HAZMAN vs FOOD – Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

1796 571442022866775 1924190542 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Sejak pertama kali saya terjah makan MEE UDANG WARUNG MAMA nie terasa ada

keinginan untuk mencuba menu yang lain… Dalam erti kata lain ubah selera tempat makan

kat kedai makan yang terletak di KOSMOPLEKS BANDAR BARU SALAK TINGGI nie…..

733886 571442052866772 156786830 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Kali ni saya pesan MEE HAILAM …. antara menu masakan mee yang rasanya jarang orang

nak order kalau pergi kat kedai makan mahupun restoran….  Betul tak ?

480153 571442029533441 544946787 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

554972 571442072866770 1469059011 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Suka betul saya dengan MEE HAILAM nie sebab selain kuahnya sedap ……. ia dihidangkan

dengan pelbagai isi ayam , daging dan udang…. siap ada SOTONG lagi tau….Dengan harga

cuma rm6 sahaja…..Memang sesuai sungguh kalau makan time minum petang…..

482753 571442012866776 933041782 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Bila dah habis mee hailam yang sedap tu…. saya minum air CARROT SUSU nie…. akan

tetapi baru je tengah minum separuh…. tiba-tiba ……….

184026 571442086200102 1104710978 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Budak yang amik order berikan nie….. SEPINGGAN ROJAK TAUHU …. saya buat muka

kehairanan….. Lalu budak tu kata ” Bang…. TOKEY KEDAI belanja , tak payah bayar…..

jemputlah makan “Sambil dia berlalu untuk meneruskan kerja  mengambil order pelanggan

yang baru datang

575005 571442096200101 1544465970 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

Alhamdulillah….

Dengan dengan muka penuh senyuman saya menikmati ROJAK TAUHU yang sedap nie….

Inilah yang dinamakan rezeki yang tidak disangka-sangka….. Ini yang buat saya nak datang

makan lagi kat sini….. hehehehehehe…..

156476 571442059533438 1799701492 n HAZMAN vs FOOD   Mee Hailam WARUNG MAMA MEE UDANG Salak Tinggi

So kepada anda semua….

Boleh la singgah di WARUNG MAMA MEE UDANG andai kata berada di kawasan NILAI atau

BANDAR BARU SALAK TINGGI yea…..Memang Berbaloi !!!

424 total views, 2 views today

Promosi FESTIVAL MAKANAN sempena KARNIVAL WOW PUTRAJAYA 2013

Bangun pagi-pagi….

Tengok saya rakan blogger yang baik hati tag saya di FB DENAIHATI NETWORK

mengenai KARNIVAL WOW PUTRAJAYA yang akan berlangsung pada 1-3 Mac

nanti….

542762 10151388762441723 156009094 n Promosi FESTIVAL MAKANAN sempena KARNIVAL WOW PUTRAJAYA 2013

Bila tengok poster nampak gaya macam menarik kan….. siap ada gambar CHILI CRAB lagi

tu…. tapi acara HIGHLIGT yang tertera lebih kepada demo masakan dan pertandingan

masak memasak….. KURANG MENARIK PERHATIAN bagi diri saya…

426435 10151387177396723 1104482783 n Promosi FESTIVAL MAKANAN sempena KARNIVAL WOW PUTRAJAYA 2013

Terus saya terjah Facebook Perbadanan Putrajaya….. barulah nampak aktiviti

yang membuatkan saya berminat untuk ambil tahu lebih lanjut infonya…..

Pertandingan WOW! Sausage Warrior

Pertandingan bagi menguji kehebatan para pengunjung yang berupaya

menghabiskan sausage dalam tempoh yang ditetapkan.

Program tajaan Ramly Burger ini terbuka kepada semua pengunjung

Karnival Wow! Putrajaya. pasti kecoh….!
Hadiah menarik disediakan:
Kedudukan Johan Kedua Ketiga
Hadiah RM300.00 RM200.00 RM100.00
Penyertaan PERCUMA.
Tarikh : 2 Mac 2013
Tempat: Pentas 2, Tapak A2
Hubungi: Ailis (012-6785479/ailis.luvmila@gmail.com) untuk
penyertaan

Namun begitu saya tak dapat nak menyertainya pagi tu kerja dan waktu

malam pulak nak pergi BIRTHDAY PARTY NUFFNANG ….. hohoho…..

DSC 07991 Promosi FESTIVAL MAKANAN sempena KARNIVAL WOW PUTRAJAYA 2013

Tiba-tiba teringat kenangan AKSI PERTANDINGAN MAKAN SOSEJ 7 INCI

 

p/s : Ada sesiapa yang BERANI nak ajak lawan makan ngan saya ???

265 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

599156 571183156225995 2129815122 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Pada hari ini….

Saya teruskan lagi menu makanan arab tapi agak jarang dipesan oleh pelanggan yang

datang ke Restoran ini…. Nama menu tersebut ialah CHICKEN AUKDAH…..

419875 571183149559329 631029160 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Sementara menunggu pesanan saya sampai…. kelihatan pasangan warga emas datang

masuk untuk makan di sini…. Cuma saya tergelak je bila tengok gelagat budak yang nak

amik order tu kena terangkan satu persatu nama dan berikan gambaran macam mana rupa

menu yang dijual……Siap kena tanya ” NASI ARAB nie asal dari negara mana ? Arab Saudi ,

Iran atau Yaman ? Terus geleng kepala budak tu tanda tidak pasti….. hehehehehe

5715 571183136225997 1461506120 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Oleh kerana laici takde pada hari tu…… so saya pesan je la TEH O AIS LIMAU…..

285299 571183176225993 598144693 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

485103 571183192892658 211588424 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Set Chicken Aukdah nie boleh dikatakan sebagai menu yang dimakan dengan roti arab

bersama AYAM CINCANG…. tapi saya selamba je minta untuk diorang tambahkan LAMB

AUKDAH nie secara ala carte….

557988 571183186225992 276928179 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Ini adalah CHICKEN AUKDAH – ramuan rempah , minyak zaitun serta tomato memang sedap

dimakan bersama bawang tu….kombinasi yang amat sesuai

374497 571183219559322 512124149 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Lamb Aukdah Restoran Al Mikraj NILAI

Begitu juga dengan menu LAMB AUKDAH nie…. rasanya jarang orang order sebab menu

hidangan nasi ( kabsah , hanith dan mandy ) lebih menjadi pilihan . Menariknya bila roti

arab saya dah habis daun salad tu saya gunakan untuk balut LAMB AUKDAH untuk

dimakan …..dah gaya macam cara orang korea la pulak……

Nampaknya percubaan saya untuk  makan CHICKEN dan LAMB AUKDAH nie ternyata

memberikan rasa yang berbaloi dalam menu hidangan makanan arab…..Memang saya

tengah ketagih nak makan kat Restoran Al Mikraj nie….

 

p/s : Tiba-tiba teringin nak makan NASI ARAB dalam dulang besar…….

 

243 total views, no views today

WW : Nuffnang Birthday Party Bash – RSVP

NUFFNANG BIRTHDAY BASH INVITATION WW : Nuffnang Birthday Party Bash   RSVP

119 total views, no views today

Video gol TERENGGANU vs Pulau Pinang (3-0) Piala FA 2013

6711 543291015710806 1194550555 n Video gol TERENGGANU vs Pulau Pinang (3 0) Piala FA 2013

Perlawanan pertama untuk siaran langsung piala FA 2013 hari ini….

Pertemuan di antara pasukan bolasepak TERENGGANU vs PULAU PINANG pada petang

tadi telah menyaksikan kemenangan berpihak kepada pasukan terengganu dengan

kemenangan selesa 3-0

Dengan kembalinya pemain utama dalam skuad bolasepak Terengganu ternyata telah

memberikan kemenangan berterusan setelah mengalahkan pasukan ATM tempohari…Jom

saksikan jaringan gol ….

Video gol TERENGGANU vs PULAU PINANG (3-0) Piala FA 2013

172 total views, 2 views today