Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014

DSC 7363 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Petang semalam….

Bertempat di PARADIGM MALL KELANA JAYA  saya berkesempatan untuk menjengah sebentar di pusat membeli belah tersebut.Rupa-rupanya sedang berlangsung MALAYSIA INVASION 2 – Mixed Martial Arts Fighting Championship di mana TUNE TALK menjadi antara penaja utama dengan kerjasama KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN dan persatuan mixed martial malaysia.

DSC 7360 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Dan kalau tak silap saya memang pernah lihat pertandingan seni bela diri ini di saluran ASTRO AXN dan tak sangka pula dapat lihat aksi perlawanan di depan mata.Jom tengok beberapa aksi menarik yang sempat saya snap….

DSC 7372 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014

DSC 7359 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7368 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7369 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7373 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Dimulakan dengan senaman memanaskan badan dan seterusnya aksi berlawan ….

DSC 7376 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7379 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7382 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7385 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Yang ni pula untuk saiz berat yang ringan sikit…. tapi diorang lawan pun tak kurang hebatnya…

DSC 7390 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7393 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7394 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014 DSC 7397 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Dan akhirnya sempat juga saya ambil gambar aksi pertarungan dalam gelanggang nie…..  Sekali imbas mesti orang ingat sukan bertinju tapi ianya adalah MIXED MARTIAL ARTS maka ia boleh jadi gabungan pelbagai seni mempertahankan diri samada tinju , muay thai , jujitsu ataupun sebagainya…. Agak agresif dan rancak juga perlawanan ini dan perserta BERSELUAR HITAM hampir menyerah kalah setelah beberapa kali diasak bertubi-tubi dan kena TEKNIK KUNCI yang boleh menyebabkan sesak nafas…. Jadi teruja pulak tengok aksi fizikal sebegini …..

DSC 7389 Gambar Sekitar Mixed Martial Arts Fighting Championship 2014
Hajat di hati nak beli pakaian atau T SHIRT TIGER MUAY THAI …. tapi apabila harganya dalam lingkungan RM75-200 maka saya simpan dulu la hasrat tersebut…. hehehehe…. tapi tengok seluar muay thai yang nampak selesa tu berharga RM100 buat saya geram jee…..Apapun diharapkan suatu hari nanti saya dapatlah menonton aksi sukan tomoi yang lebih lasak dan tangkas di masa akan datang…..

1,412 total views, 4 views today

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam