HAZMAN vs FOOD – Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

DSC 1301 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Pada minggu lepas…

Saya menghadiri majlis perkahwinan rakan di bandar SENTUL … oleh kerana tidak biasa sangat dengan tempat dan jalan di sana makan dengan berpandukan aplikasi WAZE ( ramai je orang guna sekarang kan ) menghala ke dewan sekolah tempat majlis berlangsung.Namun seperti yang kita tahu WAZE bantu kita percepatkan perjalanan dengan laluan kurang sibuk , saya sampai awal ( 11 pagi ) sedangkan majlis tersebut bermula pukul 12 tengahari.Memandangkan masih ada masa lalu saya singgah sebentar minum di BANGI KOPITIAM BATU CAVES

KEDAI MAKAN SEDAP BATU CAVES

DSC 1299 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM DSC 1303 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Kebetulan tidak bersarapan…

Maka saya pesan roti bun kelapa – biasalah tengok dalam menu nampak comel je kan… lagipun sekadar nak mengalas perut je kan.Untuk LIMA KETUL BUN KELAPA untuk dengan harga RM3.50 adalah berpatutan.

DSC 1300 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Namun begitu….

Perut ni minta diisi lagi …. macam tak mencukupi nafsu makan saya nie makan pesan set MINI SPRING ROLL.Adalah dalam ENAM BIJI MINI POPIA GORENG yang disediakan sos cili sebagai pencicah….

DSC 1298 576x1024 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Untuk minuman pula….

Saya mencuba VIGOR COFFEE ( campuran tongkat ali + ginseng ) …. lepas tu sekali datang ke meja cawan kecil macam tu je….mana nak cukup untuk basah tekak kan…. Terus saya minta air VOLCANO LAVA TEA ( macam three layer tea ) cuma nama je diorang kasi macam nampak BOMBASTIK skit kan…

Dah selesai bayar semua…. saya teruskan perjalanan ke majlis kahwin dalam pukul 12.30 tengahari tapi disebabkan perut masih kenyang makan sedikit je la nasi dan lauk kenduri tu.Rasa macam rugi pulak sebab tak dapat pulun makan semua menu….Apapun kehadiran kita pada majlis perkahwinan tu adalah lebih penting….Betul tak ?

 

p/s : Sila dapatkan UTUSAN MALAYSIA EDISI SABTU ( esok ) !!!!

2,717 total views, 4 views today

Comments

  1. says

    Ish, perut stokin ke hapa nih? Roti tu 5 ketul besar ke? Cam nak try la pulak. Tapi bila nengok Bangi Kopitiam tu macam ekslusif je, rasa takut nak masuk. Kang silap2 kena cuci pinggan plak sebab tak mampu nak bayar.
    Amran´s last blog post ..Janda oh janda

  2. says

    lebih suka roti bun isi ayam atau kaya. Tapi kalau tak de yang ni pun sodapppp…hehehe

    Next time kalu tau nk kena gi kenduri , breakfast le pepagi dulu. Kalau sis sudah semestinya akan kosongkan perut untuk makan makanan kenduri…lebih2 lagi kalau ada nasi minyak..fuhhh sure bertambah..hehehe
    hannyabdullah´s last blog post ..Dinner Percuma Di Hotel Royal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam