Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014

Tune Talk Malaysia Invasion 2
Petang semalam….

Bertempat di PARADIGM MALL KELANA JAYA  saya berkesempatan untuk menjengah sebentar di pusat membeli belah tersebut.Rupa-rupanya sedang berlangsung MALAYSIA INVASION 2 – Mixed Martial Arts Fighting Championship di mana TUNE TALK menjadi antara penaja utama dengan kerjasama KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN dan persatuan mixed martial malaysia.

malaysia invasion 2 paradigm mall
Dan kalau tak silap saya memang pernah lihat pertandingan seni bela diri ini di saluran ASTRO AXN dan tak sangka pula dapat lihat aksi perlawanan di depan mata.Jom tengok beberapa aksi menarik yang sempat saya snap….

malaysia invasion 2 paradigm mall

malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall
Dimulakan dengan senaman memanaskan badan dan seterusnya aksi berlawan ….

malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall
Yang ni pula untuk saiz berat yang ringan sikit…. tapi diorang lawan pun tak kurang hebatnya…

malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall malaysia invasion 2 paradigm mall
Dan akhirnya sempat juga saya ambil gambar aksi pertarungan dalam gelanggang nie…..  Sekali imbas mesti orang ingat sukan bertinju tapi ianya adalah MIXED MARTIAL ARTS maka ia boleh jadi gabungan pelbagai seni mempertahankan diri samada tinju , muay thai , jujitsu ataupun sebagainya…. Agak agresif dan rancak juga perlawanan ini dan perserta BERSELUAR HITAM hampir menyerah kalah setelah beberapa kali diasak bertubi-tubi dan kena TEKNIK KUNCI yang boleh menyebabkan sesak nafas…. Jadi teruja pulak tengok aksi fizikal sebegini …..

malaysia invasion 2 paradigm mall
Hajat di hati nak beli pakaian atau T SHIRT TIGER MUAY THAI …. tapi apabila harganya dalam lingkungan RM75-200 maka saya simpan dulu la hasrat tersebut…. hehehehe…. tapi tengok seluar muay thai yang nampak selesa tu berharga RM100 buat saya geram jee…..Apapun diharapkan suatu hari nanti saya dapatlah menonton aksi sukan tomoi yang lebih lasak dan tangkas di masa akan datang…..

3,139 total views, 1 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam