh air nie berharga rm8 GELAS BESAR SAHAJA…..gabungan pelbagai ramuan menghasilkan minuman yang amat best…. SIGNATURES DRINK kat sini laaa

tempat makan best kelana jaya

Housemate saya tak nak makan nasi… so dia tanya pasal ROTI…. akhirnya order roti canai HAWAII setelah dicadangkan oleh UNCLE WILLIAMS

tempat makan best kelana jaya

tempat makan best kelana jaya

Serius… memang tidak boleh nak bayangkan macam mana rupa roti canani HAWAII nie…dan rupa-rupanya ada isi telur goreng hancur bersama DUA SOSEJ yang besar… Harga roti canai HAWAII pula adalah rm7

tempat makan best kelana jaya

Saya pulak niat nak order NASI ARAB bersama AYAM MOROCCO tapi entah macamana pulak boleh ANGGUK KEPALA untuk pesan LAMB SHANKS ( kaki kambing ) apabila telah disebut oleh UNCLE WILLIAMS…. Nasi arab dia memang sedap laa…dan membuatkan perut anda rasa padat dan berat tau…. SO RICH bak kata omputih

tempat makan best kelana jaya

Apabila sampai je LAMB SHANKS nie…. bulat la mata kejap sebab tengok saiz isi kaki kambing yang amat besar….dan saya pulak bukan penggemar kambing sebab takut sakit kepala….huhuhu

tempat makan best kelana jaya

tempat makan best kelana jaya

Cubalah tengok betapa banyak isi yang ada pada LAMB SHANK nie …. siap waiter standby DUA PINGGAN sebab diorang ingat saya nak makan kongsi ngan housemate…. dia pulak malas nak makan heavy….. so SAYA DENGAN SLOW AND STEADY habiskan nasi dan LAMB SHANK nie…

tempat makan best kelana jaya

Dan lebih kurang setengah jam kemudian….Inilah hasilnya…..95% dari daging LAMB SHANKS dan NASI ARAB tu pun dapat dihabiskan dengan jayanya…..tapi kuah menu ni memang sedap laaa….Cuma harga set NASI ARAB LAMB SHANKS adalah rm40…..

Syukur….

Rezeki saya dapat makan kat WILLIAMS CORNER buat kali kedua….. semoga dapat lagi makan di sini untuk mencuba menu makanan yang lain

 

P/S : Terserempak dengan NADOT HAPPY SOKMO pada malam yang sama…..

 

2,514 total views, 2 views today

Comments

    • hazman says

      DH : Memang suatu ciptaan menarik…. kalau bro selera makan besar boleh je terjah makan makan sini…puas hati woooo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam