World Blogger Summit -Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur




Pada 27 April 2011 yang lepas saya telah mendapat jemputan dari NUFFNANG

untuk menghadiri World Blogger and Social Media Summit di Luna Bar Kuala

Lumpur.Ianya adalah adalah majlis Soft Launch di mana event yang sebenar

akan diadakan pada 15-16 June nanti bertempat di PWTC.

world blogger1 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Sebelum masuk ke Luna Bar …. amik gambar dulu dengan Michelle NUFNANG

world blogger2 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Malam tu blogger ZAID datang dengan kekasih hatinya….

bersama redmummy World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Dan inilah first time saya jumpa blogger REDMUMMY dan BEAUTIFULNARA

world blogger3 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Majlis dimulakan lebih kurang pukul 8.30 malam…..

world blogger4 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Antara tetamu VIP yang hadir -Terence Fernandez (Senior Editor The Sun Daily),

Shahrul Hameed Dawood (Ketua Pegawai Eksekutif My Event Sdn Bhd), Ahmad

Izham bin Khairuddin  CEO Cybersecurity Malaysia

world blogger5 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Semasa upacara pelancaran beginilah suasananya….berebut-rebut blogger dan

wartawan nak mengambil gambar…..

world blogger7 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Setelah selesai soft launch kitorang semua dijemput ke pool area LUNA BAR

untuk sedikit jamuan ringan….( memang tak kenyang makan …. )

world blogger6 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Luna Bar yang berlatarbelakangkan MENARA KUALA LUMPUR

world blogger9 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Yang ini pula KLCC sebagai latarbelakangnya….

world blogger8 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Ini pulak area yang lebih santai…. kalau bawak couple memang best lalallala

world blogger10 World Blogger Summit  Soft Launch @ Luna Bar Kuala Lumpur

Lebih kurang pukul 10 malam setelah takde apa lagi yang nak dimakan saya

pun pulang dengan blogger JEJAI yang sudi menghantar saya ke stesen

komuter MID VALLEY….

Haaa…. di atas itu adalah harga tiket parking kat Hyatt Regency Hotel untuk

sekali masuk yea….

p/s : Sempat jumpa THARA SOFIAN tak  terlupa nak amik gambar ngan dia laaa

225 total views, no views today

Jemputan tonton OSCAR ACADEMY AWARDS dari AstroLife




images Jemputan tonton OSCAR ACADEMY AWARDS dari AstroLife

Sesungguhnya merasa gembira bila dapat jemputan untuk Grand Finale Global

Battle of the Bands dari NUFFNANG….

nn mass top my Jemputan tonton OSCAR ACADEMY AWARDS dari AstroLife

Dear Nuffnanger,

You’re cordially invited to the Global Battle of the Bands – Grand Finale happening on;

Date: 26 February 2011 (Saturday)
Time: 7.00 pm
Venue: KL Live, Kuala Lumpur

TWO (2) tickets have been reserved under your name and blog URL. Kindly collect your passes on the day itself at the venue from the ticket collection counter.

Have a great time on Saturday!

Cheers,
Teoh Xinxian
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd.

======================================================

Tapi saya tak dapat pergi sebab bertugas semalam…huhuhu.Lepas tu dapat

pula SMS dari AstroLife yang mengatakan nama saya tersenarai dalam

jemputan untuk tonton OSCAR ACADEMY AWARDS.

3085 Jemputan tonton OSCAR ACADEMY AWARDS dari AstroLife

No Name IC Number
1 Norazreen Binti Hasbollah 830412-01-XXXX
2 Junaidah Mahmood 780602-01-XXXX
3 Yeo Suyin 761112-01-XXXX
4 Ooi Kok Joo 691109-02-XXXX
5 Nor Zahilah Binti Mat Daud 810618-02-XXXX
6 Shahrimi Johan Noor 690602-02-XXXX
7 Cheong Koon Yan 420330-04-XXXX
8 Kamarulnizam Idris 731011-04-XXXX
9 Teng Shen Fook 510710-05-XXXX
10 Kew Chii Fong 650707-05-XXXX
11 Nasron Bin Mohd Yasin 740306-05-XXXX
12 Sharyn Abdullah 770725-06-XXXX
13 Mohamad Izaidee Ikhwan Bin Zulakhman 930728-06-XXXX
14 Tan Ee Heng 721013-07-XXXX
15 Mohd Fadzil Bin Zainal 650309-07-XXXX
16 Tai Choo Yuan 830927-08-XXXX
17 Lau Sai Yew 770221-08-XXXX
18 Kumaresan Letchumanan 690416-08-XXXX
19 Lo Yuet Ching 741214-08-XXXX
20 Naveendran Shahol Hamid 810713-08-XXXX
21 Ng Soo San 830316-08-XXXX
22 Baskaran A/l Nadarajah 550924-08-XXXX
23 Kumaresan A/L Letchumanan 690416-08-XXXX
24 Ng Suh Jing 811227-08-XXXX
25 Hazman Bin Fadzil

Malangnya tak dapat pergi juga sebab tak dapat staf coverage untuk apply

cuti ( keje syif )… aduyai…. Takpe la mungkin bukan rezeki la kan….

166 total views, no views today

Jom Rasa HOT AND ROLL




Pada hari AHAD lepas saya meluangkan masa petang saya dengan menonton

filem DAMPING MALAM ( nanti saya buat review ) . Tengok tayangan pukul

TIGA abis dalam pukul 4.30 petang.Tiba-tiba je perut terasa lapar nak for sure

la nak mencari makanan la kan….

Maka saya bercadang nak pergi mencuba BBQ CHICKEN setelah mendapat

review yang mantap dari blogger grafik terkenal BRO JEJAI .Akan tetapi

mata nie lebih tertarik kat satu kiosk nie…

hot first Jom Rasa HOT AND ROLL

Satu keluarga mengerumuni kiosk nie…

hot banner Jom Rasa HOT AND ROLL

Rupanya produk makanan HOT AND ROLL

hot 1 Jom Rasa HOT AND ROLL

List harga makanan yang berpatutan….

paratha satay Jom Rasa HOT AND ROLL

Gambar menu yang menarik perhatian saya ….. terus saya order…

paratha satay roll Jom Rasa HOT AND ROLL

Parathan SATAY ROLL

paratha 1 Jom Rasa HOT AND ROLL

hot 2 Jom Rasa HOT AND ROLL

Diorang buat on the spot seperti yang kita minta…

capati 1 Jom Rasa HOT AND ROLL

Capati RENDANG ROLL

banana coklat Jom Rasa HOT AND ROLL

Paratha BANANA CHOCOLATE

hot pakage Jom Rasa HOT AND ROLL

Pembungkusan yang SIMPLE dan MENARIK

hot 3 Jom Rasa HOT AND ROLL

Rasanya kiosk nie ada banyak francais , boleh dapat maklumat lanjut sila

layari laman web di atas….

p/s : EYRIQAZZ dan JE JAI.. ade kesempatan aku belanja korang makan yea…

476 total views, 7 views today

Dinner bersama BLOGGER SHAKIDDO

Rasanya ada la skit2 blogger dan kengkawan yang dah tahu sebenarnya blogger SHAKIDDO tue adalah adik kandung lelaki saya secara biologinya….Walaupun baru je sebulan lebih je dia nie terjebak dalam dunia blogging….tapi tahap kerajinan update entry memang la bagus…. sebab dalam sehari dalam 2-3 post entry akan diupdate…..

tron2 Dinner bersama BLOGGER SHAKIDDO

Nama betulnya HISYAMUDDIN…..

Pada 15 Disember yang lepas saya MENANG tiket wayang percuma filem TRON dari NUFFNANG.So saya ajak dia temankan saya untuk layan citer nie kat TGV Sunway Pyramid.Oleh kerana  sampai awal kitorang makan malam kat KFC dulu sebelum tengok movie tue….Kebetulan time tue KFC tengah ada menu baru…. so dengan rasa laparnya order dengan segera…… 

Read More »

196 total views, no views today

Gambar :Selamat HARI NATAL ( KRISMAS )




Nampaknya hari ini adalah hari cuti umum untuk sambutan HARI NATAL atau

KRIMAS…. Tapi saya masih bekerja seperti biasa yea…..Kalau tak silap untuk

sesiapa yang bekerja office hours kalau PUBLIC HOLIDAY jatuh pada hari

sabtu…. Pekerja tue layak cuti ganti atau dipanggil LEAVE IN LIEU yang boleh

diambil dalam jangkamasa sebulan…..Betulkan saya kalau silap yea….

Hurm…. kat sini ada la skit gambar pasal sambutan HARI KRISMAS nie….

krismas31 Gambar :Selamat HARI NATAL ( KRISMAS )

Hiasan krimas di kaki gunung bersalji….

krismas2 Gambar :Selamat HARI NATAL ( KRISMAS )

Larian amal SANTA CLAUS

krimas1 Gambar :Selamat HARI NATAL ( KRISMAS )

Menarik kan……

432 total views, 4 views today