Springy Noodle With Tempura Prawn – NOODLE STATION MIDVALLEY




Semalam …

Sehari suntuk saya berada di MID VALLEY – movie marathon punya pasal la

kan…..selepas selesai tayangan filem kedua saya pun mencari-cari kedai

makan yang menarik….

Mula-mula ingatkan nak makan di food court jee…tapi macam takde naluri

untuk lepak makan kat situ….Then A.Y.A.N.G saya telah suggestkan makan

kat NOODLE STATION …..

DSC 1617 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Actually inilah kali pertama saya singgah makan kat noodle station nie….bukan takde

niat nak mencuba…..cuma bila nak terjah je mesti tak ramai sangat pelanggan yang

makan….secara tak langsung membuatkan saya fikir ianya tak berapa sedap ….cepat

sangat buat kesimpulan kan….

DSC 1627 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Nampak cantik jugak kan lampu nie…..saya perasan ade pelanggan lain senyum je

bila saya amik gambar lampu nie…. ( kelakar ke …. ? )

DSC 1616 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Ais lemon tea yang sampai terlebih dahulu sebelum mee yang saya order….

DSC 1619 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Tak sampai sepuluh minit rasanya SPRINGY NOODLE WITH TEMPURA PRAWN yang

saya order pun sampai….Sekali imbas mata saya tengok dah gaya MEE KOLOK nie….

dan ianya datangkan dengan sup…..terus saya curah ke mangkuk tue….gaulkan dengan

mee tu…..

Rasanya memang sedap dan betul-betul mengingatkan saya dengan pengalaman

makan MEE KOLOK KUCHING…..so yummy…..

DSC 1622 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Tiga keping wantan sebagai penyedap ‘mee noodle station’ nie….

DSC 1620 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Udang tempura sebanyak EMPAT EKOR memang enak sungguh…kena pulak saya

memang lapar time tue….lagi berselera la saya makan….

DSC 1625 Springy Noodle With Tempura Prawn   NOODLE STATION MIDVALLEY

Sesungguhnya set ‘mee noodle station’ nie telah memberikan alternatif kepada saya

yang sering tercari-cari MEE KOLOK di merata kedai makan di lembah kelang…. Lepas

nie boleh la mintak blogger kesayangan TGV CINEMAS belanja saya makan mee nie..

150 total views, no views today

Lunch Date with blogger MALYILLUSION – KYROS KEBAB




Pada hari ahad lepas saya telah meluangkan masa untuk keluar lunch date

bersama dengan blogger MALYILLUSION. Sapa-sapa yang perasan actually

si MALY nie adik bongsu saya yang kini buat praktikal kat HOSPITAL KUALA

LUMPUR

Gambar nana Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Maly – amik gambar nie buat profile baru yea….  :p

Sebenarnya kitorang time tu plan nak tengok FILEM NGANGKUNG dalam pukul

3.45 petang dan oleh kerana tiba kat METRO KAJANG tu awal dalam pukul 2 so

masa yang terluang diisi dengan menjamu selera – KYROS KEBAB

Poster NGANGKUNG Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Poster FILEM NGANGKUNG

Tiket Ngangkung Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Ambik COUPLE SEAT – padahal tengok ngan adik jeee….. huhuhu

Anyway filem NGANGKUNG nie yang dikategorikan genre KOMEDI SERAM

memang la kelakar untuk hiburan di hujung minggu.Saya memang sarankan

anda tonton filem nie…..Dan dikhabarkan filem nie dah capai kutipan sebanyak

EMPAT PULUH JUTA RM3.6 juta dalam masa seminggu……Dasat kan….

Okey….

Berbalik citer pasal makan KYROS KEBAB nie aritu menu yang kami pilih ialah…

Set kebab kentang Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Set kentang+salad+Daging mixload ( kambing-ayam-daging)

Kebab zoom Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Hirisan daging yang sedap – secukup rasa….

Ice lemon tea Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Minum ais lemon tea…… penghilang dahaga

Majalah klik Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Sambil makan MALY baca MAJALAH KLIK !

Saya pula…..baca

Majalah pc Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Majalah PC

- Kononnya nak hidupkan tabiat membaca la nie…… icon wink Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Kyros kebab Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Jadi …. kepada anda yang inginkan makanan ringkas dan mengenyangkan

kunjungilah cawangan KYROS KEBAB yang berhampiran…..

P/S: Esok atau lusa saya akan citer pasal AYAM GORENG GUNTING….. hehehe

141 total views, no views today