Lauk Pengantin di majlis kenduri Kahwin SUNGAI BESAR

Pada hari sabtu yang lepas….

Saya dan famili telah menghadiri majlis pernikahan dan perkahwinan adik ipar

PEMINAT SAMSUNG GALAXY TAB di Sungai Besar.Dan di hari persandingan

selain seronok melihat gelagat tetamu yang hadir….saya pula dengan selamba

je pegi terjah menu MAKAN LAUK PENGANTIN…..hehehehe….Nak buat camner

kan…   FOOD BLOGGER la katakan….

Ini Ikan Bawal masak sweet sour kalau tak silap la mengikut penglihatan saya nie….

Ketam goreng bercili…..dan ketamnya memang besar tue…..

Yang ini nampak macam lauk ayam…tapi tak tahu la pulak masak aper…..huhuhu

Ayam Golek…. menu lauk pengantin yang evergreen sepanjang masa…..

Sekali imbas macam….Sotong masak sambal je , betul ke nie ?

Udang panjat nenas…. satu lagi menu sinonim dengan makan beradab kan…..

Hidangan buah-buahan di pinggan nie kalau pandai gaya susunannya pun boleh

nampak menarik , bukan ….?

Bakul buah-buahan memang kelihatan menarik…..dan pastinya memerlukan skil dan

teknik ukiran kulinari yang bagus untuk hasil sebegini rupa….Rasanya Masterchef JEJAI

memang pakar dalam bidang nie…..

 

p/s : Rasanya belum ada lagi orang buat lauk pengantin menu western food kan…..?

2,073 total views, 3 views today