(GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

DSC 0338 (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

Nampaknya….

Hujung minggu yang lalu adalah agak sibuk bagi saya sebab berkunjung ke SLIM RIVER

untuk jadi TUKANG TANGKAP GAMBAR untuk majlis perkahwinan adik kepada ADIK IPAR

saya ( suami adik perempuan saya ).Perjalanan ke sana bermula dengan menaiki ERL

dari KLIA ke KL SENTRAL.Seterusnya dari KL SENTRAL terus ke stesen TANJUNG MALIM

dengan menaiki komuter….

DSC 0278 (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

Hari NIKAH

DSC 0531 (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER DSC 0545 (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

Photoshoot OUTDOOR ( Taman Tasik PROTON CITY )

Sememangnya suatu pengalaman yang baru buat saya yang lebih selesa untuk

mengambil gambar makanan sedap dan lazat mencuba mengambil gambar pengantin

secara outdoor sebegini.Pose dan gaya gambar saya serahkan kepada pengantin

mengikut keselesaan mereka.Sedikit cabaran buat saya adalah rumput di kawasan ni

banyak pulak KERENGGA.Maka tak dapatlah nak snap gambar diorang guling-guling

di kawasan bukit tu…. hehehehhe

timeline (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

Bagi anda yang ingin mendapatkan khidmat jurugambar perkahwinan boleh hubungi

nombor di atas untuk pakej yang anda berminat.Bagi diri saya pula masih lagi belum

terfikir untuk buka servis WEDDING PHOTOGRAFHY sebab buat masa ini lebih selesa

untuk snap gambar makanan jee….

DSC 0398 (GAMBAR ) FoodBlogger jadi WEDDING PHOTOGRAPHER

Saya yakin anda setuju bahawa antara menu lauk pengantin yang paling popular sudah

pasti lauk AYAM GOLEK …. Betul tak ?

1,167 total views, 3 views today

Comments

  1. says

    mula-mula jd sukarelawan je, lepas ni wat part time.. murah rezeki insyaAllah. amin..

    ayam golek tu kalau dpt ratah, ya Allah sedap nye. tingat masa kenduri raya aritu, sy ratah ayam golek. dh le pregnant. selere nye membuak2

  2. says

    selamat pengantin baru buat adik kepada adik ipar bro, semoga jodoh keakir hayat.
    kalau semua orang ambil gambar pengantin, nanti takde orang nak ambil gambar makan-makan…

    • hazman says

      DH : Rasa kelakar pulak komen tu…. cuma peluang jadi photog memang sentiasa ada….. kena cari jalan gak nak mahir pasal edit gambar nie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam