Gambar Viral Kad Pengenalan / Lesen Memandu jadi idea Teknik Pemasaran Facebook

20140914 192431 Gambar Viral Kad Pengenalan / Lesen Memandu jadi idea Teknik Pemasaran Facebook

Pada mulanya….

Saya agak kehairanan kenapa sejak sabtu lepas ada beberapa rakan facebook saya dengan sukarela upload gambar samada kad pengenalan atau lesen memandu.Siap tag nama rakan masing-masing setelah gambar mereka terpampang (muka zaman muda remaja yang kelihatan naif).Memang saya tak fikir apa-apa langsung sehinggakan saya pun “terkena” dan terjebak juga dalam situasi yang mereka alami…..

RM300 Sehari Dengan Facebook 300

… 

Read More »

434 total views, 390 views today

Istimewa Musim Cuti Sekolah : Kenduri Kahwin pada waktu malam

DSC 0102 Istimewa Musim Cuti Sekolah : Kenduri Kahwin pada waktu malam

Semalam….

Setelah pulang dari kerja saya sempat pergi ke Plaza Metro Kajang untuk menonton filem MAZE RUNNER yang agak menarik dan suspen ( ada mesej yang tersirat ).Namun dalam perjalanan pulang ke rumah saya , teringat akan jemputan majlis kenduri kahwin rakan saya yang termasuk dalam senarai member facebook hanya sebab rajin makan kat restoran beliau.Terus saya bergegas untuk mandi dan bersiap-siap untuk majlis walimatul urus ….

Tips Rumahtangga Bahagia

… 

Read More »

383 total views, 32 views today

ASTRO BAWA LIPUTAN MENYELURUH UNTUK SUKAN ASIA 2014 INCHEON

Astro logo ASTRO BAWA LIPUTAN MENYELURUH UNTUK SUKAN ASIA 2014 INCHEON

Astro terus komited dalam membawakan rangkaian acara sukan perdana dunia bagi memenuhi kehendak tontonan para pencinta sukan di Malaysia. Kini, satu lagi temasya sukan iaitu Sukan Asia 2014 bakal menjengah dan Astro dengan berbesar hati akan membawakan liputan secara langsung dan menyeluruh melalui platform televisyen dan Astro on the Go. Acara sukan yang diadakan di Incheon ini dijadualkan berlangsung bermula dari 19 September hingga 4 Oktober 2014.
Pelanggan Astro yang melanggan Pek Sukan dan Superpack akan menerima ‘Asian Games Pass’ yang membolehkan mereka menonton acara sukan tersebut melalui saluran khusus yang terdiri dari tujuh saluran definisi standard (SD) dan tujuh saluran definisi tinggi (HD) serta akses percuma untuk menonton enam saluran dedikasi menerusi tablet, telefon pintar dan komputer melalui Astro on the Go.

… 

Read More »

290 total views, 22 views today

Jualan Buku ENGLISH ITU MUDAH diteruskan walaupun Kertas Bahasa Inggeris UPSR BOCOR

calon pelajar upsr 2014 Jualan Buku ENGLISH ITU MUDAH diteruskan walaupun Kertas Bahasa Inggeris UPSR BOCORsumber : facebook NST ONLINE

Saya pasti ramai yang dah dengar dan kecoh mengenai isu kertas soalan peperiksaan UPSR 2014 BOCOR – bermula dengan mata pelajaran sains dan semalam kertas soalan bahasa Inggeris pula mengalami situasi yang sama.Dikatakan calon pelajar ini akan menduduki / menjawab soalan semula pada 30hb nanti.Saya pasti topik ini akan diulas panjang lebar oleh rakan blogger OH CIKGU DOT COM … 

Read More »

250 total views, 8 views today

Food Blogger Malaysia PERTAMA dibayar 60 Euro untuk Bayaran Buat Duit Online

20140911 061439 Food Blogger Malaysia PERTAMA dibayar 60 Euro untuk Bayaran Buat Duit Online

Sewaktu pulang ke rumah orang tua saya di Kajang hujung minggu lepas….

Saya macam ingat-ingat lupa apabila membuka sekeping surat dari bank dalam bentuk penyata ringkas seperti yang tertulis di atas.Lalu saya log in akaun perbankan internet saya dan baru perasan ianya adalah untuk pembayaran job review servis penghantaran FOOD PANDA MALAYSIA tempohari ( bulan jun lepas ) .Patutlah “remark info” transaksi tu lain macam sedikit – INWARD TT CRE MISC – ( Istilah untuk transaksi mata wang antarabangsa ) kalau tak silap saya.

Jana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah

… 

Read More »

462 total views, 56 views today