HAZMAN vs FOOD ( Hidangan Lazat Hari Raya AIDILADHA )

Pada hari ini….

Rata-rata semua rakan setugas dan rakan blogger yang kerja office hours sudahpun kembali bertugas seperti biasa setelah cuti panjang sempena HARI RAYA AIDILADHA tempohari

menu makanan hari raya

Namun bagi saya….

Bertugas di waktu hari perayaan sebegini adalah suatu perkara biasa sejak kerja syif lebih kurang LIMA TAHUN yang lepas…dan setelah sekian lama sambut hari raya kat pejabat nie…dapat jugak la saya makan BIHUN SUP UTARA….best woo sebab tu guna daging dan tulang sembelihan korban ( MEMANG RASA DAGING SEGAR )

menu makanan hari raya

Dah settle makan BIHUN SUP UTARA…. saya makan pulak nasi macam nasi bukhari tapi sekali imbas gaya macam nasi arab pun ada….tukar kebiasan amik lauk kurma ayam dan ayam masak merah buat ratah jee….Owhh ye ade jugak daging masak hitam sebagai lauk tambahan….

menu makanan kedai mamak

Dan pada malam hari raya AIDILADHA …. murah rezeki saya apabila ada rakan ofis yang baik hati nak belanja makan malam sebab tahu KEDAI MAKAN TOMYAM tutup kan… So saya order nasi beriani AYAM MASALA….

menu makanan kedai mamak

Kalau anda lihat portion ayam masala nei memang agak besar skit….. dan telur rebus  memang diorang kasi kalau kita order set nasi beriani… Dengan campuran kuah kari dan dhal secukup rasa memang buatkan perut saya kenyang sangat….. Alhamdulillah….

 

p/s : So bagaimana pula hidangan makanan anda di hari raya tempohari…..???

 

 

 

 

1,026 total views, 2 views today

Comments

    • hazman says

      Nadot : Hahahahhaa…. biasa la kan orang yang SELERA MAKAN BESAR cam kita senang nampak cenggini menarik kan….

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam