HAZMAN vs FOOD (HIDANGAN MENU MAKANAN PERCUMA FOOD BLOGGER)

Pada hari Jumaat….

Antara perkara yang amat digalakkan untuk kita lakukan ialah bersedekah atau memberikan derma dengan seikhlas hati….Dan InsyaALLAH akan kita dapat ganjaran dan rezeki dalam pelbagai bentuk….Kebetulan…… pernah suatu hari saya sampai tidak perlu mengeluarkan belanja untuk makan sebab sehari suntuk ada sahaja rezeki orang belanja saya makan…. :)

resepi nasi tomato

Kalau cenggini adalah masa kenduri kahwin – memang saya akan selalu maksimumkan jumlah lauk pauk bersama buah-buahan yang ada….hehehehe 

menu sarapan pagi

Time pagi-pagi …ada pulak orang letak nasik lemak daging masak hitam kat meja….bila saya tanya officemate kata ada orang belanja satu opis katanya….

menu makan tengahari

Ada sekali tu teringin la pulak nak makan nasi beriani AYAM MASAK MERAH…. bila nak keluar duit je member kata ” HARI INI AKU BELANJA yea…. ”

menu makan malam

Bila kerja syif petang …. kirim makanan ( NASI AYAM PENUH ) kat housemate untuk menu makan malam nanti sekali lagi bila nak bayar….dia cakap ” MAKAN JE LA BRO …. ”

menu makan malam

Tak lupa juga apabila ada jamuan FAREWELL mahupun KESYUKURAN / KERAIAN di jabatan lain…. ada je yang baik hati ajak jemput join makan sekali….Memang kenyang perut senang hati la kan….Bagi saya….ianya adalah termasuk dalam kategori rezeki yang tak disangka-sangka sebab tak semestinya kita dapat DUIT / WANG RINGGIT kan…. Tambah pulak bagi saya yang masih BUJANG DAN TERUNA nie…. dapat merasa makanan percuma sebegini adalah suatu nikmat bagi saya… Dan saya amat bersyukur setiap kali ianya berlaku…..

 

p/s : Marilah sama-sama kita memberikan sedekah ……

 

1,899 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam