Throwback – IFTAR BERSAMA BLOGGER 2014

DSC 8314 Throwback   IFTAR BERSAMA BLOGGER 2014

Kalau mengikut perancangannya….

Post entry nie saya nak publish pada 26 Julai tempohari …. akan tetapi pada malam 25hb Julai blog saya nei kena EXCEEDED BANDWITH LIMIT dan sedikit masalah teknikal yang menyebabkan ianya dapat di top up hanya pada 27Julai.Maka saya buat keputusan untuk tulis pada hari ini sahaja memandangkan boleh dikatakan semua orang sudah pulang dari cuti raya seminggu ( walaupun saya kerja macam biasa ).Dan pertama-tamanya saya ingin mengucapkan Team Denaihati dan AL ANSAR HEALTH yang sudi menaja IFTAR BERSAMA BLOGGER 2014

TEMPAT MAKAN SEDAP BEST DI KUALA LUMPUR ( KL )

Jom kita lihat antara menu yang sedap pada hari tersebut…… 

Read More »

1,558 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Restoran HAYAKI Platinum Walk DANAU KOTA KL

DSC 1519 HAZMAN vs FOOD   Restoran HAYAKI Platinum Walk DANAU KOTA KL

Sebenarnya….

Setelah habis majlis SEPETANG BERSAMA BLOGGER tempohari saya bercadang untuk mencuba Mee Udang Mak Jah yang berhampiran dengan WANGSA WALK , sayangnya…. ia tutup pulak pada hari tersebut.Jadi tak rezeki terus saya mencari tempat makan sekitar KL FESTIVAL CITY….dan buat keputusan untuk mencuba di Restoran HAYAKI DANAU KOTA.

KEDAI MAKAN SEDAP KUALA LUMPUR… 

Read More »

3,500 total views, 6 views today

HAZMAN vs FOOD – Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

DSC 1301 HAZMAN vs FOOD   Roti Bun Kelapa BANGI KOPITIAM

Pada minggu lepas…

Saya menghadiri majlis perkahwinan rakan di bandar SENTUL … oleh kerana tidak biasa sangat dengan tempat dan jalan di sana makan dengan berpandukan aplikasi WAZE ( ramai je orang guna sekarang kan ) menghala ke dewan sekolah tempat majlis berlangsung.Namun seperti yang kita tahu WAZE bantu kita percepatkan perjalanan dengan laluan kurang sibuk , saya sampai awal ( 11 pagi ) sedangkan majlis tersebut bermula pukul 12 tengahari.Memandangkan masih ada masa lalu saya singgah sebentar minum di BANGI KOPITIAM BATU CAVES

KEDAI MAKAN SEDAP BATU CAVES… 

Read More »

2,246 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Samplings on the Fourteen Restaurant

Pada 21 Januari yang lepas….

Saya mendapat jemputan dari team AFC NETWORK untuk menghadiri majlis makan

malam di Restoran SAMPLINGS ON THE FOURTEEN di Berjaya Times Square Hotel.

Ianya adalah sempena promosi rancangan BACK TO BASICS musim kedua….

Inilah kali pertama saya mendapat peluang untuk makan menu masakan barat

di sebuah restoran ala FINE DINING…..Jom kita tengok apa yang dihidangkan ….

IMG 20140125 WA0005 HAZMAN vs FOOD   Samplings on the Fourteen Restaurant

Sementara menunggu hidangan ENTREE – saya makan bread and butter dulu ….

KEDAI MAKAN SEDAP KUALA LUMPUR… 

Read More »

1,714 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

DSC 1190 HAZMAN vs FOOD   Durian Lagenda LOT 10 HUTONG

Pernahkah anda mendengar DURIAN LAGENDA sebelum ini… ?

Macam menarik je bunyinya kan… namun ianya adalah bukanlah jenis baka buah durian yang ada di pasaran.Ia merupakan satu jenama ( kiosk ) yang menjual produk hasil dari buah durian dalam pelbagai jenis hidangan makanan……. 

Read More »

1,542 total views, 4 views today