Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

734631 536919206319057 1220237183 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Kalau ada di antara anda yang perasan….pada hari jumaat hingga isnin yang lepas… saya

agak kurang aktif update post entry blog dan blogwalking…. ini adalah disebabkan saya

telah menghadiri SEMINAR KEPIMPINAN dan BRAINSTORMING CAMP di Hotel Avillion

Legacy Melaka …..

207975 536820656328912 419541948 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Seperti kebiasaan kalau saya masuk atau check in mana-mana hotel …. sebelum letak beg

pakaian mesti saya amik gambar keadaan bilik yang saya akan tinggal….Kali nie dapat

bilik twin sharing bed berbanding 3 bed apartment pada tahun lepas….

581340 536820619662249 1109284024 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Saiz bilik yang standard bagi saya….takda la ciri-ciri yang gempak kan….bagi saya hotel ni

mungkin standard 3.5 bintang la kot… sebab ada kolam renang saiz sederhana dan bilik

gimnasium yang simple sahaja

483394 536820626328915 1766406639 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Bilik air dia okey laaa…. cuma saya tak de nak mandi kat bath tub tu kan….sabun dan

syampu pun saya bawak sendiri punya….yang hotel punya amik buat koleksi je….. hehehehe

65178 536820622995582 1172601088 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Set minum teh dan nescafe….

Memang jarang sangat saya bancuh sebab biasanya dah settle masa break time sepanjang

hari seminar nie….so uncang TEH SABAH je la saya bawak balik opis buat stok minum pagi…

734691 536820659662245 1537542588 n Seminar 4 Hari / 3 Malam di Hotel Avillion Legacy Melaka

Pada meja tersebut tertulis bahawa disediakan servis WIFI di hotel ini….tapi KENA BAYAR

DAN LINE BROADBAND pun akan jadi SLOW ( GPRS CONNECTION ) LINE okey pun pukul

12 midnite hingga 7 pagi jee ada sekali tu saya nak bayar untuk WIFI tapi staf kaunter

kata line WIFI SLOW sebab dah ramai user….. Adesss…. tak membantu langsung dalam

situasi saya nak update blog masa tu….

Nasib baik tak jauh dari hotel nie ada Mcdonald’s …. so guna WIFI kat situ je laaa…. dan

yang penting ianya PERCUMA dan STABIL …..Teringat saya pada post entry HOTEL

SYUEN IPOH  yang berikan bilik yang besar dan luas beserta WIFI FREE dengan harga

RM209 NETT….

Memandangkan saya attend seminar nie company yang bayar so takde nak komen

lebih-lebih sangat kan….Redha je laaa…..

779 total views, 3 views today

Comments

    • hazman says

      Eliss : Betul tu hotel nie dekat dengan Uitm MELAKA…. nanti besok saya share menu makan-makan kat hotel nie… huhuhu

  1. says

    avilion nie taraf 3.5 start ker….igtkan 5 star….skrg otel2 nie manyak pandaiii…wifi kena bayar…kadang2 bekpast pun kita kena bayar xtra…sumer pun mau charge kann…kann…

    terima kasih sebab sudi kasi back =link tu yerkk… Hotel Syuen tu memang terbaekk ler…azue suker sgt lepak situ….murah pun murah…berbaloi2 ler… :)
    azue´s last blog post ..JJCM-NASI BERIYANI GAM -TIRAI RATUS – SHAH ALAM

  2. Aleen says

    paling menguji kesabaran sbb line internet…Ya Allah… tension woooo… nak guna bapak broadband pun xblh..
    syok ada bath tub tp bayangkan org2 yg berumur atau yg sakit kaki tentu susah dia org nak mandi sbb kena panjat bath tub tu dulu…. apa2 pun seminar 4H/3M mmg syok… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam