HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

561918 504524209558557 223358930 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Pada suatu petang minggu lepas…

Saya berkesempatan untuk singgah TERMINAL BAS BERSEPADU ( TBS ) di Bandar Tasik Selatan sebelum naik STAR LRT ke Pandan Jaya….Dan tertarik nak masuk kedai makan nie saya tengok MISBUN SIDEK ( kiri – tiada dalam gambar ) serta Jaafar Onn yang jadi duta…

183840 504523999558578 960283958 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Kalau tak silap  PAK HAILAM KOPITIAM ni macam biasa jugak dengar tapi mungkin cawangan dia tak banyak kat area lembah kelang nie kot….apabila tengok senarai menu yang ada….. ianya lebih kurang macam kopitiam yang lain

545802 504524039558574 752383058 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Tengok pada susun atur ruangan kaunter nie lebih kurang macam kat MEALS CAFE di KL SENTRAL cuma tempat duduk lebih banyak dan ruang makan yang lebih luas…

552709 504524099558568 1906160572 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

525911 504524126225232 664471628 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Maka saya mengambil keputusan untuk makan BIHUN GORENG TELUR KARI AYAM…sebab nak amik set nasik lemak tu dah macam biasa sangat la kan….tapi bihun goreng nie nampak kering sangat…. so SOS CILI diperlukan untuk menambah rasa dan perisa…

553762 504524179558560 1367050294 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Anyway…. dua ketul kari ayam nie agak sedap jugak….tambahan pula disertakan sekali dengan ubi kentang tu ( suka cari kentang kalau lauk gulai / kari )

602602 504524062891905 778841036 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Sebagai penghilang dahaga pula…. saya amik TEH TIGA LAYER dan KOPI TIGA LAYER dengan saiz gelas sederhana….satu saya minum sebelum makan….satu lagi gelas tu sesudah suapan yang terakhir…

254568 504524229558555 1302609423 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Jumlah keseluruhan bil saya tu kalau tak silap dalam rm20 ( air tu dalam rm4.50 rasanya bagi setiap gelas ) . Cuma yang menarik perhatian saya di TERMINAL BAS BERSEPADU (TBS) nie adalah ada lobi pelepasan macam kat airport tu….siap ada polis bantuan lagi tau…. Dan rasanya mungkin lebih kurang camni jugak la situasi dekat TERMINAL BAS kat PUDU tu kan…

 

p/s : Kalau mata akan hebat yang mana satu KOPI TIGA LAYER dan mana satu

TEH TIGA LAYER ???

559 total views, 2 views today

Comments

    • hazman says

      DH : Tiga layer nie kekadang je order…. selain manis saya pesan sekadar nak berikan kelainan dalam minuman kebiasaan kita kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam