HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Pada hari Jumaat….

Antara perkara yang amat digalakkan untuk kita lakukan ialah bersedekah atau

memberikan derma dengan seikhlas hati….Dan InsyaALLAH akan kita dapat

ganjaran dan rezeki dalam pelbagai bentuk….

Kebetulan…… pernah suatu hari saya sampai tidak perlu mengeluarkan belanja

untuk makan sebab sehari suntuk ada sahaja rezeki orang belanja saya

makan…. icon smile HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

22492 504753409535637 1363774217 n HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Kalau cenggini adalah masa kenduri kahwin – memang saya akan selalu maksimumkan

jumlah lauk pauk bersama buah-buahan yang ada….hehehehe

431716 504753496202295 58328399 n HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Time pagi-pagi …ada pulak orang letak nasik lemak daging masak hitam kat meja….bila

saya tanya officemate kata ada orang belanja satu opis katanya….

577274 504753439535634 1958868988 n HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Ada sekali tu teringin la pulak nak makan nasi beriani AYAM MASAK MERAH…. bila nak

keluar duit je member kata ” HARI INI AKU BELANJA yea…. ”

530644 504753462868965 313795234 n HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Bila kerja syif petang …. kirim makanan ( NASI AYAM PENUH ) kat housemate untuk

menu makan malam nanti sekali lagi bila nak bayar….dia cakap ” MAKAN JE LA BRO …. ”

564931 504753486202296 1922423377 n HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Tak lupa juga apabila ada jamuan FAREWELL mahupun KESYUKURAN / KERAIAN

di jabatan lain…. ada je yang baik hati ajak jemput join makan sekali….Memang kenyang

perut senang hati la kan….

Bagi saya….ianya adalah termasuk dalam kategori rezeki yang tak disangka-sangka

sebab tak semestinya kita dapat DUIT / WANG RINGGIT kan…. Tambah pulak bagi

saya yang masih BUJANG DAN TERUNA nie…. dapat merasa makanan percuma

sebegini adalah suatu nikmat bagi saya… Dan saya amat bersyukur setiap kali ianya

berlaku…..

 

p/s : Marilah sama-sama kita memberikan sedekah ……

 

323 total views, 1 views today

Comments

    • hazman says

      Faz : Bijak betul la faz bila selit unsur JODOH di situ….kalau dpat makan kat ICE ROOM BANGI pun bagus gak kan

    • hazman says

      sumi : inilah komen ko yang paling best laaa….Nantilah kalau ade rezeki lebih aku set untuk kita makan-makan blogger area bangi kan…kedai makan umah ko tu tak sempat lagi aku nak terjah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam