HAZMAN vs FOOD – Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

309759 554703604540617 1839505815 n HAZMAN vs FOOD   Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

Sejak menggunakan UNIFI 20Mbps …

Rasanya adalah dalam 2,3 bulan saya dah pergi ke Mid Valley untuk menonton wayang

filem dan movie terbaru sebab lebih suka layan LIVE STREAMING VIDEO yang lebih menarik

tanpa sebarang BUFFERING….Sehinggakan apabila saya pergi tempohari ( minggu lepas )

baru saya perasan yang area FOOD JUNCTION dah berubah wajah….hahahhaha

539868 554703607873950 1787046529 n HAZMAN vs FOOD   Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

Bagi mereka yang biasa makan dia FOODCOURT FOOD JUNCTION MID VALLEY sudah

pasti dapat lihat keadaan kedai makan kelihatan lebih kecil ruang makannya berbanding

sebelum ini . Dan saya pula setelah TAWAF DUA KALI….akhirnya saya putuskan untuk makan

di gerai MAKANAN ARAB

530825 554703571207287 756983765 n HAZMAN vs FOOD   Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

419647 554703574540620 675870943 n HAZMAN vs FOOD   Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

Hidangan yang sinonim seperti NASI MANDY dan KABSAH memang ada dijual… tapi selera

tekak malas pulak nak makan nasik… So saya ambil SHAWARMA ( macam roti kebab )

untuk mengalas perut… Harga satu gulung nie adalah RM8.90 dan ada isi ayam / daging ,

sedikit sayuran dan kentang.Oleh kerana ia bersaiz agak besar makan perut saya jadi

kenyang bila habis memakannya….tapi macam biasa kalau ikut SELERA saya SOS CILI

mesti ada la kan….hahahahaha

216121 554703561207288 430530734 n HAZMAN vs FOOD   Shawarma FOOD JUNCTION MID VALLEY

Untuk air minuman pulak… saya amik NESCAFE AIS…. cuma dirasakan saiz bekas minuman

nie macam kecil je laa…Akan tetapi inilah harga / saiz di area LEMBAH KLANG kan…..

 

p/s : Kalau pergi MID VALLEY …. ANDA biasa makan di mana ?

 

284 total views, no views today

Cashout EARNING NUFFNANG untuk KEMBARA ISLAM KEMBOJA / VIETNAM

SAM 0711 Cashout EARNING NUFFNANG untuk KEMBARA ISLAM KEMBOJA / VIETNAM

Rasanya….

Ramai yang dah tahu kan saya menang cabutan bertuah Pakej Percutian Kembara Islam

KEMBOJA / VIETNAM …..selama 6 hari 5 malam…..Dan Team Denai Hati ada menyatakan

untuk pergi ke KEMBOJA pada 2 Februari nanti… akan tetapi ianya terlalu cepat bagi kami

para pemenang….

CASH OUT JAN 2013 Cashout EARNING NUFFNANG untuk KEMBARA ISLAM KEMBOJA / VIETNAM Kebetulan saya teringat bahawa hari ini adalah hari terakhir untuk CASH OUT untuk

bulan JANUARI…. Dan tanpa membuang masa terus je la saya klik button CASH OUT

tersebut…. Serta memikirkan ianya cukuplah buat saya belanja masa pergi bercuti nanti

sebab lain-lain perbelanjaan akan ditanggung oleh DADDY ILHAM ….. yehaaaa !!!!

 

P/S : Masih lagi mencari nama seorang lagi pemenang untuk bincang tarikh holiday nie

 

228 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

394778 501376069912480 1347419318 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Ada dua tiga orang member ofis tanya samada best ke tidak filem JUVANA nie….tambah

pula ianya telah mendapat kutipan 1.7 juta setelah EMPAT HARI tayangan kan…. Bagi saya

ianya akan lebih menarik kalau banyakkan scene GADUH dan PUKUL… Babak couple ala

budak sekolah tu tak payah laa…..

408421 554198791257765 28000983 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Seperti yang saya ceritakan pada entry SUP URAT KETIN ( UK ) - habis je layan JUVANA tu

terus singgah kat STATION KOPITIAM nie…. sebelah je foodcourt PLAZA METRO KAJANG….

Saje la nak lepak makan kat sini sebab dah lama gak tak singgah kan….

75011 554198761257768 1274896605 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Biasanya …

Kalau makan kat sini mesti order CHICKEN CHOP ataupun FISH N CHIP…. tapi tiba-tiba

terasa nak makan nasi … terus pesan set IKAN BAWAL ALA PORTUGIS… sebab tengok

kat gambar MENU tu nampak macam besar je ikan tu kan….

549992 554198744591103 2147436965 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Lebih kurang dalam lima belas minit…

Apa yang saya pesan pun sampai…tapi tengok macam bekas lauk tu kecik jee pun…..Tapi

baunya memang semerbak dan membuka selera saya untuk makan dengan tanpa

melengahkan masa lagi…

533657 554198797924431 1447143912 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Dengan harga set rm11.90 … kira munasabah jugaklah diorang gunakan IKAN BAWAL SAIZ

KECIL untuk menu ala PORTUGIS nie….Dengan rempah ramuannya yang memang sedap

membuatkan saya macam nak order sepinggan je lagi kan…Tapi setelah saya mengunyah

SEPULUH KALI setiap kali suapan…sudah cukup mengenyangkan perut saya nie… icon wink HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

408463 554198747924436 920345493 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal ala PORTUGIS STATION KOPITIAM Plaza Metro Kajang

Setelah pastkan semua isi ikan bawal tu habis dimakan…. TEH AIS KURANG MANIS menjadi

penghilang dahaga….So kepada BLOGGER SAGITAURUS boleh ajak husband kesayangan

anda lepak makan kat sini lepas tengok wayang kat PLAZA METRO KAJANG mahupun

setelah beli FILTER SKRIN DESKTOP sempena hadiah bezday tu kan….. hehehehehe

 

p/s : Dah jumpa kedai ikan bakar baru kat BANGI….

588 total views, 1 views today

WW : Protege ZARUL UMBRELLA.COM

DSC 3781 WW : Protege ZARUL UMBRELLA.COM

219 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Pada hari ahad lepas …

Setelah menonton filem JUVANA kat PLAZA METRO KAJANG…. saya terus makan

kat restoran berhampiran ( esok saya cerita ) …. Dan pada mulanya niat nak

terus balik rumah sewa…. tapi naluri hati terus je nak singgah SEKSYEN 7 BANGI…

549772 553754904635487 1272988318 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Terus saya mencari lokasi RESTORAN SUP URAT KETIN tu…. akhirnya dapat jugak terjah

walaupun dah lama tahu akan kewujudannya….Rasa nak mencuba tu selepas tengok

JJCM tahun lepas…

428239 553754851302159 1504472053 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Sampai kat meja makan terus pesan SUP URAT KETIN (UK) bersama dengan nasi kosong

sepinggan….Nak pesan NASI PAKAPAU , diorang kata menu tu buat waktu malam sahaja…..

so ianya adalah alasan untuk saya terjah lagi la yea….

484836 553754861302158 532032879 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Meh sini saya kasi ZOOM skit…..

SUP URAT KETIN nie rasanya macam kenyal-kenyal sedikit…tapi boleh je kunyah masuk

dalam mulut kan….dan ramuan sup adalah SEDAP !!! Selain sup ketin … ada jugak sup

daging , tulang dan lain-lain….Harga semangkuk SUP URAT KETIN ni adalah rm8 sahaja…..

59579 553754891302155 1838745240 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Merasakan macam tak cukup je makan masa tu…. saya pesan pulak SATE URAT KETIN

10 CUCUK sebagai tambahan….ternyata tindakan saya itu memang bagus sebab rasa sate

urat ketin memang best makan kuah kacang yang diberikan….

419667 553754901302154 1028869624 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Dan kat sini diorang tak guna ketupa biasa….. tapi rupa macam PULUT DAKAP KELANTAN

( maaf… lupa nak tanya ) nama sebenarnya….syok jugak makan cicah ngan kuah kacang

tau….

735136 553754847968826 1434410792 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Sup Urat KETIN Bangi

Layan air simple jee… TEH O AIS LIMAU….

So sesiapa nak terjah RESTORAN SUP URAT KETIN ( UK ) nie boleh la terjah :-

80,SEKSYEN 7,43650,BANDAR BARU BANGI, 43650 Selangor, Selangor, Malaysia

 

486 total views, 2 views today