HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Hari terakhir tahun 2012 ….

Kisah makan-makan yang simple pada hari nie….

184518 538669076144070 960645500 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Disebabkan kalau pegi kat KLCC …. Kalau nak pergi minum kopi kat STARBUCKS atau

COFFEE BEANS adalah sesuatu yang biasa…. so suatu petang saya cuba singgah kat

CAFE VIENNA setelah mendapat cadangan member facebook…

393026 538669672810677 887182155 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Bila tengok buku menu…. sememangnya kebanyakan menu adalah makanan barat yang

sentiasa jadi KESUKAAN PEMINAT ABANG ENSEM ….. saya cuba tanya kat waiter diorang

untuk cadangan …..

307604 538670869477224 1904875028 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Terus dia tunjuk HI-TEA SET nie…. Dalam hati saya nie … budak nie buat lawak ke … sebab

masa nie saya sensorang je…. ada ke patut dia suruh amik set minum petang untuk dua

orang…. hahahahaha

293971 538669502810694 2065670291 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

377898 538670852810559 2104325696 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Last-last saya pesan teh satu teko jee…… dapat la BISKUT KERING CIPUT tu kan….. icon wink HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

Nasib baik la kat sini ada WIFI PERCUMA….. so layan la internet sesuka hati saya…..

602853 538670862810558 944080977 n HAZMAN vs FOOD ( Set Minum Petang CAFE VIENNA KLCC )

So hari ni untuk tenangkan fikiran saya nak layan minum teh je laa…… huhuhu

 

p/s : Maybe dok umah je time MALAM TAHUN BARU 2013

264 total views, no views today

Video Majlis Perkahwinan Apex ( Khairul Fahmi Che Mat )

20622 10151208200503435 1274526381 n Video Majlis Perkahwinan Apex ( Khairul Fahmi Che Mat )

Pose kandid Apex

27993 10151207728633435 1841293431 n Video Majlis Perkahwinan Apex ( Khairul Fahmi Che Mat )

531947 10151207742853435 539015133 n Video Majlis Perkahwinan Apex ( Khairul Fahmi Che Mat )

Gambar Leuniy yang comey kan….

 sumber gambar

Video majis perkahwinan Khairul Fahmi Che Mat ( Apex ) dan Leuniy

230 total views, no views today

Video gol MALAYSIA U15 vs SLAVIA PRAHA (5-0 ) – FRENZ INTERNATIONAL CUP 2012

307171 510444655662109 1781425527 n Video gol MALAYSIA U15 vs SLAVIA PRAHA (5 0 )   FRENZ INTERNATIONAL CUP 2012

Video gol MALAYSIA B15 vs SLAVIA PRAHA CZEH ( 5-0 )

146 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Seperti yang saya telah nyatakan post entry HOTEL AVILLION MELAKA aritu

so kali nie saya share apakah menu yang dihidangkan kepada pelanggan

di hotel ini….

hotel front2 HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

sumber gambar

Sekali imbas apabila saya lihat imej dan tengok dengan senibina bangunan hotel

ini sudah terbayangkan menu makanan yang lazat dan hidangan bufef yang sedap

dan menarik perhatian selera saya…. Namun….

386730 537454806265497 1772670220 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

61014 537454809598830 1690819794 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Apabila tengok menu makan malam pada hari pertama saya check in hotel nie…. telah

menggambarkan bahawa makanan kat hotel nie biasa sahaja….tambah-tambah apabila saya

ikan goreng kat atas nie….dah gaya orang BUJANG dan TERUNA macam saya jee

masaknya dan bukan tukang masak hotel…. huhuhu

Pun begitu saya makan la jugak kan….maklumlah semuanya sudah dibayar oleh company

tambah pulak bukan selalu dapat makan kat hotel di melaka nie….hehehehehe

28053 537454802932164 899602955 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

1191 537454859598825 136534702 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

734428 537454909598820 1712718372 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

184541 537454856265492 765736624 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Gambar-gambar di atas adalah set menu breakfast….Menu wajib ada ialah nasi lemak dan

tukar-tukar la antara kuewtiow / mee / bihun goreng….Saya pulak jenis kalau makan bufet

nie mesti nak amik at least 90% makanan… Dan setiap makan tu mesti amik telur mata

dan omelette ( jadi cam ketagih pulak )

188740 537454912932153 2004390716 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

479934 537454916265486 374493039 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

540930 537454866265491 1686767012 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Bagi menu lunch atau dinner….selalunya saya akan amik nasi sedikit tapi lauk kalau boleh

semua letak dalam pinggan laa….Kekurangan pada set bufet hotel ini ialah tidak banyak

jenis lauk yang disediakan (hanya 3-4 jenis sahaja ) Sekali saya duduk makan dah habis

dan takde apa lagi yang boleh buat saya sambung makan lagi……

Cuma sebab saya menghadiri seminar …. maka ada lagi tambahan minum pagi dan minum

petang pada pukul 10 pagi dan 4 petang….So sehari saya makan LIMA KALI sepanjang

4 malam / 3 hari …. icon wink HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

 

p/s : Suka pergi seminar macam nie sebab SAVE BUDGET MAKAN-MAKAN…..

369 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

419484 536817179662593 623623235 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Suatu masa …. lebih kurang dalam tahun lepas… blog saya selalu masuk KEYWORD

ASAM PEDAS MELAKA…. Dan ramai jugak yang bertanya mengenai di manakah tempat

yang jual asam pedas yang best di bandar bersejarah nie… Kalau ikut selera saya hanya

di Pekan Ujong Pasir….

376607 536817172995927 1911700734 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

So apabila saya berpeluang datang seminar di melaka memang kedai inilah yang jadi

tumpuan dan tempat persinggahan makan tengahari…. Kedai Asam Pedas Pak Man….dan

sampai je terus saya amik gambar banner yang ada contact number agar anda dan rakan

rakan yang berminat boleh hubungi untuk mengetahui di manakah lokasi kedai nie…..

377836 536817176329260 475947459 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Seperti biasa…. kami pesan mostly semua menu ikan asam pedas nie…. so dapat la rasa

ikan yang berbeza kan…. dan sementara nak tunggu asam pedas tu…. sempat lagi saya

makan dalam LIMA KEPING otak-otak….

734800 536817216329256 522825477 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Selain itu dah jadi kebiasaan sekarang nie… kalau makan menu lauk asam pedas mesti

nak kena ada telur dadar….buat penambah selera makan….Jom tengok ikan apa saya dan

rakan rakan makan tempohari….

27927 536817212995923 1240217105 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Asam pedas ikan parang…. saya makan skit je sebab banyak tulang…. leceh….

247352 536817219662589 711866213 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Asam pedas ikan pari…. saya makan bila nasik dah nak habis….

533593 536817249662586 1918302790 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Sambil tu disulami dengan daun ulam-ulaman….. ( Kalau anda pandai ….apakah nama daun

ULAM di atas ? )

423196 536817246329253 231028685 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

548085 536817252995919 411070303 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Asam pedas ikan jenahak – Bagi saya ianya paling sedap berbanding ikan lain sebab isinya

lebih lembut mengikut selera saya….

419378 536817289662582 2035284737 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Melaka Pekan Ujong Pasir

Bos saya pulak …. boleh order DUA EKOR ASAM PEDAS KEPALA IKAN - Kiranya first time

jugak la saya tengok sebab biasa makan kari kepala ikan je kan….dan saya jamah la skit….

Nasib baik habis jugak ikan nie….so takdelah membazir kan….

So…

Kepada rakan-rakan yang singgah bercuti di melaka bolehlah singgah di PEKAN UJONG

PASIR untuk mencuba Asam Pedas Melaka nie yea….Boleh telefon nombor yang tertera

di atas untuk tempat dan lokasi kedai yang saya maksudkan….

 

p/s : Asam pedas nie makan dengan kicap pun sedap tau…..

 

 

1,073 total views, 2 views today