HAZMAN vs FOOD ( Mee SEDAP BUNGKUS + OMELETTE SARDIN )

Setelah sekian lama ( lebih kurang dua tahun …. )┬áDapur kat rumah saya tu dah tak berasap…. akan tetapi housemate saya tiba-tiba rajin la pulak nak main masak-masak….

2012 01 09 06.15.58 HAZMAN vs FOOD ( Mee SEDAP BUNGKUS + OMELETTE SARDIN )

Walaupun saya TAK PANDAI MEMASAK macam Blogger Masterchef nie… namun teringin la jugak nak kasi asapkan dapur kat rumah sewa tue…hehehehe

542094 544518622225782 1900181680 n HAZMAN vs FOOD ( Mee SEDAP BUNGKUS + OMELETTE SARDIN )

Alaaa…. takde la dasat pun sekadar masak menu RASMI ORANG BUJANG dan TERUNA macam saya nie… SARDIN CAP AYAM jee…then just perah limau nipis bagi berikan sedikit rasa masam….

227734 544518625559115 1741750155 n HAZMAN vs FOOD ( Mee SEDAP BUNGKUS + OMELETTE SARDIN )

Melihatkan ada lagi kepingan saki baki isi SARDIN CAP AYAM tu…. terus saya bikin satu omelette sardin untuk dijadikan lauk ratah tambahan…. macam biasa sos cili jadi penambah perisa laa

19499 544518632225781 436027335 n HAZMAN vs FOOD ( Mee SEDAP BUNGKUS + OMELETTE SARDIN )

Actually ….

MENU UTAMA ialah Mee Goreng SEDAP BUNGKUS ( ala-ala telur bungkus ) la kononnya….akan tetapi apabila dah tersedar yang saya terlebih letak mee tu kat dalam kuali… so saya terus hidang cenggini je dalam pinggan….. ahahahaha….Boleh la alas perut makan malam tadi….

 

p/s : Memang tak layak jadi BLOGGER MASTERCHEF…..

 

588 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

227611 544073162270328 1899766167 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Dua hari lepas….

Saya mengajak housemate pergi makan malam di luar…. pada mulanya ingat nak makan STEAMBOAT GRILL tapi keputusan akhir just makan di RESTORAN Q THAI yang terletak berhadapan dengan GIANT NILAI

12572 544073158936995 1250593413 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Pergi pada hari bekerja sudah pastinya tidak ramai pengunjung yang datang makan di sini….Namun begitu tempat dan hiasan dalaman di restoran nie okey bagi saya….lapang jee…

185782 544073165603661 1626585212 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Ikutkan selera teringin nak makan NASI GORENG NENAS sebab terpengaruh gambar menu yang letak nasi tu bekas buah NENAS yang telah dijadikan bekas makanan…..hahahaha tapi bila ternampak menu MEE GORENG UDON terus saya pesan kat waiter…

543404 544073208936990 1195263936 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

734695 544073202270324 492681934 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Antara ingat-ingat lupa…

Kalau tak silap MEE UDON nie adalah sejenis mee yang amat terkenal di JEPUN dan menjadi kesukaan MARIA OZAWA….hehehehe…Pun begitu mee nie lebih mengenyangkan dengan tekstur yang lebih kenyal dan besar dari mee kuning biasa tu….Dengan rempah ratus yang digaul bersama ayam dan udang membuatkan saya nak makan lagi di masa akan datang tapi mungkin kat restoran lain pulak kan….

421160 544073198936991 940694485 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Manakala housemate saya pula pesan SPAGHETTI AYAM WITH BUTTER SAUCE yang sekali pandang nampak menyelerakan…..First time la pulak saya nampak spaghetti dimasak dengan cara sebegini….Hirisan ayam dia pun banyak….terus buat perut jadi kenyang….

530693 544073252270319 2115499881 n HAZMAN vs FOOD ( MEE GORENG UDON JEPUN + SPAGHETTI AYAM )

Teh ais pulak yang jadi idaman tekak saya pada malam tu…. bersama teh SIAM yang rasanya lebih kurang dengan teh CINA….menjadi penghilang dahaga saya ….. So sesiapa yang terasa nak cuba makan MEE UDON GORENG nie boleh la singgah di RESTORAN Q THAI yang betul-betul berhampiran GIANT NILAI…..

 

p/s : Teringin nak makan MEE RAMEN pulak….

1,530 total views, 1 views today