Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

DSC 0377 Pertikaian tips diet menu ikan vs menu daging untuk berat badan ideal

Gaya pose freestyle !!!

Apabila melihatkan gambar semasa food review The Federal Kuala Lumpur Hotel tempohari baru say a perasan badan saya sudah kembali berisi ( gemuk ).Agak merisaukan saya kerana semenjak dua minggu lepas saya telah menerima jemputan food tasting setiap minggu dan pastinya akan menyumbangkan kepada kenaikan berat badan.

Lalu saya bertanyakan pendapat rakan yang amat prihatin mengenai tips diet ni lantas beliau mencadangkan untuk amalkan teknik diet menu ikan dan kurangkan lauk pauk berasaskan daging.Katanya lagi… foodblogger macam saya ni tak boleh la nak buat amalan diet ekstrem sebab ianya akan memberikan kesan yang tidak baik untuk badan ( betul jugak kan…. )

… 

Read More »

149 total views, 9 views today

Senarai tempat makan sedap dan menarik laman web Therestron.com

logo rasmi laman web the restron Senarai tempat makan sedap dan menarik laman web Therestron.com

Hari ini pastinya rakan di kalangan anda yang berehat sahaja di rumah bersama famili sempena cuti umum Deepavali.Dan tidak kurang pula ada yang mengambil cuti untuk samada melancong ataupun pulang ke kampung.Dan waktu sebegini jugalah adalah sesuai jika anda berikan “cuti” kepada isteri atau ibu anda memasak dengan makan di luar.

Jika tiada idea tempat makan nak dituju maka saya cadangkan anda cari di laman web www.therestron.com

… 

Read More »

707 total views, 5 views today

Marilah sama-sama kita hulurkan bantuan buat keluarga Hidayah Bachtiar

 

Bantuan kewangan rakan blogger Marilah sama sama kita hulurkan bantuan buat keluarga Hidayah Bachtiar

Hari minggu saya telah dikejutkan dengan berita mengenai kita rakan blogger Hidayah Bachtiar pemilik blog dengarisaya dot blogspot dot com  dan pemilik bisnes bachplusssize di Instagram.Rumah beliau telah terbakar pada malam sabtu lepas tapi syukur semua ahli keluarga beliau selamat.

bantuan derma hidayah bachtiar Marilah sama sama kita hulurkan bantuan buat keluarga Hidayah Bachtiar bantuan sedekah amal jariah hidayah bachtiar Marilah sama sama kita hulurkan bantuan buat keluarga Hidayah Bachtiar

Saya pasti….

Sesiapa sahaja pasti akan diam terkedu sekiranya melihat rumah – tempat tinggal anda hangus terbakar sebegini.Lantaran itu team Dehaihati dot com telah melancarkan kempen 1 komen satu 1 ringgit di mana setiap komen yang ditulis di blog Denaihati adalah bernilai RM1.Maknanya anda boleh berikan sumbangan derma secara tidak langsung hanya dengan memberikan komen di setiap artikel.

kebaikan derma amal jariah Marilah sama sama kita hulurkan bantuan buat keluarga Hidayah BachtiarBagi anda yang ingin menghulurkan bantuan boleh terus berikan sumbangan anda di akaun :

Fairuz Hidayah binti Tah
Maybank 1628 3415 5035
Tel: 0123203035 – hidayah

Terlebih dahulu saya ucapkan terima kasih bagi anda yang sudi SHARE , LIKE dan GPLUS post entry ini dan saya menyeru agar anda sekurang-kurangnya sahutlah kempen >>> 1 komen 1 ringgit blog Denaihati <<<.Bertindaklah sekarang , pasti ada ganjaran buat anda yang meringankan beban dan masalah orang lain.

 

431 total views, 2 views today