HAZMAN vs FOOD – Restoran HAYAKI Platinum Walk DANAU KOTA KL

DSC 1519 HAZMAN vs FOOD   Restoran HAYAKI Platinum Walk DANAU KOTA KL

Sebenarnya….

Setelah habis majlis SEPETANG BERSAMA BLOGGER tempohari saya bercadang untuk mencuba Mee Udang Mak Jah yang berhampiran dengan WANGSA WALK , sayangnya…. ia tutup pulak pada hari tersebut.Jadi tak rezeki terus saya mencari tempat makan sekitar KL FESTIVAL CITY….dan buat keputusan untuk mencuba di Restoran HAYAKI DANAU KOTA…. 

Read More »

1,533 total views, 13 views today

HAZMAN vs FOOD – Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

DSC 1301 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Pada minggu lepas…

Saya menghadiri majlis perkahwinan rakan di bandar SENTUL … oleh kerana tidak biasa sangat dengan tempat dan jalan di sana makan dengan berpandukan aplikasi WAZE ( ramai je orang guna sekarang kan ) menghala ke dewan sekolah tempat majlis berlangsung.Namun seperti yang kita tahu WAZE bantu kita percepatkan perjalanan dengan laluan kurang sibuk , saya sampai awal ( 11 pagi ) sedangkan majlis tersebut bermula pukul 12 tengahari.Memandangkan masih ada masa lalu saya singgah sebentar minum di BANGI KOPITIAM BATU CAVES… 

Read More »

1,134 total views, 8 views today

HAZMAN vs FOOD – Samplings on the Fourteen Restaurant

Pada 21 Januari yang lepas….

Saya mendapat jemputan dari team AFC NETWORK untuk menghadiri majlis makan

malam di Restoran SAMPLINGS ON THE FOURTEEN di Berjaya Times Square Hotel.

Ianya adalah sempena promosi rancangan BACK TO BASICS musim kedua….

Inilah kali pertama saya mendapat peluang untuk makan menu masakan barat

di sebuah restoran ala FINE DINING…..Jom kita tengok apa yang dihidangkan ….

IMG 20140125 WA0005 HAZMAN vs FOOD   Samplings on the Fourteen Restaurant

Sementara menunggu hidangan ENTREE – saya makan bread and butter dulu ……. 

Read More »

1,098 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD – Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

DSC 1190 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Pernahkah anda mendengar DURIAN LAGENDA sebelum ini… ?

Macam menarik je bunyinya kan… namun ianya adalah bukanlah jenis baka buah durian

yang ada di pasaran.Ia merupakan satu jenama ( kiosk ) yang menjual produk hasil

dari buah durian dalam pelbagai jenis hidangan makanan….

DSC 1191 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Gerai DURIAN LAGENDA terletak di kawasan foodcourt tingkat bawah di pusat membeli

belah LOT 10 HUTONG.Cara paling mudah nak cari lokasinya adalah di bawah STARBUCKS

LOT 10 berhadapan gerai makanan.Diusahakan oleh dua orang adik beradik yang mewarisi

ladang durian pelbagai jenis di PAHANG.Mereka mengambil inisiatif dan membuat kajian

dan penyelidikan untuk penghasilan menu dari ekstrak durian nie…

Jom kita lihat apakah produk yang dijual….

DSC 1187 612x1024 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG DSC 1189 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Ini adalah aiskrim perisa DURIAN MUSANG KING berkualiti tinggi – Anda boleh rasa rasa

durian asli.Dan mereka terpaksa melakukan beberapa proses penambahbaikan bagi

mendapatkan tekstur yang licin bagi aiskrim.Ini kerana sebatian isi DURIAN MUSANG KING

memang tebal dan padat.

DSC 1201 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG DSC 1203 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Ini pula adalah MOCHI DURIAN

Ia sejenis kuih JEPUN yang diperbuat dari adunan tepung pulut dan berintikan durian

DSC 1204 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG DSC 1205 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG DSC 1206 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

DURIAN POPIA ROLL

Sejenis kuih gulung yang berbentuk macam popia.Terdapat dua jenis kulit sebagai asas

iaitu kulit biasa ( tepung ) dan kulit bersalut telur organik

DSC 1208 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG DSC 1211 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

CUPCAKE DURIAN

Seperti yang kita ketahui semakin ramai orang malaysia suka makan CUPCAKE kan… jadi

sesiapa mahukan kelainan boleh mencuba CUPCAKE DURIAN LAGENDA ni.Terdapat dalam

dua perisa iaitu COKLAT dan VANILA

DSC 1202 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Rasanya….

Kalau di KUALA LUMPUR hanya dia DURIAN LAGENDA LOT 10 sahajalah yang menyediakan

pelbagai jenis produk hasil durian dalam satu tempat ( kiosk ) . Bagi anda yang meluangkan

masa sekitar pusat membeli belah sekitar lembah kelang nie boleh la singgah untuk rasa

sendiri keunikan produk DURIAN LAGENDA

948 total views, 6 views today

HAZMAN vs FOOD – Restoran Dapur Sarawak

DSC 1236 HAZMAN vs FOOD   Restoran Dapur Sarawak

Kalau tak silap ….

Saya mengetahui akan kewujudan Restoran Dapur Sarawak ini sejak DUA TAHUN yang lepas dan dari hari ke sehari saya sentiasa merancang untuk buat food review.Namun dari cawangan mereka di Setapak sehinggalah bertukar ke JALAN SARIKEI nie asyik tertangguh jee . Dan akhirnya pada hari isnin yang lepas ( kebetulan saya OFFDAY ) terus saya rancang untuk makan di sini…

… 

Read More »

1,053 total views, 9 views today