Menjemput rezeki dengan amalan sedekah dan makanan

DSC 0426 Menjemput rezeki dengan amalan sedekah dan makanan

Seperti yang kita perasan sejak kebelakangan ini cuaca agak tidak menentu di kebanyakan tempat.Pada waktu tengahari akan panas terik manakala petangnya pula akan hujan selebat-lebatnya.Dan memang sedap kalau dapat makan masakan yang panas-panas untuk tujuan menghangatkan badan kita.Cuma ianya akan jadi lebih baik sekiranya ada rezeki lebih – kita belanja orang lain pula makan….

… 

Read More »

579 total views, 5 views today

Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

DSC 0377 Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

Gaya pose freestyle !!!

Apabila melihatkan gambar semasa food review The Federal Kuala Lumpur Hotel tempohari baru say a perasan badan saya sudah kembali berisi ( gemuk ).Agak merisaukan saya kerana semenjak dua minggu lepas saya telah menerima jemputan food tasting setiap minggu dan pastinya akan menyumbangkan kepada kenaikan berat badan.

Lalu saya bertanyakan pendapat rakan yang amat prihatin mengenai tips diet ni lantas beliau mencadangkan untuk amalkan teknik diet menu ikan dan kurangkan lauk pauk berasaskan daging.Katanya lagi… foodblogger macam saya ni tak boleh la nak buat amalan diet ekstrem sebab ianya akan memberikan kesan yang tidak baik untuk badan ( betul jugak kan…. )

… 

Read More »

332 total views, 6 views today

Senarai tempat makan sedap dan menarik laman web Therestron.com

logo rasmi laman web the restron Senarai tempat makan sedap dan menarik laman web Therestron.com

Hari ini pastinya rakan di kalangan anda yang berehat sahaja di rumah bersama famili sempena cuti umum Deepavali.Dan tidak kurang pula ada yang mengambil cuti untuk samada melancong ataupun pulang ke kampung.Dan waktu sebegini jugalah adalah sesuai jika anda berikan “cuti” kepada isteri atau ibu anda memasak dengan makan di luar.

Jika tiada idea tempat makan nak dituju maka saya cadangkan anda cari di laman web www.therestron.com

… 

Read More »

1,116 total views, 3 views today