Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Pada hari sabtu yang lepas….

Saya dan famili telah menghadiri majlis pernikahan dan perkahwinan adik ipar

PEMINAT SAMSUNG GALAXY TAB di Sungai Besar.Dan di hari persandingan

selain seronok melihat gelagat tetamu yang hadir….saya pula dengan selamba

je pegi terjah menu MAKAN LAUK PENGANTIN…..hehehehe….Nak buat camner

kan…   FOOD BLOGGER la katakan….

DSC 2804 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Ini Ikan Bawal masak sweet sour kalau tak silap la mengikut penglihatan saya nie….

DSC 2807 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Ketam goreng bercili…..dan ketamnya memang besar tue…..

DSC 2808 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Yang ini nampak macam lauk ayam…tapi tak tahu la pulak masak aper…..huhuhu

DSC 2810 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Ayam Golek…. menu lauk pengantin yang evergreen sepanjang masa…..

DSC 2811 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Sekali imbas macam….Sotong masak sambal je , betul ke nie ?

DSC 2820 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Udang panjat nenas…. satu lagi menu sinonim dengan makan beradab kan…..

DSC 2809 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Hidangan buah-buahan di pinggan nie kalau pandai gaya susunannya pun boleh

nampak menarik , bukan ….?

DSC 2814 Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Bakul buah-buahan memang kelihatan menarik…..dan pastinya memerlukan skil dan

teknik ukiran kulinari yang bagus untuk hasil sebegini rupa….Rasanya Masterchef JEJAI

memang pakar dalam bidang nie…..

 

p/s : Rasanya belum ada lagi orang buat lauk pengantin menu western food kan…..?

1,707 total views, no views today