HAZMAN vs FOOD ( ROTI NAN KISMIS + MEE GORENG MAMAK )

Seperti yang dijangkakan….

Apabila menjelma hari raya aidiladha maka boleh dikatakan SEMUA kedai makan tomyam akan ditutup selama seminggu….Maka tempat makan pilihan sudah pastinya restoran MAMAK la kan….

resepi mee goreng mamak

Pada mulanya…

Saya pesan mee goreng ayam ala mamak…. sebab malas nak makan nasik….dan seperti biasa SOS CILI dijadikan sebagai bahan penambah selera…. hehehehhe… Namun perut nie rasa tak kenyang la pulak….

resepi roti naan kismis special

Last-last….

Saya pesan roti nan SPECIAL… saje je laa nak tengok yang lebih roti nan nie berbanding yang biasa saya makan… Rupa-rupanya kat roti nan nie ada letak kismis + bijan dan semacam cecair manisan seperti madu… Boleh la rasanya cuma jadi rasa manis skit la kan….

resepi ayam tandoori sedap

Dan sudah semestinya…. kalau makan roti nan mesti ada AYAM TANDOORI

resepi ayam tandoori sedap

Saya suka jugak la set ayam tandoori yang ada bawang besar….dikunyah bersama dengan roti nan tue…

Dengan memesan air TEH O AIS LIMAU + LIMAU SUAM …. Saya berharap la dapat potong skit lemak yang berlebihan dalam badan…. hahahahaha…. siap amik limau potong dalam pinggan ayam tandoori tu letak dalam gelas minuman tue….kononnya nak tambah rasa LIMAU tue….

resepi ayam tandoori sedap

Tapi rasanya takde pun rasa perbezaan bila saya tambah LIMAU POTONG kat minuman saya tue… cuma rasa kenyang perut je la setelah berjaya menghabiskan semua roti nan + ayam tandoori tue….kah3x…

 

p/s : Tengah fikir nak makan aper kat mamak lagi malam nie … Any sunggestion ???

1,226 total views, 1 views today

Comments

  1. says

    setiap kali p mamak, tingin nak makan ayam tandoori tp sampai sekrang lom kesampaian. nnti nk try la …. haritu g mamak kat serdang tu makan roti nan, pastu mamak tu promote, ayam tandoori tak mau????

    sy masa tu just nak makan roti je, balik nak makan dinner nasi lg.. mmg tak la nak makan ayam tandoori… balik umah tak makan nasi gak… bayanag kan kalau sy makan gak ayam tandoori. makan roti nan je pon dah kenyang inikan ayam tandoori tu.. :D
    afasz´s last blog post ..Sejarah nama AFASZ

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam